Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Magyar egyetemek nagy veszélyben

Elhárítaná az akadályt a külföldi egyetemek magyarországi letelepedése elől az MSZP és az SZDSZ.
Ha a parlament elfogadja Magyar Bálinték javaslatát, a hazánkba telepedő külföldi iskolák külföldi hallgatói is tanulhatnak a magyar állam pénzén, illetve elszipkázhatják a hallgatókat a magyar felsőoktatási intézmények elől. Magyar Bálint a lapnak elmondta: az a céljuk, hogy elősegítsék a külföldi és nemzetközi felsőoktatási intézmények minél nagyobb számú működését Magyarországon. Sándor Klára, a javaslat másik SZDSZ-es kidolgozója közölte, gyenge minőségű kurzusokra az állam nem ad pénzt, a magas színvonalú oktatás a diákok érdekét szolgálja. Hozzátette, túl sok a magyar felsőoktatásban a gyenge nívón működő intézmény. A finanszírozásról szólva pedig azt mondta: az EU minden országában tanulhatnak diákok az adott állam pénzén.

Olvasóink írták

 • 2. No.6-Sy 2009. április 14. 10:18
  „A Szadesz annyi kárt okozott már eddig is a felsőoktatásban, hogy ez a legújabb, idióta, versenymizériára épülő, átgondolatlan és ostoba javaslat nemigen ronthat a helyzeten tovább.

  Maris néni és Józsi bácsi az adójából nyílván külföldieket akar tanítattatni, holott a saját gyereke - legyen az bármilyen tehetséges is - ha be is kerülhet az egyetemre,vagy ha elvégzi a sulit, jó eséllyel soha nem kap állást, mert senkinek a senkije. Mert Mo-n annyi felsőoktatási intézmény van, amennyi pl. itt, dojcslandban.

  Tehát ahelyett, hogy alaposan átgondolnák, hogy mely egyetemeket zárják be, úgy zusammen, és hány főben maximalizálják az egyes szakokra felvettek számát, azaz a diploma érjen is valamit, ha már 5 évet végigküzd a mandró (halkan jegyzem meg, hogy iszonyatosan sok tehetség elvész azért, mert a szegénység miatt máregyetemre sem kerülhetnek a kölykök), ehelyett ímé a fenti újabb baromság.

  Nem beszélve arról, hogy a nyugati egyetemek vizsgáztatási rendszere, és úgy általában a megkövetelt színvonal bőven a magyar alatt van. Ámde itt embernek tekintik a deákot, nem lealázandó, megtaposandó kis féregnek, aki ki van szolgáltatva az éppen aktuális prof. aktuális személyiségzavarának, és akinek mindenáron be kell bizonyítani, hogy hülyébb a hülyénél is. Egy hazai egyetem elvégzése 10 évet elvesz az ember életéből pszichésen, itt pedig ...nos, lehet gondolkodni.

  Ja: én jövőre SEM szavazok a szadeszre. Se Sándor Klárikára.

  Azt hiszem, hogy nagyobb állatság 5 évet végigközdetni a kölykökkel, azzal áltatni őt, hogy a diplomájával kikapaszkodhat a szegénységből és pofára ejteni, diplomás senkinént (hiszen a diplomáját nem tudja használni, minden máshoz pedig túlképzett), mint nagyapáink idejében, amikor tudta az emberke, hogy esélye sincs tanulni, mert nincs lóvé, hiába a tehetség.”
 • 1. spiler 2009. április 14. 08:06
  „AZON DIPLOMÁSOK VÉLENÉNYÉT KELLENE MEGHALGATNI AKIK KIVÁLLÓ DIPLOMÁVAL VÉGEZTEK,DE ÉVEKIG NEM TUDTAK ELHELYEZKEDNI.SZERINTÜL MENNYIT ÉR AZ AZ EGYETEM AZ A SZAK AHOL TANULTAK?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vagyonról érdeklődnek a felvételin

A szülők vagyoni helyzetéről is érdeklődött az egyik gimnázium a jelentkező diákoktól, miközben a… Tovább olvasom