Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Mágel Ágost: Támogatom

a villa hasznosítását

Mágel Ágost önkormányzati képviselQ (Fidesz) támogatja a Wallner-villa értékesítését. Mint mondja, téves Biczi László azon információja, mely szerint Q korábban a villa megtartása mellett állt volna ki.
– Biczi Lászlónak a Villa sor 4. alatti, városi tulajdonú Wallner-villa felújításával kapcsolatos nyilatkozata téves, nem fedi a valóságot – utalt Mágel Ágost (Fidesz) Biczi hétfQi sajtótájékoztatójára. Mint fogalmazott, Q korábban nem a villa felújítása és megtartása, csak az állagmegóvás mellett kardoskodott. – Biczi Lászlónak mint képviselQnek és korábbi politikai tanácsadónak lehetQsége lett volna az igazságot közölni, hiszen mind a jelenben, mind a múltban minden információt megszerezhetett.
Mágel Ágost elmondta, a villa állagmegQrzQ javítására 2005. szeptember 1-jén képviselQi elQterjesztést nyújtott be. Az állagvédelemre hárommillió forintot irányzott elQ. – Az elQterjesztést az akkori városvezetés nem fogadta el, és a következQ közgyqlésre teljes körq felújítást terjesztettek elQ hatvanmillió forintos költséggel – folytatta a képviselQ. – A felújítás befejezQdött, hatvan- helyett kilencvenmillió forintos beruházással, az eredeti elQirányzat jelentQs túllépésével. A villa berendezésére a kilencvenmillió forint nem volt elég. A jelenlegi városvezetés véleménye, hogy tizenkétmilliárdos adósság mellett, takarékos költségvetés elfogadása után nem mqködtethetünk egy vendégházat úgy, ahogy a korábbi városvezetés elhatározta. A városvezetés nem teheti meg, hogy csökkenti az intézmények költségvetését, közben luxusvillát tart fenn jelentQs ráfordítással. Az új városvezetés a takarékos gazdálkodást, az adósság kezelését tqzte ki célul, amit képviselQként támogatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan érinti a gépjárműadó változása?

Tovább olvasom