Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Magyar-belga-spanyol közös pályázat az eu-elnökség logójára

Hagyományteremtő jelleggel pályázatot hirdet Magyarország, Spanyolország és Belgium a 2010-2011-es közös Európai Uniós elnökség közös logójának megtervezésére - jelentette be kedden Iván Gábor a Külügyminisztérium (KüM) szakállamtitkára és Baráth Péter a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kommunikációs főigazgatója.
Iván Gábor elmondta: minden pályázatnak három logót kell tartalmaznia, amely a közös motívum mellett a csoportos elnökséget alkotó országokra vonatkozó egyedi motívumokat is megjeleníti.

Az Európai Unió soros elnöklésében 2007 óta alkalmazzák a csoportos elnökség intézményét, melyben a feladatokat a tagállamok hármasával látják el, 18 hónapos periódusokban. A másfél év alatt a három tagállam 6-6 hónapig tölti be az elnöki tisztséget. 2010 első felében Spanyolország, második felében Belgium, 2011 első felében pedig Magyarország lesz az EU soros elnöke - mondta el Iván Gábor.

Baráth Péter hozzátette: a pályázatokon a három ország művészeti és kreatív felsőoktatási intézményeinek hallgatói vehetnek részt, így a magyarországi kiíró, a Miniszterelnöki Hivatal a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafikus Szakáról, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező és Vizuális Kommunikáció Szakáról valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának Formatervező, és a Művészeti Nevelés- és Sporttudományi Kar Képi Ábrázolás és Kézműves Szakáról várja a nappali tagozatos hallgatók jelentkezését.

A pályázók november 18-tól január 19-ig jelentkezhetnek. A pályázati kiírást a www-magyarorszag.hu/eulogo oldalon találhatják meg. Minden ország nemzeti zsűrije 10-10 nemzeti győztest választ, majd február 12-én hirdetik ki a végső győztest a nemzeti zsűrik 3-3 tagjából álló nemzetközi zsűri. A nemzeti győztesek 500-500 eurót kapnak, a végső nyertes pedig 10 ezer eurót kap a három ország közös felajánlásában. A pályázat összköltsége 5 millió forint - mondta Baráth Péter.

A MeH kommunikációs főigazgatója hangsúlyozta: a magyar zsűri elnöke Stefan Lengyel dizájner, a Magyar Formatervezési Tanács tagja, valamint a Német Formatervezési Tanács alelnöke. A zsűri tagja még Bán László a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Bakos Katalin a Nemzeti Galéria plakátosztályának igazgatója, Pohárnok Mihály a Dizájncenter ügyvezetője, Varga Balázs tervező-garfikus, valamint Iván Gábor és Baráth Péter.

Magyarországon egyébként a zsűri 9 győztes pályázatot választ ki, a 10-re bárki szavazhat majd január 28 és 30 között az interneten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A karácsonyi édességek forgalmát veszélyezteti a válság

A válság várhatóan nem befolyásolja majd a karácsonyi időszak csokiforgalmát. Az előzetes adatok… Tovább olvasom