Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Már tudjuk, ki Kaya Ibrahim?

Az elmúlt évtized egyik legnagyobb politikai botrányának szereplőjével készített interjút Juszt László. Kaya Ibrahim, a köztévé hétfő esti műsorában beszél arról, hogy semmi köze sem volt az 1995-ös adócsaláshoz.
Kaya Ibrahim neve 10 évvel ezelőtt merült fel, amikor Schlecht Csaba több mint egy tucat, sok százmillió forintos adósságot felhalmozó, Fidesz-közeli vállalkozást adott el a török férfinak.

Az Interpol akkor meg is kereste, a jelenleg Németországban élő férfit, ám sem a házkutatás, sem a szerződéseken szereplő aláírások összehasonlítása nem hozott eredményt, így tisztázta magát.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. mai 2008. szeptember 08. 22:02
  „Álljon meg a menet! Mondom azt követően, hogy megnéztem Juszt műsorát. Az ügy gombolyaga nem Schlecht Csabával és Kaya Ibrahim közötti lépéssel kezdődött, hanem az adásban K.I. barátjaként szereplő uriember és K.I. közötti ügylettel. Az uriember eladta köztartozásos vállalkozását Ibrahimnak, s a dolog sikerén felbuzdulva valamilyen - a műsorban fel nem tárt összefüggésben - került ez az uriember kapcsolatba egy T. nevű urral, akinek faxon kiszolgáltatta hat ismerőse (közte Ibrahim) igazolványa adatait. Az akkori kényszervállalkozási hullámban, párosulva az APEH szabályok törvényi hiányosságaival lehetett huncutságokat csinálni. Erre mondták (mondják) más pártbeliek is, hogy az ügylet lehet nem volt erkölcsös, de törvényes volt.”
 • 30. fezoj 2008. szeptember 08. 21:55
  „Szegény Juszt elvtárs azt képzelte, nagyot szól majd, hogy a ma esti A tévé ügyvédjében "bemutatott" egy Kaya Ibrahim nevű török személyt. Kérdem én: mit szeretett volna ezzel bizonyítani Juszt László? Az Orbán-kormány alávalóságát?
  Javaslom, nézze péntek esténként a HírTV Célpont c. remek műsorát! Évek óta, hétről-hétre a jelenlegi kormány(tagok) viselt dolgairól rántja le a leplet, immár közel 6 éve. Az egyik oldalon csak Kaya Ibrahimot tudják mormolni, mint valami imamalmot, a másik oldalon viszont ahová nyúl egy tényfeltáró riportműsor, mást sem talál, csak...”
 • 29. magyarok 2008. szeptember 08. 21:45
  „zeusz téged valaki valamikor nem ejtette fejedre??? Én dolgoztam Viki apjának, és hidd el az ország egyik leggazdagabb embere, csak külföldön van a vagyona nagy része...
  Lassú de biztos az ő idején??? Akkor ezek szerint te is a baráti körébe tartoztál??? Mert a Széchenyi tervel és a sok sok milliárddal csak ők részesültek segítségben.,... nem volt semmi egy db autópálya sem sem 4es metro, sem fejlesztések, semmi nem fejlődött sehova, úgyhogy nekem ne mond, hogy jobb volt vagy jobb lesz, mert aki ezt mondja az buta!”
 • 28. Hozzászóló 2008. szeptember 08. 19:59
  „Akkor tereljük el "kajával" a munkanélküliséget, az államadósságot, az inflációt, a versenyképtelenséget....”
 • 27. Ful 2008. szeptember 08. 19:43
  „Már megint a szar és a fos közötti különbségen vitatkoztok..
  A magyar gazdaságot meggyilkolták! Az egyik 100-szor, a másik 1000-szer vágta bele a kést...”
 • 26. grenadle 2008. szeptember 08. 19:06
  „zeusz, sajnos sokszor mélyebb oka van annak, hogy semmi leírt érv nem hat, csak az, amit a audiovizuális médiák sulykolnak reggel, este meg éjjel, mégpedig ez: http://barikad.hu/node/17931”
 • 25. A Fidesz ennyivel megússza?! 2008. szeptember 08. 18:02
  „Ez rémes.”
 • 24. zeusz 2008. szeptember 08. 17:33
  „magyarok
  Az O.család vagyona meg sem közelíti a Gy-ét. Egy csomó hazugság terjeng a köreitekben, ébredj már fel!!
  Egyelőre Ferid döntötte rommá az országot, a teljes vagyonával tartozik a népnek.
  O.V. idején az építkezés, lassú, de biztos gyarapodás volt a jellemző.
  Talán amnéziában szenvedsz?”
 • 23. magyarok 2008. szeptember 08. 17:03
  „zeusz, szerintem ugyanabból lett Gyurcsány milliárdos mint amiből Viktor is, csak Viktor az apját tette azzá.. és hogy miből???? Hát többek közt Kaya Ibrahimból... :)”
 • 22. zeusz 2008. szeptember 08. 15:33
  „realista (16.)
  Arról szeretnék már olvasni, hogy az imádott miniszterelnököd hogyan lett milliárdos? Kutassanak már végre utána, hogy a csupasz fenékkel Bp-re érkező kis senki hogyan lett igen rövid idő alatt multimilliomos? Az nekem kevés indok, hogy "jókor volt jó helyen..."
  Na meg vegyék már elő azért is, amiért nyomorba döntötte az országot 4 év alatt...”
 • 21. zweistein 2008. szeptember 08. 15:15
  „Realistának, aki nem realista, az alábbi link részlete:
  2002. 10. 28.

