Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Már gyűjtik az aláírásokat a biztosítási törvényt ellenzők

Ha sikerül egy hónap alatt összegyűjteni az új biztosítási törvényt ellenző 200 ezer hiteles aláírást, elképzelhető, hogy a népszavazási kezdeményezés miatt a parlament mégsem tárgyalja újra a jogszabályt február 11-én - mondta pénteken a Független Hírügynökségnek Gyenes Géza.
A Magyar Orvosok Szövetségének elnöke szintén csatlakozott, ahhoz az aláírásgyűjtő akcióhoz, amelyet a Liga szerdán jelentett be.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?" - ez a népszavazási kérdés szerepel azokon az íveken, amelyekre a Ligán kívül már több mint egy tucat szakmai és civil szervezet gyűjti az aláírásokat. A referendumot még tavaly két magánszemély, Albert Zsolt és felesége kezdeményezte, kérdésüket jóváhagyta az Országos Választási Bizottság és decemberben az Alkotmánybíróság is.

Gyenes Géza elmondta: azért is reménykedik abban, hogy a népszavazási kezdeményezés miatt a parlament elhalasztja a biztosítási törvény újratárgyalását, mert már volt egy hasonló precedens.

Az akcióhoz csatlakozó Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) már pénteken megkezdte az aláírások gyűjtését. Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke elmondta: a szakszervezet fővárosi Nádor utcai székháza előtt folyamatosan gyűjtik a szignókat.

Olvasóink írták

 • 3. 621 2008. január 12. 07:30
  „Ez a kérdés bennem is és sztem sokakban felmerült. Azt azért nem tartanám teljesen megfelelő példának, hogy az USA-ban mi történt.
  Ott NEM ez a rendszer került(vagy volna) bvezetésre, és teljesen mások a lakosság összetételi viszonyok, illetve az állam egészen másként - gyakorlatilag sehogy - szállt illetve nem, bele.
  Azt hogy változtatni kell, azt hosszú vajúdás után(!) Sólyom is nagy nehezen beismerte, az meg, hogy ki mit magyaráz bele, illetve kik mivel riogatják a jónépet, és próbálják ehetőre sütni a pecsenyéjüket ahhoz a törvénynek és az eü ellátás biztonságának semmi köze.”
 • 2. Változtatás kell ! 2008. január 11. 17:16
  „Jó lenne hinni, hogy az egészségügyi törvény több biztosítós rendszere jót hoz, elsősorban a betegeknek, de egyben az orvosoknak is.Próbáljuk ki! De mi lesz , ha még az eddiginél is roszabb lesz az eü. ellátás?
  Azt mondják az USA-ban nem működik, sokan kivül maradnak a rendszerből.
  Mi a biztosíték, h. nálunk ez nem így lesz?”
 • 1. 621 2008. január 11. 16:56
  „A népszavazási kérdéshez: nem üzleti alapon, mert a kockázatközösség megmarad, ha nem jobban érványesül, (megszabott a nyereség nagysága, meg a kivétel tilalma is szerepel a törvényben), nem több biztosító lesz, csak egy- viszont annak több pénztára.
  Azt meg hogy a dokik nem rajonganak érte, - bocs, a nagyobb része, - azon nem csodálkozom, mert félnek az ellenőrzéstől mint ördög a tömjénfüsttől...hogy miért is....Egyébként akinek ez jó ami ma van, - mert nemet mondani a legkönnyebb, - az tényleg írja alá, és örüljön, hogy a kb. 1945-ben megalkotott egészségügyi rendszer résztvevője lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrségi akció év végén: hétmillió forintnyi bírság

Hétmillió forint szabálysértési bírságot szabtak ki, félmillió pirotechnikai eszközt foglaltak le és… Tovább olvasom