Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Maier alelnök lett

A győri Philips által elért sikereket és eredményeket az eindhoveni székhelyű anyavállalat, a Royal Philips Electronics is elismeri. Ennek bizonyítéka, hogy Hans-Martin Maiert, a győri gyár ügyvezető igazgatóját a lézeroptika üzletág alelnökévé nevezték ki.
Hans-Martin Maier
Hans-Martin Maier 1989-ben kezdett el Magyarországon dolgozni. Amikor a Philips újra visszatért hazánkba, előbb a székesfehérvári videógyár ügyvezető igazgatója lett, majd bécsi kitérő után 1997-ben nevezték ki a győri Philips Key Modules Magyarország Kft. – a mai Philips Kft. Components Győr – ügyvezető igazgatójává. Vezetése alatt a Philips győri gyárának A / V (Audio / Video) üzletága a szórakoztatóipari DVD- újraíró egységek gyártóközpontjává vált. Ez az alkatrész a „ szíve " a Philips legújabb termékének, a DVD-videónak, amely immár nemcsak lejátszásra, hanem felvételre is alkalmas. Az elmúlt évek során a CD-író gyártásában szerzett tapasztalatok alapján a fiatal mérnökök Eindhovenből, illetve Hasseltből telepítették át ezt a hi-tech terméket. Ezeket a DVD- újraíró egységeket a székesfehérvári Philips cég szereli végtermékké.
A Philips Kft. Components Győr APM (autohifi-részegységek) üzletága is sikeres. Hamarosan legyártják a 10 milliomodik CD-lejátszót. A juarezi gyártósorok sikeres áttelepítése után a termelési kapacitás 30 % -kal növekedett. Öt új gyártósor kezdte meg működését, mintegy 350 új munkahelyet teremtve. Ezáltal a Philips APM győri üzemének jelentősége megnőtt, kibővítve vevőkörét az észak-amerikai földrészre is, miközben tovább erősödik pozíciójuk Európában és a Távol-Keleten.

Magyarország régi barátja

Hans-Martin Maier Magyarország régi barátja. Többször is elmondta már, hogy 1967 óta rendszeresen látogatta itteni ismerőseit, így amikor a rendszerváltás előtt egy évvel Magyarországra érkezett, ismerős volt számára a magyar kultúra és mentalitás. Öt éve – amióta Győrött dolgozik – még jobban megismerte ezt a mentalitást, s mindig elismerően nyilatkozott magyar munkatársai felkészültségéről, hozzáállásáról és kreativitásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haller Jánosra emlékeztek

Jubileumához érkezett a Haller János helytörténeti vetélkedő Mosonmagyaróváron. Ezúttal tizedik… Tovább olvasom