  --------------

  Eörsi Mátyás SZDSZ-es képviselő 2001-ben azt állította, hogy az állami tulajdonú Defend Kft-nek 500 millió forintos köztartozása van. Ez nem volt igaz, ezért a bíróság nem jogerősen Eörsi Mátyást helyreigazításra és 800 ezer forint kártérítésre ítélte. A másodfokú tárgyaláson a Defend Kft visszavonta keresetét! Az alperest Bárándy Péter képviselte, majd miniszterré előlépése után a Bárándy és Társa ügyvédi iroda egyik munkatársa, a felperest pedig a miniszter apja, Bárándy György. (Igazán csak zárójelben: Bárándy Péter fia az MSZP jogtanácsosa)

  10.

  Mint ismeretes, az MSZP négy éven keresztül avval vádolta a Fideszt, hogy az APEH elnöke (akkoriban Simicska Lajos) megnézte a számítógépén, hogy ki mennyi adót fizet, és meghamisította az adatokat. Az új elnök júniusban azonnal vizsgálatot indított. A vizsgálat eredménye: a gyanút semmi nem támasztotta alá.

  11.

  Tóth András szocialista képviselő olyan nyilatkozatokat tett a Bánk Bán operafilm készítésével kapcsolatban (közpénzek "lenyúlása", pazarlás, stb.), ami durván sértette az Ezüsthajó Kft jó hírnevét. A bíróság fizetett hirdetésben helyreigazításra kötelezte az MSZP parlamenti képviselőjét a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban és a TV2-ben.

  12.

  A Fidesz pert nyert a Magyar Hírlap ellen "A Happy End Kft is pénzelte a Fidesz kampányát" című cikke miatt. A bíróság az újságot valótlan állításai miatt helyreigazításra kötelezte, mivel a cikkben közöltekből egy szó sem volt igaz!

  13. 2002. 10. 30.

  --------------

  Keller Lászlót, az MSZP "öklét", szocialista országgyűlési képviselőt, államtitkárt, sajtó helyreigazításra és egymillió forint erkölcsi kár megfizetésére kötelezte a bíróság nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt! Keller egy ügyvédi irodát rágalmazott egy állami intézet adóellenőrzésével kapcsolatban. ("közpénzek lenyúlása"!)

