Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Már spanyolok is vadásznak Békés megyében

A német és az osztrák vadászok mellett egyre több spanyol érkezik Békés megyébe. A Viharsarok az ország egyik legjobb apróvadas területének számít, de jelentős az őz állomány is. Békésbe idén eddig csaknem 3000 külföldi vendégvadász érkezett és eddig 1600 őzet ejtettek.
A megyében a 28 ezres őz állományból idén 6200 állat kilövését engedélyezték. Az őzvadászatot főként a spanyol vendégvadászok kedvelik, akik az elmúlt években egyre nagyobb számban érkeznek Békésbe - ismertette pénteki sajtótájékoztatóján Zuberecz Tibor megyei fővadász.

Az idei év kedvezett a vadállománynak, a tavalyihoz képest több a fácán és a nyúl a vadászterületeken. A vadásztársaságok adatai szerint a nyúl és a fácán törzsállománya 120 ezerre becsülhető, ehhez jön még a társaságok által nevelt 200 ezres fácán állomány. Idén nyúlból 30 ezer, míg fácánból 100 ezer kerülhet terítékre. Őzből 28 ezres állományt, míg dámvadból 2600-at, vaddisznóból pedig 800-at tartanak számon Békésben.

Bár megyei kimutatások nincsenek, országosan a vadászturizmus éves árbevétele 14 milliárd forintra rúg - mondta Zuberecz Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbb büntetéseket terveznek az utcai zavargások után

Szigorúbban büntetné az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium az elmúlt másfél-két évben -… Tovább olvasom