Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Malac a pácban

Wilbur egy naiv de őszinte és nyitott kismalac, akinek a többi állat elárulja, hogy napjai meg vannak számlálva. Úgy tűnik, csak a csoda mentheti meg a kismalac életét.
rendező: Gary Winick

forgatókönyvíró: Susannah Grant, Karey Kirkpatrick
operatőr: Seamus McGarvey
zene: Danny Elfman
producer: Jordan Kerner
vágó: Susan Littenberg, Sabrina Plisco

szereplő(k):
Dakota Fanning (Fern)
Julia Roberts (Charlotte hangja)
Oprah Winfrey (Gussy hangja)
Steve Buscemi (Templeton hangja)
Kathy Bates (Bitsy hangja)
John Cleese (Samuel hangja)
Thomas Haden Church (Brooks hangja)
Robert Redford (Ike hangja)


Wilbur, a vakarcs kismalac ifjonti hebehurgyaságával és őszinte nyitottságával naivnak tűnik az istálló többi lakója számára, ám Charlotte, a pók szívesen fogadja barátjává. Akkor lesznek csak igazán elválaszthatatlan barátok, amikor a többi állat elárulja Wilburnek, hogy a napjai meg vannak számlálva. Úgy tűnik, csak a csoda mentheti meg a kismalac életét, de Charlotte elszántan barátja segítségére siet: szavakat sző a hálójába, hogy meggyőzze a gazdát arról, hogy Wilbur nem mindennapi malac, kár lenne levágni. www.port.hu


mozinet.hu - Molnár László

"Igaz, a film felnőtteknek apró képi gegeken és a hálószövés Danny Elfman zenéjével timburtonösre sikerült kulcsjelenetén kívül nem sokat kínál; őket legfeljebb a trükktechnika ejtheti bámulatba. Az elmúlt év talán legjobb effektusai ugyanis szinte lehetetlenné teszik az "igazi", a bábokkal életre keltett és a számítógép-animációval készült állatfelvételek megkülönböztetését. Ennek segítségével tökéletesen együtt érezhetünk a két állati főszereplővel, ami igen fontos a film üzenetének átadásához. Ezáltal ugyanis a kis nézők a megható utolsó húsz percben komoly tanulságokat vonhatnak le életről, halálról - az erőszakos és a szükségszerű halál közötti alapvető különbségről -, illetve a halálban rejlő új élet lehetőségéről."
A teljes cikk

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritkábban jár majd orvoshoz?

Tovább olvasom