Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Magyar Szocialista Párt

Biztonság, igazságosság, bátorság. Ezek az MSZP programjának alappillérei. Számunkra a választás nem ígéret, hanem felelősségverseny. Csak olyan vállalást teszünk, mely végrehajtható, melynek forrásait is ismerjük. A rendelkezésre álló pénzt nem elkölteni, hanem befektetni kell. A fejlesztés nem öncél, hanem azt szolgálja, hogy új munkahelyek jöjjenek létre, növekedjenek a bérek, legyen elegendő bevétele az államnak a nyugdíjak emelésére, az egészségügy, az oktatás, a mezőgazdaság fejlesztésére.

Lássuk, mit kínál megyénknek az Új Magyarország Program!
Megépítjük az M9-es autópálya Sopron és Pereszteg közötti szakaszát, autóúttá fejlesztjük a 85-ös utat Csorna-elkerülővel, Győrben új Mosoni-Duna-hidat és elkerülőutat építünk. A 81-es és 86-os főutak 11,5 tonnás burkolatmeg-

erősítést kapnak. Az alsóbbrendű utak javítására Nemzeti Útkorszerűsítési Programot indítunk. 12,1 Mrd forintos iskolafelújítási programot indítunk, amely 50 iskola, óvoda megújulását biztosítja. Regionális Egyetemi Tudásközpontot és Térségi Integrált Szakképző Központot hozunk létre Győrben. A megye 227 települését érintő hulladékgazdálkodási, valamint 48.000 ezer lakost érintő szennyvíztisztítási programot indítunk, fejlesztjük a győri csapadékvíz-elvezető rendszert.

Fejlesztjük az idegenforgalmat: kongresszusi központot hozunk létre Győrben, felújítjuk a fertődi kastélyt és a balfi fürdőt, fejlesztjük a falusi, bor-, lovas- és kerékpáros-turizmust, a pannonhalmi világörökségi helyszín és a Fertő-kultúrtáj fejlesztésére külön forrást különítünk el, valamint megépítjük a csornai élmény- és termálfürdőt. Felújítjuk Győrben a Széchenyi teret, a környező történelmi utcákat és a színházat, Sopronban a tört énelmi belvárost, Mosonmagyaróváron elvégezzük Moson belváros rehabilitációját. Duna-programunkban fejlesztjük az árvízvédelmi rendszert, megoldjuk a Szigetköz vízpótlását, jacht- és csónakkikötőket építünk. A győr–gönyűi köz folyami kikötőt országos jelentőségű logisztikai központtá alakítjuk.

Mindezek mellett az, hogy a kormány Győrt jelölte a Nyugat-Dunántúl fejlesztési pólusának, a fenti programokon túl 100 milliárd forintos uniós támogatást jelent a régiónak.

Programunk eredményeképpen évente 40–50 ezer emberrel többnek lesz munkája az országban. A meglévő munkahelyek védelme érdekében megteremtjük a munkabér-biztosítás rendszerét, csökkentjük a heti törvényes munkaidőt, beépítjük a munkaközi szünetet a napi munkaidőbe. A minimálbért a létminimum emelkedésénél gyorsabban növeljük és képzettségi kategóriák szerint is differenciálttá tesszük.
Tovább növeljük az idén duplájára emelt családi pótlék összegét, folytatjuk a „Fészekrakó" otthonteremtési programunkat.

Az elektromos áram, a gáz- és a távfűtés-szolgáltatásban kedvezményes tarifát vezetünk be azért, hogy mérsékeljük az átlagos, ill. átlag alatti jövedelműek terheit. Nyugdíjkorrekciós programunk a nyugdíjak közötti igazságtalan különbségek kiküszöbölését szolgálja. Ötéves adócsökkentési programot indítunk, mely elsősorban az alacsonyabb keresetűek közterheit csökkenti. Az egészségügyben 3 pilléres társadalombiztosítást hozunk létre, folytatjuk a Nemzeti Népegészségügyi Programot, regionális szakmai központokat alapítunk, fejlesztjük a sürgősségi ellátást.

Mert ez a célunk: legyen több munkahely, váljon nyugodtabbá az élet és szülessen egyre több gyermek. Hogy gyarapodjon az ország és gyarapodjanak az emberek.

A párt megyei listája
1. Balogh József
2. Dr. Molnár Csaba
3. Tóth Tiborné dr.
4. Papp József
5. Kránitz László
6. Széplaki Tamás
7. Pál Klaudia
8. Eredics Gergely Gábor
9. Dr. Horváth Zoltán
10. Stinner Sándor
11. Papp Imre
12. Dr. Horváth Ferenc
13. Pákozdi István
14. Dr. Neupor Zsolt
15. Némethné Jankovics Györgyi
16. Keizler Anikó
17. Dr. Kovács Tamás
18. Aller Imre

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelné vagy csökkentené a nyugdíjkorhatárt?

Tovább olvasom