Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Magyar sütödék vs. albán pékségek - konkurenciaharcról van csak szó?

A Magyar Pékszövetség szakmai főtitkára szerint az albán sütödék nem tartják be a hazai pékségekre vonatkozó szabályokat.
A magyar sütödék problémának tartják az albán pékségek jelenlétét, bár egyesek szerint csupán konkurenciaharcról van szó - írja a Magyar Nemzet.

A lap csütörtöki számában Werli József, a Magyar Pékszövetség szakmai főtitkára azt mondta, hogy 250-300 albán pékség van Magyarországon, de piaci részesedésük nagyságáról nem tudott beszámolni.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozva a főtitkár úgy vélte: ez "nem jelentene semmiféle problémát, amennyiben ezek a társaságok is betartanák a hazai pékségekre vonatkozó higiéniai, technológiai és munkaügyi szabályokat".

A Magyar Pékszövetségnél úgy tudják - olvasható a lapban -, hogy a hazai élelmiszer-biztonsági és munkaügyi hatóság szakemberei tavaly célzott ellenőrzéseket tartottak az albán pékségekben, de ezt a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal a Magyar Nemzetnek nem erősítette meg.

"Magyarországon megközelítőleg 1300 pékség található, ebből 1000-1050 a magyar vállalkozás" - írja a Magyar Nemzet. Ezen felül mintegy 1800-2000 látványpékség is működik.

Werli József a Magyar Nemzetben beszámolt arról is, miután a sütőipari vállalkozások költségei tavaly folyamatosan emelkedetek, előreláthatólag drágul majd a kenyér és más sütőipari termékek ára, de a változás mértéke és időpontja a vállalkozások és kereskedők közötti megállapodástól függ.

Olvasóink írták

 • 11. Sancó 2012. június 01. 04:37
  „Szerintem jók az Albán Pékségek. Jó kelt tésztából csinálják a sütiket, nagyok, olcsók, és a töltelék is elfogadható mennyiségű bennük.

  A magyar pékségekben általában levelestésztából készülnek a péksütemények, ki nem állhatom ezeket. Olyan, mintha papírt enne az ember, nem tudom ki találta ki ezt a vacak megoldást.Töltelék meg sokszor alig van bennük. Jó példa erre a bukta. Annak a végében ha van néha egyn kis töltelék. Épp ezért én becsülöm az albán pékségeket. Szerintem jó a trend amit képviselnek. A magyar pékségeknek is ezt kellett volna már rég, azt akkor most nem vergődnének.”
 • 10. bof 2012. január 12. 19:57
  „Probáltam! Hát a pékárú /kifli/ szerintem lehet jobbat rópogosat kapni, eredeti Szegedit és Tp-n sütik és
  a kenyér ára 1kg nem keröl 330ft-ba, és készül 3 kg-os is hagyományos technológiával.”
 • 9. újratöltve 2012. január 12. 16:44
  „A Mikszáth K. Utcában van a Lipóti pékség, szerintem az ország legjobb kenyerét ott árulják, az albánok tanulhatnak tőlük!Győri társaság ha jól tudom, kovászolt 3 kilós kenyeret is sütnek! Próbáljátok ki!”
 • 8. maflaromeo81 2012. január 12. 15:51
  „...akkor megint emelik a kenyér árát,megint drágább lesz,de a minőségük ugyan olyan csapnivaló lesz,mint eddig,a harmadik napra tuti penészhalmaz vagy kenyér vagy kifli egyremegy.Albánokra nem tudok rosszat mondani.”
 • 7. Voober 2012. január 12. 11:29
  „Szánalmas”
 • 6. kontrapista 2012. január 12. 11:00
  „A Magyar Pékszövetség szakmai főtikára célzása az albán pékségek irányába csak részben helytálló, mivel az említett pékségeket kétféle albán üzemelteti : iszlám és keresztény. Nem kell sokat találgatni, hol lehet könnyen találni főleg higiéniai kifogásokat.”
 • 5. xene@freemail.hu 2012. január 12. 10:56
  „Nemrég voltunk Szabadkán, és vettünk zsemlét meg kenyeret (Szerbiában is sok albán pék dolgozik, nem tudom, hogy ezt szerb vagy albán kéz készítette-e) ...sokkal finomabb volt az íze, mint a hazai "ételé"...a magyarországi zsömlék, kenyerek felfújt, száraz, megkeményedő valamik...
  Nem csoda, hogy mindenki a finomabbat választja, ha ugyanaz az áruk...”
 • 4. KamuNeni 2012. január 12. 09:46
  „Hatha 1050 a magyar vallakozas az 1300 peksegbol akkor a magyarok valamit nagyon rosszul csinalnak ha a 10% albantol kell felniuk.

  Egyebkent ok is magyarorszagon mukodnek tehat ugyanazok a szablyok vonatkoznak es az ellenorzesek is ugyanazoknalukmint a mgyar peksegben. Nem?

  De az emberek szoknak at mert az jobb, akkor a magyar peksegnek vanmit TANULNIA!!

  Csak az az oka az atszokasnak mert az jobb valami ok miatt. Legyen az ar vagy iz vagy misnoseg, vagy elallosag, vagy akarmi.

  Tanuljatok!!! Ne a kibuvot keressetek.”
 • 3. klj-54 2012. január 12. 09:36
  „2. Valahol
  Basszus, Te leírtad azt amiért perel a többi!
  "messze náluk lehet kapni a legfinomabb zsemlét és kiflit! Árban meg ugyan azok, mint a többiek! Nagy a forgalmuk, mindig friss az áru... sőt még másnap is finom. "

  Ez elég ok arra, hogy fikázzák őket!”
 • 2. Valahol 2012. január 12. 09:28
  „Itt ahol most vagyok Bp-en van egy Albán pékség... messze náluk lehet kapni a legfinomabb zsemlét és kiflit! Árban meg ugyan azok, mint a többiek! Nagy a forgalmuk, mindig friss az áru... sőt még másnap is finom. Én sokat járok hozzájuk!”
 • 1. acidrain 2012. január 12. 08:51
  „Ööö.. akkor most tehát az albánok miatt drágul majd a kenyér??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Zsolt válthatja Horváthot az MSZP fővárosi elnöki tisztében

Molnár Zsoltot, az MSZP szervezési igazgatóját javasolja utódjának Horváth Csaba, a szocialisták… Tovább olvasom