Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Magántőkéből épülhet buszpályaudvar Gyöngyösön

Pályázatot ír ki a gyöngyösi székhelyű Mátra Volán Zrt. egy új buszpályaudvar, illetve a hozzá kapcsolódó kereskedelmi komplexum megvalósítására - jelentette be hétfőn Gyöngyösön a Mátra Volán Zrt. vezérigazgatója.

A 2-3 milliárd forint értékű beruházás, a tervek szerint 2011 végén, 2012 elején készül el - közölte Tóth Béla, amikor a város polgármesterével, Hiesz Györggyel (MSZP) aláírták az új komplexumnak otthont adó, közel 9 ezer négyzetméternyi terület adásvételéről szóló szerződést.

A Mátra Volán Zrt. felajánlja a MÁV-nak is, hogy csatlakozzon a beruházás megvalósításához, ugyanis a terület a helyi vasútállomás közelében található, ily módon egy intermodális csomópont kialakítására nyílna lehetőség - tette hozzá.

Mint elmondta: a jelenlegi, 1959-ben átadott buszpályaudvart mára kinőtte a 114 autóbuszt üzemeltető társaság, illetve a város.

A napi 16-18 ezer utast fogadó gyöngyösi állomás ugyanis immár az ország 14 legforgalmasabb buszpályaudvarává vált.

Közlése szerint éppen ez a magas utaslétszám nyújt lehetőséget arra, hogy kiszolgálásukra egy üzlet-kereskedelmi- és sportközpont létesüljön.

A tervek szerint a pályázat alapján megépülő komplexum 6.500 négyzetméteren nyújthat majd szolgáltatásokat az utazóknak, illetve a város lakóinak - mondta Tóth Béla.

Arról is beszámolt, hogy az évente 7,5 millió utast szállító társaság 362 millió forintot nyert az Észak-magyarországi Operatív Programból kistérségi közlekedésfejlesztésre.

Az összeg lehetőséget teremt megállóhelyek korszerűsítésére Gyöngyösön és a környező 10 településen, intelligens, digitális utastájékoztató rendszert alakítanak ki mind a megállóhelyeken, mind az autóbuszokon, illetve megújulnak a buszok jegykiadó készülékei is.

A területet piaci áron, 74 millió forintért értékesíti a város a Mátra Volán Zrt. számára - közölte kérdésre válaszolva Hiesz György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres rablás egy cserkeszőlői szállodában

Fegyveres rablás volt az elmúlt éjszaka egy cserkeszőlői szállodában - közölte a rendőrség hétfőn az… Tovább olvasom