Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Már készülnek a strandszezonra

Folytatás az 1. oldalról.

– Tisztáztuk, hogy ebben a szerkezetben – az állam a tulajdonos, a vízügy a kezelQ, mi pedig bérlQk vagyunk – kinek mi a feladata – részletezte Hegedqs László, a víz- és csatornamq vezérigazgatója. – A korábbi egy-, illetve kétéves szerzQdés állandó bizonytalanságot jelentett számunkra. Most lehetQségünk nyílik, hogy átgondoljuk, milyen fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy még vonzóbb legyen a strand.
Az enyhe tél kevésbé rongálta meg a partszakaszt, a mólókat – tudtuk meg Varga Tibortól, a fürdQ üzemmérnökség-vezetQjétQl. Munkatársaik már megkezdték a felkészülést az idei szezonra. BQvül a kölcsönzési lehetQség – errQl már megállapodtak a vállalkozóval – és új vizesblokk építését is tervezik, amely várhatóan jövQre készül el.
Más kérdés a tó egészének fejlesztése. ErrQl – és több témáról – a közelmúltban egyeztetett a vízügy, a vízmq és a városvezetés. Ismert, hogy korábban készült rendezési terv a tóra, de az mára részben elavult.
– Számos szempontot kell figyelembe venni ahhoz, hogy egy, a mai kor követelményeinek megfelelQ rendezési tervet készíttessen Sopron városa – mondta Baross Károly, a vízügy fQmérnöke. – Össze kell hangolni például a nemzeti park, a környezetvédelem, a turizmus érdekeit, figyelembe véve, hogy hamarosan a schengeni övezet tagjai leszünk, hiszen a FertQ határvíz is. Fejlesztése viszont kiemelt kérdés, ezért abban maradtunk a városvezetéssel, hogy rövid idQn belül leülünk egy tényleges egyeztetésre, ahol az elképzeléseket és a tényleges lehetQségeket vetjük össze, és csak ezt követQen lehet módosítani a rendezési tervet, amely aztán utat nyithat a strandon kívüli fejlesztéseknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve nem volt az MDF-nek ilyen magas támogatottsága

Tíz éve nem volt ennyi támogatója a közvélemény-kutatók szerint a Magyar Demokratikus Fórumnak, mint… Tovább olvasom