Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ma végleg kizárhatják Almássyt

Ülésezik szombaton az MDF választmánya. Új elnököt és elnökséget választ a testület, és döntés várható Almássy Kornél kizárásáról is. Almássy Kornélt az MDF egymás után kétszer - szeptember 26-án és szeptember 29-én - is kizárta, de jogilag még tagja a pártnak
A tagsági jogviszony az alapszabály szerint törléssel szűnik meg - az ehhez szükséges határozatot pedig az országos választmány hozza. Almássy Kornél kizárását a párt azzal indokolta, hogy vállalhatatlanná vált a politikája. Eredtileg Dávid Ibolya mellett Almássy Kornél is indult volna az MDF elnöki posztjáért, a választás előtt azonban visszalépett. Utóbb azt mondta azért, mert őt és családját is megfenyegették. Dávid Ibolya viszont azt állítja, hogy Almássy Kornél törvénytelen módon akart róla információkat gyűjtetni az UD Zrt-vel.

Nem pályázik újból az MDF Országos Választmányának elnöki tisztére Katona Kálmán, azt azonban, hogy kik indulnak a posztért, nem lehet tudni. Az MDF alapszabálya szerint ugyanis a helyszínen bárki jelölhet bárkit, akár önmagát is. Korábbi sajtóhírek szerint Makay Zsolt Hajdú-Bihar megyei MDF-elnök és Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester esélyes az elnöki posztra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc: A Megegyezés nem líra

A miniszterelnök szerint ma a korábbiaknál sokkal jobbak a megegyezés feltételei és lehetőségei az… Tovább olvasom