Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Maffiavezérnek kijáró védelem Sztojkának

Maffiavezérnek kijáró védelmet kapott Sztojka Iván a veszprémi városi bíróságon. Az előzetesebe vett férfit teljesen elkülönítik a többi rabtól, rendőrségi fogdában őrzik majd.
Nemcsak a széltől, de még a kíváncsi újságíró tekintetek elől is óvták a rendőrök a gyanúsítottat, akit néhány napig az egész ország keresett, de pénteken önként feladta magát. A zárt kocsi féllépésnyire állt meg a belső udvar bejárati ajtajától, miközben féltucatnyi állig felfegyverzett rendőr kívül vigyázott, mintha merénylettől tartanának.

Sztojka ügyvédje, Drescher Ivor a másfél órás tárgyalás után elmondta: az ügyészség négy vádpontban kérte a gyanúsított előzetes letartóztatását, ebből a bíróság kettőt látott alaposnak, s rendelte el a harmincnapos letartóztatását. Az ügyvédnek ennek letelte után nem kell kezdeményeznie védence szabadlábra helyezését – mivel az ügyészség akkor újra megvizsgálja, fennállnak-e az előzetes feltételei. Drescher Ivor úgy vélte, jól döntött védence, hogy feladta magát, ezt a rendőrségi eljárásnál s az ítélethirdetéskor is figyelembe veszik majd. Ugyanakkor határozottan cáfolta, hogy Sztojka és csapata leszámolás, bosszú vagy területszerzés céljából látogatott volna a veszprémi Patrióta bisztróba, a halálos szurkálás helyszínére.

A Vasárnapi Blikk úgy tudja, Sztojka Ivánt teljesen elkülönítik a többi rabtól – nem is fegyintézetben őrzik, hanem a rendőrségi fogdában. A férfit 5-6 órán át vallatták. Sztojka beismerte, hogy ott volt a helyszínen, részt vett a verekedésben is, ám azt tagadta, hogy szúrt volna. A rendőrségtől megtudtuk, hogy Sztojka vallomásából sok olyan részlet világossá vált, ami segít tisztázni a történteket, részleteket azonban nem árultak el.

Mint azt korábban a delmagyar.hu megírta gyorsított eljárásban adják ki Magyarországnak R. Sándort és N. Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a veszprémi gyilkosság elkövetésével. A két férfit Ausztriában fogták el, azóta Grazban várják sorsuk alakulását. Időközben idehaza vizsgálat indult annak kiderítésére, miért csak ötórás késéssel tudták elrendelni a körözést – az ezt elrendelő bíró állítólag nem volt elérhető.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. zubrovka 2009. február 17. 16:44
  „Magát valamire tartó ügyvédnek,/nem sztárügyvédnek,annak pláne nem/nem lenne szabad ilyen védelmet elvállalni,mert ezzel is kifejezhetné megvetését,akkor talán kifelé is lenne tekintélyük. Vagy elvállalhatná a kirendelt ügyvédnek hivatalból járó dijazásért és utána csillogtathatná tudását.”
 • 37. pbqtya 2009. február 17. 15:05
  „Hali

  Fel szeretnék oldani egy kis félreértést. Flexi azt mondta, hogy mindenkit megillet a védelem joga. A címből amit írt.(K22) gondolom, hogy az 1998. évi XIX. tv. 5. §-ra gondolt. VÉDELEM JOGA

  Gyengébbek kedvéért a Büntetőeljárásról szóló törvényről van szó. Amiről Ti, többiek beszéltek, az pedig a 1978. évi IV. tv. 29. § (ha jól emlékszem) a JOGOS VÉDELEM.

  De ne tévedjünk meg...Mind a kettő törvény pontosan fogalmaz. Érdemes lenne időt szánni arra, hogy elolvassuk. És nem egymást szidjuk, megbántjuk. Pont most...

  Szép napot mindenkinek.”
 • 36. Kraftwerk 2009. február 16. 21:05
  „Ez mindig így kezdődik:Add fel magadat a yardon,sztár leszel az újságokban,és a bíróság a nagy magyar jogrendszerrel börtönbe juttat,ahol még a széltől is óvnak!!!
  Persze,hogy nem követtél el semmit,hiszen magadfajtáid derék szorgos emberek,akik tisztességesen keresik mindennapi betevőjüket,és közben minden reggel a bánya előtt álltok munkavégzés céljából..........
  A végén még kiderül:ott se voltál,nem is tudod mi az a Patrióta Lokál,közben megfenyegeted a rendőröket,megveszed a bírákat kilóra,és kapsz egy pár hónap úri büntit!!!!
  Elcsendesül a vihar,és már szabad vagy mint a madárka.....
  De csak addig,amíg valaki nem lép rá a töködre!!!”
 • 35. flexsnake 2009. február 15. 21:52
  „fazer Nincs piercingem :o
  A vádlottak viszont börtönben vannak, mit vársz? Az egyik házi őrizetben mivel fiatalkorú. Ezek az ügyek évekig húzódhatnak, ez nem a rendőrség hatásköre.

  Mike3
  Sok sikert hozzá. Még mindig ti és a szélsőség vagytok kisebbségben. Ha nem tetszik, el lehet innen menni, mondták már :D
  Én innen írogatok a Kossuth 22ből, gyere és verjél meg, akkor biztos igazad lesz :)
  K.B.B.R.N.
  Tehettek egy szívességet. ÉS vigyázzatok március 15én mert a balhékat nem szeretik sehol. Aki nem tud ember módjára megnyilatkozni az inkább fogja kicsire a lepénylesőt :)”
 • 34. fazer 2009. február 15. 21:34
  „31. hozzászólás flexsnake 2009.02.15. 20:23
  "Október elején a rendőrség átadta a nyomozás iratait és a nyomozást lezárta. Többet az ügyészség tud, ha érdekel akkor írj nekik."

  Miután gennyes módon (szokásodhoz híven) beszóltál "bte"-nek, rákerestem az olaszliszkai per aktuális állására a guglin. A legfrissebb infó (2009. jan. 19-én), hogy a pert elnapolták, 2009. feb. 11-én folytatódik: http://barikad.hu/node/22726
  Hogy akkor hogyan folytatódott az ügy nem tudom, frissebb hírt nem találtam, de ítélet biztosan nem született.

  Elég szánalmas ahogy minimális fölkészültséggel szólsz témákhoz, felsőbbrendűen fikázod a többi ismeretlent, beszólsz és baszogatsz. Röhejes és nevetséges is lehetne a dolog, mégis inkább szomorú, hogy a hozzád hasonlóknak is szavazati joguk van.

  Szereted a gyerekeket? A kiskunlacházi kislány 14 éves volt.

  Ja, csini az orrpiercinged!”
 • 33. LukSzusz 2009. február 15. 21:32
  „A bíró biztos hegedült egy cigányluvrnyát.”
 • 32. Mike3 2009. február 15. 20:46
  „flexi

  A fajtámat? A fajtám alapján a becsületesen dolgozó és adófizető állampolgárok közé tartozom. Ez a fajta nem szokott börtönbe mennni, így a kis cigányaidnak be kell érniük egymás eresre kúrt seggével :) Úgyis megy nekik, a nagy buzitüntin azt ecsetelte az egyik benarkózott cigánybuzi a kamerának, hogy miként szokták egymást seggbeöklözni a köcsögjével. Mindenképp változatosság lehet a kaptárban egymásnak beakasztó cigóknak az esti titkos belopódzásod :)

  Ti teszitek ezt az országot a Balkán részévé, nem mi. Mi csak kétségbeesetten próbálunk kimászni abból a szarból amibe te, a cigányok és az azokat tenyésztő politikusok taszítottak minket.

  Szal csipu legyen mostmár kis barkácsgép, feküdj be szépen a kaptárba az esti seggbekukira :)

  BTE pedig számomra kedves nő. Mindenféle célzat nélkül azt javaslom, beszélj vele emberi nyelven. Kicsi a szakmám, de sok benne az ismerősöm. Nehogy kiderüljön honnan írogatsz, mert feljelentelek a faszba :)

  Na szép éjszakát!

  m.”
 • 31. flexsnake 2009. február 15. 20:23
  „bte, amint egy fehér elvágja az anyja torkát, kollektíven akasszák fel mind? Ritka nagy barom vagy. Mindig lesznek gazemberek. Minket az különböztet meg tőlük hogy ismerjük és betartjuk a szabályokat. Van neki ügyvédje, nekem nem védencem.

  29. hozzászólás Mike3 2009.02.15. 17:38

  hajlékony kukac!

  ,,Ha mindenkit megillet a védelem joga akkor megvédhetem magam bármilyen eszközzel a cigányoktól? Jogom van megvédeni magam szerinted. Akkor ugye nem baj, ha én is elkezdek kést és stukkert hordani magammal? Ugye nem baj ha bekészítek egy szamuráj kardot a csomagtartóba? Hátha akad már kokeró akit kettő lehet vágni a védelem jogán!"

  Egyszer már mondtam a flex az barkácsgép :p
  Igen, meg védheted magad. A jog erre is lehetőséget ad. Azonos mérvű erővel magad vagy mások védelmére kelhetsz.
  Nyilván ha ököllel támad valaki akkor nem lövöm fejbe mert nem arányos. De elhajolhatok és behúzhatok neki. A szamurájkard közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül azt nem hordhat magánál senki. Az a baj hogy démonizáltok, a jogot nem vagy csak hiányosan ismeritek. Nem minden fekete vagy fehér.
  Mike engem hiába fenyegetsz mert a hozzátok hasonlókat szokták a cigók a börtönben seggbekúrni ;)
  Tudod az a szar hogy én akkor is gondolkodok előbb ha fehérről van szó, te nem. De majd rájössz mikor kitoloncolnak és mehetsz isten hírével. Ez Európa, nem a Balkán. Meg kell szokni vagy el lehet innen menni.

  fazer az harag, nem ép ész.
  Mivel a tanárt a gyermekei láttára ölték meg, és számomra a gyermek az mindennél előbbre való ezért írtam ilyet.Az ilyen esetekben alkalmaznám a halálbüntetést most is.
  Október elején a rendőrség átadta a nyomozás iratait és a nyomozást lezárta. Többet az ügyészség tud, ha érdekel akkor írj nekik.”
 • 30. fazer 2009. február 15. 18:14
  „Flexi, flexi!
  Egy hsz.-od, abból az időből, mikor még megvolt az ép eszed:

  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/olaszliszka_megrazo_vallomas_a_meggyilkolt_tanar_lanyatol/2059644/

  97. hozzászólás flexsnake 2008.10.19. 13:55

  "2 év telt el és még mindig nincs példás büntetés.Nyilvános kivégzéseket kellene tartani.Ha cigány egy elkövető akkor minden esetben kivégezni a családja szeme láttára.Visszatartó erő volna mint a komcsi időkben az akasztás."

  ------

  Nagyot fordult a világ?
  Amúgy felhomályosítanál, hogy milyen ítéletek születtek? Lehet, hogy lemaradtam.”
 • 29. Mike3 2009. február 15. 17:38
  „hajlékony kukac!

  Ha mindenkit megillet a védelem joga akkor megvédhetem magam bármilyen eszközzel a cigányoktól? Jogom van megvédeni magam szerinted. Akkor ugye nem baj, ha én is elkezdek kést és stukkert hordani magammal? Ugye nem baj ha bekészítek egy szamuráj kardot a csomagtartóba? Hátha akad már kokeró akit kettő lehet vágni a védelem jogán!

  Kár itt szítanod a feszültséget. Te és a hozzád hasonló retardált vadlibsik nem fogják fel, hogy a cigánymosdatás csak olaj a tűzre. Tűzzel és vassal próbáltok meg olyan dolgot tagadni aminek létezésére már mindenki több bizonyítékot látott. Jóindulatúan jegyzem meg, hogy ez egy veszélyes játék. A magyar nép ugyanis nagyon sokáig tűr, de ha elszakad a cérna akkor nagy balhé szokott lenni. Ha nem állítjátok le gyorsan magatokat, számolnotok kell a veszéllyel, hogy az Andrássy úton hozzátok kell igazítani a kandelláber oszlopok számát.

