Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Május elsejére kész az MSZP választási programja

A programban külön fejezet foglalkozik a hátrányos helyzetű Kelet-Magyarországgal.
Május elsejére készül el az MSZP választási programja, külön fejezet foglalkozik a hátrányos helyzetű Kelet-Magyarországgal - jelentette ki a párt elnöke szombaton Békéscsabán.

Mesterházy Attila az MTI-nek azt mondta, a programot társadalmi egyeztetés után véglegesítik. Hozzátette: Kelet-Magyarország többszörösen hátrányos helyzetben van, a felzárkóztatáshoz a társadalom valamennyi területét érintő önálló program kell. "Úgy érezzük, a kormány lemondott erről a régióról. Békés megyében is súlyos gondok vannak, alacsonyak a jövedelmek, kevés a munkahely, szűkül a fiatalok továbbtanulási esélye, nőnek a szociális feszültségek."

Az országos választási program települési, térségi és regionális programokra alapozva készül el valamennyi ágazatra, alulról építkezik, hasonlóan az MSZP új tisztségviselő-választási rendszeréhez - mondta.

Mesterházy Attila arról is szólt, hogy a párt készül a 2014-es választásokra, 2012 végéig mind a 106 választókerületben megnevezi jelöltjeit. Ők 2013 második felében "vizsgát tesznek" a választókerületben feltárt problémákból és helyi ismeretekből, a nem megfelelőket a párt lecseréli.

"Nem akarom, hogy az MSZP mást mondjon a választási programban és mást, amikor kormányra kerül, nem eshetünk újra a 2006-ban elkövetett hibába" - folytatta. A párt nem került "a történelem süllyesztőjébe", és 2014-re kormányváltó erő lesz - tette hozzá.

Utalt arra, hogy 2014-ben három választás lesz: országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti. A párt intenzív, markáns kampányra készül, együtt dolgoznak és kampányolnak majd az országgyűlési, az európai parlamenti képviselőjelöltek, az önkormányzati és a polgármesterjelöltek - mondta.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2012. február 26. 09:42
    „Sikeres egyeztetés után kiderült, hogy ki fogja vinni a májusfát Békéscsabán a volt Tanácsköztársaság útjának elején, melyet ma Andrássy útnak neveznek! A hátrányos helyzetű Kelet-Magyarország fejlesztésének lehetőségére 8 év állt rendelkezésére az MSZP-SZDSZ vezette kormánynak és pártnak, de ez idő alatt inkább jobbnak látták,hogy ......Szóval a baj ott kezdődik, amikor egy kutya már csak akkor ugat, amikor a tolvajok kiürítették a házat! No comment!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 méteres fa dőlt egy házra - galériával

Fát döntött egy házra a szél a budapesti Határ úton szombaton. Tovább olvasom