Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Már csak egy kérdésen múlik a BKV-sztrájk

A hétfői tárgyaláson van még esély, hogy a BKV vezetősége és a közlekedési társaságnál működő szakszervezetek sztrájkbizottsága megállapodjon.
A szakszervezetek 11 pontos követeléscsomagjából 10-ben sikerült megállapodni a múlt hét pénteki maratoni egyeztetésen, egyedül a kollektív szerződés meghosszabbításában nem született megoldás. Ha hétfőn is elmarad a megállapodás, kedden várhatóan még tárgyalóasztalhoz ül a cég vezetése a szakszervezetekkel. Abban az esetben elállnak az érdekképviseletek a csütörtöktől induló kétnapos munkabeszüntetéstől, ha a munkáltató vállalja a kollektív szerződés egy évvel való meghosszabbítását.

A szakszervezetek 11 pontos követeléscsomagjából 10-ben sikerült megállapodni múlt hét pénteken. Az érdekképviseletek engedtek a kollektív szerződés meghosszabbításának ügyében is. Így elfogadták volna, hogy egyetlen évre írják alá a szerződést, a korábban követelt néggyel szemben. Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a BKV elfogadta az érdekképviseletek javaslatát a kollektív szerződéssel kapcsolatban, ám a megállapodás aláírásakor visszalépett.

Hétfőn folytatódnak a tárgyalások: délelőtt a még elégséges szolgáltatások, míg délután 2 órától újra a kollektív szerződés lesz napirenden. Abban az esetben, ha hétfőn a BKV vezetősége vállalja a kollektív szerződés egy évvel való meghosszabbítását is, az érdekképviseletek elállnak a sztrájktól. Ha ismét elmarad a megállapodás, kedden várhatóan folytatódik az egyeztetés - tájékoztatott Nemes Gábor.

A BKV-nál működő szakszervezetek sztrájkbizottsága jövő hét csütörtökre és péntekre hirdetett munkabeszüntetést a pénteki egyeztetés után. A korábbi tervek szerint kedden - tehát két nappal korábban - kezdték volna a sztrájkot. A csütörtök 0 órától kezdődő munkabeszüntetés alatt várhatóan egyetlen trolibusz sem jár majd, de a buszok többsége is a garázsban marad. A metrók, a földalatti, a HÉV és a villamosok többsége azonban várhatóan a sztrájk két napja alatt is járni fog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pillepalack-lerakóvá váltak a fővárosi parkok

Egy hét alatt 70-80 ezer pillepalackot szednek össze a Főkert emberei a város kiemelt zöld… Tovább olvasom