Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Már két család állítja, hogy ittas volt az ügyeletes orvos

Már két, hozzátartozóját ugyanazon a napon elvesztett család állítja, hogy ittas, vagy legalábbis zavart volt az ügyeletes orvos a Győri Petz Aladár Kórházban június 7-én.
Egy 71 éves nyúli férfi is meghalt aznap, ugyanannál az ügyeletes orvosnál a győri kórházban, mint Keresztes Tiborné, akinek története kedden pattant ki. A másik család is azt állítja: a doktor meglehetősen furcsán viselkedett.

Egy másik család szerint is furcsán viselkedett aznap az ügyeletes orvos

A belső vizsgálat szerdán újabb jegyzőkönyvvel bővült. A győri Petz-kórházban kedden vizsgálatot rendelt el a főigazgató, miután felmerült a gyanúja, hogy az ügyeletes orvos június 7-én ittas állapotban várta a szívinfarktusos beteget, aki később meghalt.

A hír megjelenése után egy másik család is jelentkezett a kórházban, mondván, ők ugyanaznap veszítették el hozzátartozójukat, s az ügyeletes orvos velük is furcsán viselkedett; szinte szóról szóra azt mondta nekik, amit Kereszteséknek: „Nem tudtuk rajta segíteni, nem baj?" Ebből a mondatból ismertek rá az ügyeletesre.

Az unoka elmondása szerint őt is megcsapta az alkoholszag, de nem reklamáltak, nem akartak balhét. Amikor azonban olvasták az 55 éves kópházi asszony történetét, eldöntötték, bejönnek a győri kórházba és jegyzőkönyvbe mondják, mit tapasztaltak.

Dr. Varga Gábor főigazgató megerősítette az információt, hozzátéve, hogy a jegyzőkönyvet a jogi osztálytól kapta meg, s a belső vizsgálatot kiterjeszti erre az ügyre is. A nyúli férfi boncolási jegyzőkönyvét szintén bekérette magához, ebből az derül ki, hogy Kovács Károly végzetes szívmegállásban halt meg: a szíve annyira nagy volt, hogy bármikor bekövetkezhetett volna a halál.

Előzmények:

A soproni kórházba infarktus gyanújával került az ötvenöt éves kópházi asszony, Keresztes Tiborné. A vizsgálatok be is bizonyították: hátsó fali szívinfarktusról van szó, ami talán a legalattomosabb betegség. Sopronban először gyógyszeres kezeléssel próbálkoztak, de ez nem segített.

Az egyelőre még kérdés, miért csak tizenkét órával később indították el az asszonyt mentőautóval a Petz-kórházba, de a lényeg az, hogy aznap késő éjjel érkeztek meg vele a győri kardiológiára. Az ezt követő eseményeket úgy tudjuk leírni, ahogy a kórházi vizsgálat jelen állása engedi. Eszerint szóltak az ügyeletes orvosnak, aki a szívkatéterezést nem végezte el...

Keresztes Tibor, a gyászoló férj: „Tartozunk magunknak és a feleségemnek is annyival, hogy kiderítjük, történt-e mulasztás.
Keresztes Tibor, a gyászoló férj: „Tartozunk magunknak és a feleségemnek is annyival, hogy kiderítjük, történt-e mulasztás.

A beteg hozzátartozója szerint órákkal később nagyon furcsán viselkedett az ügyeletes orvos: képtelen volt határozott döntést hozni, mondatai pedig sokszor összefüggéstelenek voltak. Tény, hogy a kórlap szerint az asszonyt másnap reggelre írta ki szívkatéteres műtétre, de erre már nem kerülhetett sor, mert Keresztes Tiborné nem sokkal ezután meghalt.

Fegyelmiről döntenek

Dr. Varga Gábor főigazgató belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, a bizottságnak az a feladata, hogy döntsön: fegyelmi eljárást indítsanak-e az orvossal szemben.

Varga Gábor pszichiáterként praktizált igazgatói kinevezése előtt, így ismeri az ide vonatkozó felméréseket is: „Az orvosok között kétszer annyi embernek okoz problémát az alkoholfogyasztás, mint más társadalmi csoportoknál; s az önpusztítási hajlam is háromszorosa az átlagnak. Ez valószínűleg a munkával járó extrém stresszel magyarázható, aminek elviseléséhez erős személyiség kell."

Az érintett ügyeletes orvos az eset óta táppénzen van. A rendőrség a feljelentés nyomán közigazgatási eljárás keretében indít vizsgálatot, amely a kórház által kért igazságügyi orvos szakértő vizsgálatára épül. A boncolás orvosi mulasztásra utaló körülményt nem tárt fel.

„A biztonságiakat hívtuk"

– Az orvos szemmel láthatóan nem volt olyan állapotban, hogy bármilyen döntést hozzon, de legfőképpen olyat nem, amin emberélet múlhat – mondta a férj, Keresztes Tibor.

Azt kérdezte tőlem: „Nem tudtunk segíteni a feleségén, nem baj?" Hát lehet ilyet kérdezni?

Nem tudta megmondani, hogy mikor halt meg pontosan, teljesen rendezetlenek voltak a szavai. Annyira zaklatottak voltunk a helyzet miatt, hogy a biztonságiakat hívtuk, s kértük, szondáztassák meg ezt az embert.

Később előkerült a főorvos, igyekezett megnyugtatni bennünket, úgyhogy nem is tudjuk, végül mi hogyan történt. Mi nem kértük, de a kórház elvégeztette az igazságügyi boncolást. Ugyan a feleségemet már nem hozhatja vissza semmi, úgy gondoltuk, tartozunk magunknak és neki is annyival, hogy kiderítjük, történt-e mulasztás. Ezért rendőrségi feljelentést tettünk...

Olvasóink írták

 • 4. hehe 2008. június 19. 23:14
  „ITT SZEGEDEN IS LÁTTAM MÁR OLYAT HOGY AZ ÁPOLONÖK IS ITTASAK VOLTAK .VOLT OLYAN AMIKOR A FIAM KORHÁZBAN VOLT JÖTT AZ ÁPOLONÖ ÉS AZT MONTA HOGY JÖTT RICSIKÉNEK BEADNI AZ INJEKCIOT , DE A FIAM NEM RICSIKE ! MÉG AZ A JÓ HOGY OTT VOLTUNK .KI TUDJA MIT ADOTT VOLNA BE .”
 • 3. ciroka 2008. június 19. 21:20
  „ezt hogy erted, harom nap mulva majd azon gondolkodnak, hogy hihetnek-e a szemuknek, azert kedves lola, az alkoholizmus nem extrem sport, az emberek zome azert latott mar eleget ahhoz, hogy megitelhesse, reszeg vagy nem az a masik....mazlista vagy ha te meg nem lattal olyat”
 • 2. lolaszeged 2008. június 19. 19:11
  „Nem kellene ezt a cikket inkabba vizsgalatok utan megirni?”
 • 1. Emberke 2008. június 19. 18:11
  „S mert jogállamban élünk, annak a szegény alki dokinak meg kell védeni a jogait, a vizsgálat megállapítja majd, hogy az orvos nem vétkes. Mindenről a szilvafa tehet, de leginkább a szilva, mert miért hagyta magát pálinkává főzni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

0,1 százalékkal nőttek áprilisig a reálkeresetek

A reálkeresetek Magyarországon 0,1 százalékkal nőttek január és április között az előző év azonos… Tovább olvasom