Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Már előzetesben Budaházy György

Előzetes letartóztatásba helyezte egy hónapra csütörtökön a bíróság Budaházy Györgyöt, akit szerdán fogtak el, és akit emberölés előkészületével, terrorizmussal és robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítanak.
Előzetes letartóztatásba helyezte egy hónapra a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken délelőtt Budaházy Györgyöt. Terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal visszaéléssel és kétrendbeli emberölési kísérlettel gyanúsítják. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a bíróság azért rendelte el az előzetes letartóztatást, mert szerintük tartani lehet a férfi szökésétől, elrejtőzésétől, és attól, hogy megpróbálja befolyásolni az ügye kimenetelét.

A radikális nézeteiről ismert Budaházy Györgyöt szerdán délután vették őrizetbe. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint ugyanis Budaházy György volt az, aki létrehozta és vezette azt a csoportot, amely országgyűlési képviselők elleni támadásokkal akarta befolyásolni a parlamenti döntéseket. Az ügyészség korábbi közleményéből kiderül, hogy a csoport szellemi vezetőjeként gyakorlatilag Budaházy György adott utasítást, hogy lőjenek rá Hiller István oktatási miniszter házára és ő felel azért, hogy Kóka János volt gazdasági miniszter épülő házára Molotov-koktélt dobtak 2007. decemberében. A szervezet felel a gyanú szerint Szilvásy György volt titokminiszter lesencefalui háznál 2008 szeptemberében végrehajtott robbantásért is.

A csoport valójában az a társaság, melynek öt tagját áprilisban és májusban fogták el a rendőrök Pest megye több településén. Náluk találták azokat a robbanószerrel töltött focilabdákat - valójában időzített bombákat - melyeket Budaházy György utasítására két országgyűlési képviselő házánál akartak felhasználni.

Toroczkai véleménye

A delmagyar.hu megkérdezte Budaházy György előzetes letartóztatásával kapcsolatban Toroczkai Lászlót, aki szerint a rendőrök eddig még semmiféle bizonyítékot nem mutattak be, ami azt támasztaná alá, hogy Budaházy valóban terrorcselekményre készült volna.

Toroczkai szerint ebben az országban jelenleg bármit meg lehet tenni - bizonyítja ezt az is, hogy péntek délelőtt a budapesti Markó utcai bíróság elé vonultak, ahol a rendőrök kordont vontak eléjük. - Amikor megkérdeztem, hogy van-e papírjuk erről, a rendőrök csak megvonták a vállukat; a Kádár-rendszerben sem volt volt ilyen, mint manapság - mondta a delmagyar.hu-nak a 31 éves nemzeti radikális "mozgalmár".

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. flexsnake 2009. június 20. 15:07
  „;) jövő hét”
 • 28. ClarkGriswald 2009. június 19. 18:56
  „<moderálva>”
 • 27. ClarkGriswald 2009. június 19. 18:55
  „Keletaru: az a baj hogy egyszerű paraszti ésszel nehéz is lenne felfogni (ahogyan ezt ügyesen el is adják sokan), hogy bizonyos üzleti döntések mögött nem személyek, hanem nagyvállalatok állnak. Azért, mert néhány beszállító vesztesévé vált egy cégügyletnek, és emiatt öngyilkos lett, hát ne is haragudj, de elég erős csúsztatás Bajnait felelősségre vonni. Vagy ha már nagyon felelősségre akarod vonni, akkor vedd elő azt is aki eladta az üzletet neki, sőt mindenki, akinek érdekében állt a vállalatfelaprítás.