  (...) Könnyen megjegyezhető hívószavak, khayaibrahimezüsthajóhappyendsimicsjajoosiphtoth,
  hihetetlen, hogy ennyire primitív eszközökkell le lehet a sárgaföldig hülyíteni az embereket.”
 • 20. kekecke 2008. szeptember 08. 15:07
  „gagyi”
 • 19. zweistein 2008. szeptember 08. 15:05
  „http://www.freeweb.hu/mkdsz1/n43/hazugsagok.htm

  Hazugságok és rágalmak gyűjteménye 2002-2004
  van benne jusztos is.”
 • 18. realista 2008. szeptember 08. 15:05
  „Kedves Magda !És a többiek..
  A tényeket tudomásul kell venni.Még akkor is,ha nem tetszik !
  Az tény,hogy Kik is voltak a Slecht társai??? Meg annak a bizonyos Varga úrnak?
  Aztán:mi is történt az "Ezüsthajó" kft-vel ????Mintha sok-sok millával együtt eltűnt volna.....Kiről is csinált felvételeket????Mire kapta a motyót???(akarom mondani:átmenetileg használták a számlájukat....)”
 • 17. Juszt pert vesztett No2. 2008. szeptember 08. 15:01
  „Juszt a tolvaj:
  Juszt Lászlót 250 ezer forint pénzbírságra ítélték
  2004. december 09. 14:36 | Utolsó módosítás:2004. december 09. 14:54
  Juszt Lászlót lopásban találták bűnösnek, mivel 2003. május 31-én az általa egy vadásztársaságnak bérbe adott területen, vadászati tilalom idején lelőtt egy mezei nyulat és egy őzgidát. Az ismert személyiség akkor arra hivatkozott, hogy a két állatot saját csemetekertjében lőtte le, mert rágták a csemetéket"”
 • 16. Juszt pert vesztett No2. 2008. szeptember 08. 14:57
  „http://hvg.hu/itthon/20041209juszt.aspx”
 • 15. Juszt pert vesztett No1 2008. szeptember 08. 14:54
  „Ez az "Orbán Viktor zsidózott" című opusz, http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=31023
  Idézet a végéről, a Gondola kommentárjával:
  "Hát itt tartunk. A bíróság ítéletét, ellentétben, a közszolgálati tévé sztárjával, Juszt úrral, mi nem kommentáljuk, nem is minősítjük és nem is furcsálljuk. Úgy véljük a törvény, mindenkire egyformán vonatkozik. S attól, mert valaki ünnepelt, futtatott sztár, és megbecsült párt-üdvöske, ,,azért" még ,,nem egyenlőbb az egyenlőknél."

  Bár tudvalévő, hogy Juszt úr nem az írott betűk, hanem a szavak embere, kíváncsian várjuk a helyreigazítást. A Népszava, feltehetően, miként a Kondor Katalint "leleplező" cikkeinek, ennek is helyt ad, - ha nem is az első oldalon. A Népszava főszerkesztője, a hasonszőrű jó barát, Németh Péter, bizonyára árkedvezményt is ad hozzá... "”
 • 14. Juszt pert vesztett No1 2008. szeptember 08. 14:50
  „http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=31023”
 • 13. zeusz 2008. szeptember 08. 14:28
  „11-nek
  Juszt az a juszt, akit közmunkára ítéltek nemrég. Nem tudom,összesöpörte-e a kutyapiszkot Bp terein? De kb arra a munkára érdemes ez a vádaskodó-gyűlölködő, pökhendi óriásbébi.”
 • 12. jozo 2008. szeptember 08. 11:35
  „majd jön Frei és bebizonyítja, hogy a Kaya Ibrahim egy isztambuli zöldségárus :-))))”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs Gyurcsány Ferenc nélküli forgatókönyv

Az MSZP parlamenti frakciója az utolsó pillanatig kitart a pártelnök-miniszterelnök mellett. Lapértesülések szerint nem készült olyan forgatókönyv, amely ne Gyurcsánnyal számolna. Tovább olvasom