Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Marad a fokozott rendőri jelenlét Pátkán

Marad a fokozott rendőri jelenlét a Fejér megyei Pátkán, miután pénteken este majdnem összecsapott a falu roma és nem roma lakosainak egy része.
A falu lakói közül többen egy lakossági fórum után vonultak a romák házai elé, hogy összetartásukat mutassák. Ott kaszákkal, botokkal rohantak volna rájuk, de a rendőrök elállták az útjukat és többen a romák közül is próbálták visszafogni feldühödött társaikat.

Pátkán kedden hajnalban molotov-koktélokat dobtak romák lakóházaira. Senki nem sérült meg, a támadással polgárőröket gyanúsítanak. Őket előzetes letartóztatásba helyezték. A pátkaiak pénteken eredetileg azért hívtak össze fórumot, hogy pénzt gyűjtsenek a polgárőrök családjainak. Szerintük egyébként a polgárőrök ártatlanok, és szeretnék tudni, hogy mi van velük. A település polgármestere egyébként már korábban felkérte a terület országgyűlési képviselőjét, hogy érdeklődjön a hatóságnál a gyanúsítottakról. Az ügyészség a jövő hétre ígért tájékoztatást.

A fórumon többen arra panaszkodtak, hogy családjaik életveszélyes fenyegetéseket kapnak. Sokan a rendőrség elé akartak vonulni demonstrálni, de végül 50-60 ember a romák házaihoz vonult, hogy összetartásukat békés módon mutassák.

A házaknál 10-15, kaszákkal, botokkal felfegyverzett ember rohant rájuk. Társaik közül többen vissza tudták fogni őket, még mielőtt a csoportot kísérő rendőrökhöz értek volna, akik egyébként a járőr kocsikkal elállták az utat. A felfegyverzett csapatot maguk a romák is próbálták visszafogni, így végül nem volt összetűzés. Este fél kilenc után a két csoport tagjai hazamentek - tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a területre a molotov-koktélos támadás után kivezényelt rendőrök uralták a helyzetet. Jelenlétükkel sikerült megakadályozni az összetűzést, lecsendesítették az ellenségeskedőket, így komolyabb intézkedésre nem volt szükség. A tömeg késő estére feloszlott. A szokottnál több rendőr továbbra is a településen marad.

Olvasóink írták

 • 15. sdfsdfs 2008. június 08. 15:26
  „12. ööööö... március 9-án szerintem ez a réteg, nem igazán NEM-mel szavazgatott...”
 • 14. dadas 2008. június 08. 15:25
  „9. Te miről beszélsz? A cigányok szerinted az elmúlt pár évben kezdtek el gondot jelenteni? Nem a "libsi média" itt a baj, hanem a közöny az emberekben és az, hogy nem képes a magyar a magyarért kiállni! Azok a mocskok bezzeg összefognak.... Erről kell példát vennünk!”
 • 13. Rechtsradikal 2008. június 07. 21:24
  „Egy esetleges polgárháborút mi nyernénk meg,mert jobban szeretjük a hazánkat,mint a gyilkoscigányok!”
 • 12. reális 2008. június 07. 19:37
  „tisztahiszti
  a romák az mszpszdsz szavazóbázisa. Hogy jön ide Orbán? Nem kell bevenni a Feri féle rémhíreket!”
 • 11. