Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Magánéletüket csak dalban mondják el

Bartók Eszter és Molnár Ferenc Caramel az ország egyik legszerethetőbb és legnépszerűbb szerelmespárja. Nincsenek allűrjeik, sem botrányos életük. Ismertségük ellenére is megpróbáltak megmaradni ugyanazoknak az egyszerű embereknek, akik a Megasztár előtt voltak. Ha valakiknek, hát nekik ez sikerült is.
Egyáltalán nem bánják, hogy a bulvárlapok nem velük foglalkoznak. Fotó: Schmidt Andrea
– Bár már közel másfél éve, hogy szerepeltek a Megasztár című tehetségkutató versenyben, népszerűségük úgy tűnik, töretlen: Szegeden rengetegen várták önöket a meghirdetett dedikálásra. Ezek szerint nem érződik az életükön, hogy azóta felnőtt egy újabb Megasztár-generáció, akik ráadásul minden eddiginél népszerűbbek lettek?

Molnár Ferenc Caramel: – Abszolút nem. Önállóvá váltunk, és csináljuk a saját zenénket. Azt valljuk, hogy kell a Megasztár, és tőlünk lehet még további húsz is. A mi életünkre az már nem lesz kihatással.

Nem rabolják mások idejét

– Percre pontosan érkeztek, úgy sétáltak be a dedikálásuknak helyt adó áruházba, mint bármelyik vásárló, és még egy pohár üdítőt sem akartak elfogadni. Ennyire nem igénylik a felhajtást, a külsőségeket?
M. F. C.: – Az nem a mi világunk. A pontosságra pedig egyébként is igyekszünk odafigyelni, mert nem szeretnénk mások idejét rabolni.

– Magánéletüket is óvják a nyilvánosságtól, pedig jól „eladható" bulvárpár lehetnének. Soha nem is merült fel, hogy néhány, jó időben elcsepegtetett hírrel megtámogassák a lemezeladásaikat?

M. F. C.: – Nem, mert ilyesmiben nem is vennénk részt.
Bartók Eszter: – A Megasztár óta persze az újságírók folyamatosan jelen vannak az életünkben, így következetes munka eredménye, hogy mégsem rólunk szólnak a pletykalapok. Úgy érzem, épp eléggé kitárulkozunk azzal, hogy dalainkban leírjuk az érzéseinket. Ennél többet nem akarunk adni magunkból.

– Az élet minden területén ennyire egyezik a véleményük, vagy azért van, amiben nem értenek egyet?

M. F. C.: – Persze, hogy van, hiszen nem vagyunk egypetéjű ikrek! Igaz, szívem?
B. E.: – Igen! (nevet) Egyébként valóban nagyon hasonlóak vagyunk. Furcsa, hogy annak ellenére, hogy máshonnan jöttünk, és pár éve még úgy gondoltuk, hogy máshova tart az életünk, alapvető dolgokat mégis nagyon egyformán látunk.

Ki a nagyobb sztár?

– Kettőjük közül egyértelműen Caramel a népszerűbb – csúnyán fogalmazva a „nagyobb sztár". Esztert ez nem bántja?

B. E.: – Nem. Ami nekem fontos, és amiért egyáltalán a Megasztárba is jelentkeztem, azt éppen most dedikáljuk: a lemezem. Innentől pedig nem számít, mennyien rajonganak értem. Aki fogékony a zenémre, úgyis megtalál.
M. F. C.: – Én nem is igazán értem ezt a felvetést. Ezek szerint azért jönne több ember a koncertemre, és azért vennék jobban a lemezemet, mert sztár vagyok? Szerintem ez hülyeség. Meg egyébként is: együttesek tagjaitól sem kérdezik meg, nem bánják-e, hogy egyikük népszerűbb, mint a másik. Mi ráadásul két független művész vagyunk, az pedig csak külön szerencse, hogy együtt járhatunk közönségtalálkozókra. És soha nem gondolkozunk azon, hogy melyikünk a nagyobb sztár.

– Miközben beszélgetünk, Caramel lemeze szól a háttérben. Az előbb viccesen megjegyezte, hogy milyen jó zene. Kicsit úgy tűnt, mintha újként hallaná.

M. F. C.: – Most készítem az új albumomat, azzal van tele a fejem. De tény, elég régen hallottam az előzőt. Most figyelem, milyen voltam akkoriban, hiszen már össze tudom hasonlítani mostani önmagammal. Hát, azért az új lemez kicsit más lesz.
– És hamarosan meg is jelenik. Eszteré is várható?
B. E.: – Pont váltásban vagyunk. Amikor Feri elkezdte készíteni a bemutatkozó albumát, én még javában turnéztam, amikor befejezte, én akkor kezdtem az enyémet. Most is hasonló a helyzet.

– Viszont nemrégiben együtt forgattak klipet. Azt mondják, egy párkapcsolatra veszélyes is lehet a közös munka, hiszen az ottani feszültség áttevődhet a magánéletre.

M. F. C.: – Nekem épp hogy nyugalmat adott. Akkor tudok természetesen és normálisan viselkedni, ha Eszti is velem van, mert otthonosan érzem magam.
B. E.: – Ez volt az első ilyen jellegű közös munkánk, de kiderült, hogy jól működik. És pont attól, hogy ott volt a másik, és rá tudtunk nézni, ezzel pedig erőt meríteni, ha valamiben elbizonytalanodtunk.

Közös munka

– Ezt leszámítva a mindennapokban létezik önök között valamiféle közös munka? Vagy a lemezkészítés mindig önálló alkotás?

B. E.: – Daltól függ. Ha például duettről van szó, azt természetesen együtt írjuk. De minden más esetben kell az, hogy egyedül tudjunk lenni, és csak magunkkal tudjunk foglalkozni.
M. F. C.: – Mivel otthon írunk, megmutatjuk egymásnak a szerzeményeinket, de amíg készül, inkább elvonulunk a másik szobába.

– Ezek szerint önök amolyan klasszikus művészpár?
B. E.: – Nem tudjuk, az milyen.
M. F. C.: – De ha ilyen, akkor ezek szerint igen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KÉSZ-hangverseny

Győr. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete hagyományos hangversenyét a 250 éve… Tovább olvasom