  m.”
 • 28. bte 2009. február 15. 17:30
  „Flexsnake!
  "Mert nem állatok vagyunk,és nem a dszungelben élünk..."
  Akkor a kis védenceid miért viselkedtek így Veszprémben??Tudod,mit gondolok,még az állatok közül is kevés olyan van,aki hátulról támad először.Talán csak a hiénák.
  "Káosz lenne,ha a forró fejjel mindenki a törvényeket felrúgva cselekedne.."
  Ember!Gondolkodj már egy kicsit azon,mit írsz le?ja,bocs,tudom.A törvények a cigányokra nem vonatkoznak!”
 • 27. dragboyz 2009. február 15. 17:16
  „Ha a szerbek találják meg az tényleg jobb lett volna! Kár, hogy nem így lett!”
 • 26. flexsnake 2009. február 15. 17:10
  „Mindenkit megillet a védelem joga, ha nincs ügyvédje akkor kirendelnek egyet. Az ügyvédnek ez a munkája. Egy orvos sem hoz olyan döntést hogy egy beteget nem kezel mert mondjuk az illető erőszakos bűncselekményt követett el. A legjobb tudása szerint ellátja. Persze ehhez fel kell nőni végre és levetni a komcsi felfogást.
  Amerikában ha egy halálra ítélt megbetegszik, elhalasszák a kivégzést és gyógykezelik. Mert nem állatok vagyunk és szabályok szerint játszunk. Káosz lenne ha a forró fejjel mindenki a törvényeket felrúgva cselekedne.
  bte te meg kicsit tájékozódj, az olaszliszkai eset kapcsán letartoztattak gyanúsítottakat majd el is ítélték őket. Azért mert a média nem harsogta tele vele a fejedet még az elkövetőket bizony elkapták.
  Nem állatok vagyunk és nem a dzsungelben élünk.
  Meg ugye Szerbiából sem indult semmilyen csapat, de kellemes hoax mert a szélsők ezt is beszopták.”
 • 25. bte 2009. február 15. 16:41
  „Igazán megérdemli ez a mocskos szemétláda a védelmet.Én,személy szerint jobban örültemvolna,ha a szerbek találják meg.Felháborítónak tartom,hogy van ügyvéd,aki a védelmét ellátja.Na persze,jó pénzért,bármit.megússza majd egy felfüggesztettel,figyeljétek meg.És ugyanúgy eltussolják majd az egészet,mint az olaszliszkai,kiskunlacházi és még sorolhatnám támadásokat.Sőt,a végén Cozma lesz a hibás,mert rosszkor volt,rossz helyen.
  Mélységesen felháborít az egész eset,szavakat alig találok a fájdalmamra.Ilyen értelmetlen halált halni,ilyen fiatalon!
  Nyugodj békében Marian Cozma!”
 • 24. csutka 2009. február 15. 16:39
  „Nem akarom elhinni,hgy egy ügyvéd ekkora bakit kövessen el.”
 • 23. zoltanz 2009. február 15. 15:22
  „A benzinkútnál történt balhé kapcsán az jutott eszembe, hogy ezek a hulladékok szándékosan rendeznek csetepatét, nyilvános helyen. Be akarják csukatni magukat. Félnek. Garázdálkodnak egy kicsit, majd a bíróságot is sértegetik, magukra varratnak jó néhány hónapot, majd mire kijönnek, lecsillapodnak határainkon túl is a kedélyek. De most tényleg, komolyan kérdezem, ellenkező esetben hagyták volna-e, hogy a stáb végigkamerázza a pankrációt?”
 • 22. legal 2009. február 15. 14:54
  „A Vasárnapi Délmagyarországban látható a Sztojkának tulajdonított levél fényképe, amelyet a szülők udvarán találtak meg. Nem kell hozzá nagy grafológus képesség hajlam, hogy felismerhető legyen: két kéztől származó írás. Nagyrészt női írás (szerintem az anyjától származó gömbölyded kisiskolás, benne komoly helyesírási hibákkal. Egy-két szó egy sor). A záró utóirat (...rosszkor voltam rossz helyen...) nyomtatott betűi meg egyenesen egy íráshoz szokott lendületes férfi írás, szerintem valószínűleg az ügyvéd úrtól.”
 • 21. ative 2009. február 15. 14:53
  „Ha ezt is megússzák akkor itt nagyon nagy baj van!!!!! Olaszliszka és a többi meddig kell még hogy ez a söpredék aki Magyarországon élősködik, adjuk nekik a segélyt hogy éhen ne dögöljenek és abba a kézbe harapnak amelyik hülye fejjel enni ad... népszavazás kellene a halálbüntetés visszaállítására, életért életet!!!”
 • 20. Piki 2009. február 15. 14:52
  „NÁLAD A PONT, ZÖLD!!!!!!!!!! :D”
 • 19. zöld 2009. február 15. 14:48
  „Hogy szakadjon meg az összes redvás, mocskos, gyilkos, bűnöző, ingyenélő rohadék! Elfogni mindet, és fellógatni az első fára! Ártatlan embereket ölnek, vernek, szúrkálnak félig halálra, csak mert segíteni akarnak valakinek, akit ők aljasul bántalmaznak. Ott volt ő, de nem szúrt. Valaki csak szúrt wazzeg. Ha nem mondja meg, hogy ki, akkor rohadjon csak ő a börtönben élete végéig. Ámbátor én még mindig azt mondom: az ilyen esetekre hozzák vissza a halálbüntetést. Ha egyértelmű, hogy ki volt a gyilkos, hogy szándékosan, akkor öljék meg. Miért nyaraljon az én adómból a konditermes, Tv-s börtönben? Kötelet nekik, egytől egyig!!!!! Nem kellett volna annyira védeni ezt a szennyládát sem a rendőrségnek - ha vki véletlenül meg találta volna ölni, akkor legalább 1 gecivel kevesebb lett volna az országban. És ha ez a délmagyar szerint gyülőletkeltés, meg uszítás, akkor adják ki nyugodtan az IP címemet a zsaruknak, vállalom amit írtam. de jobb lenne, ha inkább a rohadék gyilkosokkal foglalkoznának.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soron kívüli kormányülés vasárnap

Soron kívüli ülést tart vasárnap a kormány, amelyen a kabinet tagjai véglegesítik a kormányfő által… Tovább olvasom