Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Magyarország vezetné a Nabucco-tervet

Magyarország vállalná, hogy vezető szerepet töltsön be a Nabucco-gázvezeték kiépítésében - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után. Az ezt kezdeményező kormányközi megállapodás már előkészítés alatt áll - tette hozzá.
A Nabucco Oroszország megkerülésével szállítana türkmén, kazah és esetleg iráni gázt Európába, hogy a kontinens csökkentse az oroszországi importtól való függését. A Nabuccót öt ország petrolkémiai vállalatai építenék meg, Magyarország részéről a Mol.

Daróczi Dávid elmondta azt is: a közigazgatási reform részeként a kormány arról döntött, hogy úgynevezett elektronikus letéti tárat hoz létre. Ebbe mindenki elhelyezheti azon okmányait (például az anyakönyvi kivonatot), amelyek nem kerülnek be automatikusan a közigazgatási számítógépes rendszerbe. Ez meggyorsítaná a hozzájutást az ilyen okmányokhoz.

A magyar állampolgárok külföldi érdekképviseletének egyszerűbbé tételéhez a kormány felhatalmazást kér az Országgyűléstől egy unión belüli megállapodásra. Ennek keretében bármely tagállam külképviselete eljárhatna a magyarok ügyeiben, ha az például közelebb van, mint a magyar külképviselet. A lehetőség természetesen viszonosságot teremtene az uniós állampolgárok számára hazánkkal szemben - mondta Daróczi Dávid.

Olvasóink írták

  • 2. Kolompár Rómeó 2008. február 08. 09:22
    „Hát ez nem nyert! A szerbek esélyesebbek. De nem baj, erre is el lehet tolni pármillát a tanulmányokra és egyebekre.
    Daróczi Tésó Dávid meg elmehetne kapálni, többet érne a társadalomnak.”
  • 1. titi 2008. február 06. 20:11
    „Jujuj! Ettől féltem! Akkor nem lesz belőle semmi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnhet Magyarországgal szemben az uniós eljárás

Veres János bízik abban, hogy a pénzügyminiszterek tanácsa az Európai Bizottságban a jövő héten… Tovább olvasom