Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Magyar kiképzők mennek hamarosan Afganisztánba

Hamarosan újabb magyar kiképzők érkeznek Afganisztánba, hogy segédkezzenek egy teljes afgán lövész-zászlóalj kiképzésében. Ezt Szekeres Imre honvédelmi miniszter jelentette be szombat délelőtt Mazari Sarif városában.
A magyar miniszter és Havril András vezérezredes, vezérkari főnök három napos látogatásra érkezett Afganisztánba.

Szekeres Imre egyelőre csak a kiképzők Afganisztánba küldésének tényéről beszélt, hiszen mostani tárgyalásainak egyik célja éppen az, hogy a részletekről megállapodjanak: pontosan mikor és pontosan hány magyar kiképző utazzon az ázsiai országba. Egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy a magyar szakemberek száma nem haladja majd meg a húszat.

A magyar delegáció természetesen ellátogat az afganisztáni újjáépítésben segítséget nyújtó magyar kontingenshez és tárgyal majd afgán vezetőkkel éppúgy, mint az ott állomásozó nemzetközi erők főparancsnokával is.

Olvasóink írták

  • 3. Wilmos Csaszar 2008. május 03. 20:20
    „Szanalmas, mikor lesz vege ennek az "amerika-se gg nyalasnak"? Amerika kezdte a haborut. Fejezzek be ok.”
  • 2. matriné 2008. május 03. 15:46
    „Hát persze egy két lőszer árából minden Afgán gyerek jól lakna! De ezt inkább el lövöldözik, hisz nem az a cél, hogy megmentsék a kül és a belföldi szervezett bűnözőktől! Mert, ha az volna az ok, hogy lőni tanítsák a hazájukat felszabadítókat az elnyomástól ,akkor az érthető lenne! Pesze akkor nem Magyarországból kellene segítséget küldeni, mert ezeka saját hazájukat sem képesek megvédeni a felvásárlóktól.”
  • 1. 4 2008. május 03. 14:36
    „Gondolom olyanok mennek ki akiknek itt Magyarországon is rendkívül magas a jövedelmük, és ez a kis plusz hiányzik. Mert ugye a kintlétük idejére jár az itthoni fizetés is plusz kül potlék, plusz veszélyességi potlék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamaszfesztivál kezdődik a fővárosi Millenáris Parkban

Különleges programokkal várják a fiatalokat szombaton a Millenáris Parkban. A Szevasz Tavasz… Tovább olvasom