  Az elherdálástról pedig annyit, hogy 19 éve ezt harsogják a népek, mégsincs megoldás.... Szerinted egy ilyen Budaházy-féle majd a megváltást fogja elhozni?”
 • 26. gerbera 2009. június 19. 17:19
  „Lesz ez még fordítva, helycsere lesz.az már nem lesz kompceciós, ugyhogy elvtársak felelni fogtok az ország csődjéért.”
 • 25. gardista33 2009. június 19. 17:16
  „clarkgirlswald, ha én egy 90 éves nénit felbujtom arra h tojással dobálja meg bajnai kordont ,akkor lecsuknak? Vicc vagy .”
 • 24. keletaru 2009. június 19. 16:36
  „ClarkGriswald ! Azért nefeledjük e-ember miatt senki nem lett még öngyilkos ( mint jelenlegi miniszterünk miatt )! S a németországinormákba nem férnének bele , ezen mi országunk vezetői erkölcsileg ! Lásd anglia költségtéritési botrány , nálunk legfeljebb titkosítanák ! Épp ideje ébredjen a magyar a tudatára .......mit müvelnek kedves vezetőink büntettlenül . S érdekesnek tartom , hogy aki ki mondja újra az igazat azt mindennel illetik : ( Mikor ébrednek már fel a bálvány imádók s veszik észre a MAGYAR állam elherdálását ( erkölcsileg is ) ! Ja és még mi vagyunk a hibásak mert szólni merünk ....Röhej ! Akkor most tisztázuk 48 höseink akkor mik is a jelenlegi politika szerint ????? Úgyanmár csak ezzel is megakkarnak osztani minket , amit mellesleg ügyessen el is értek . Mint látjuk egyik pártnak sincs isten igazából ebből a helyzetből ki vezető iránya . De érdekes akik miatt ide kerültünk , azok meg sunyognak felelőség vállalásnélkül . S mutogatnak bőszen jobbra balra , csak ne lássuk őket ! Üdv Kuci”
 • 23. ClarkGriswald 2009. június 19. 15:59
  „Milyen gondolatok te idiota?! Az otthonában robbanóanyagokat találtak, 2 politikus elleni bombamerénylettel kapcsolatban bizonyíthatóan felbujtóként közreműködött, az október 23-i utcai zavargások bizonyított szervezője volt. Koholt vádak?! Ő maga beismerte, sőt több száz ember előtt buzdított másokat is hasonló cselekedetekre! Eszem megáll... Koholt vádak.... A végén még tüntessük ki köztársasági érdemrenddel.

  Az a bajom, hogy ebben az országban az ilyen majmokat évekig futni hagyja a gyáva politika, és rendőrség, míg mondjuk Németországban az ilyen barmokat évekre elzárják még aznap! Nálunk itthon mi van? Töketlen rendőrség, és néhány nagymagyar barom, aki ezeket a csavargó megszállottakat követi. Akkor lesz itthon rend, ha ezeket is kordában tufjuk tartani.”
 • 22. PEPE 2009. június 19. 15:49
  „A kádár renszer nyomába se léphett a mostani rendszer, az a nép javát szolgálta, ez meg a zsarnokot.”
 • 21. gardista33 2009. június 19. 15:09
  „:) jo de mit követett el? :) konkrétumot irjatok . a gondolatok nem büntethetöek tudtommal.”
 • 20. aze75 2009. június 19. 14:55
  „koholt vádak!!! mint a kommunizmusban,”
 • 19. magyarok 2009. június 19. 14:24
  „http://www.hetivalasz.hu/cikk/0906/bdahazy_terrorista
  ÍME A VÁD”
 • 18. sőndör 2009. június 19. 14:13
  „Tragédia, most már a latinamerikai urbanizálódott bennszülöttektől kell tanulni? Hát ez nagy szívás lessz !”
 • 17. cselac 2009. június 19. 14:09
  „Te se maradj kint :D”
 • 16. magyarok 2009. június 19. 14:06
  „6, 9 ezzel gyanúsítják "akit emberölés előkészületével, terrorizmussal és robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítanak." De lehetne sok minden más is, annak az eberenek örökre börtönbe kellett volna vonulnia már a Tv-székháznál való közreműködése kapcsán is... és ti mehetnétek mellé, idióták!”
 • 15. cselac 2009. június 19. 13:56
  „<moderálva>”
 • 14. flexsnake 2009. június 19. 13:55
  „Várjuk a folytatást! Még több szélsőségest rács mögé! Elfogynak a sárkányfejek. Ugye hogy a sárkányölő Szent György nem is olyan méla ;) :D”
 • 13. IVY 2009. június 19. 13:42
  „Ha már itt tartunk, -lassan akasszák is......?
  Mi a vád ellene, de tényleg! Érdekelne!
  A terrorizmus és gyilkosság előkészítés nem hangzik túl hihetően a számomra.”
 • 12. Mathiasking 2009. június 19. 13:41
  „Ez a kormány fél a taxis blokádtól! Már előre likvidálja azokat akik neki csak a gondot okozhatják.

  Emlékszem arra az időre, amikor október 23. előtt a politikaiakat mind összeszedték és 1 hétig "tárolták" őket a sitten vagy a pszichiátria zárt osztályain! Ez igaz!”
 • 11. flexsnake 2009. június 19. 13:31
  „Előzetest csak indokolt esetben adnak. Alakúl a molekula :) Nem szólom el magam hogy ne kelljen moderálni de jövő hét elejére már lesz itt story. Aztán még kattan pár ember kezik a bilnics. És nem sado-mazo parti lesz :D”
 • 10. gardista33 2009. június 19. 13:26
  „mi a vád ellene? konktétan.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyanús hordókat találtak a vámosok Gyulamajorban

Fémhulladékkal teli, gyanús hordókat találtak csütörtök délután a vámosok a Győr-Moson-Sopron megyei… Tovább olvasom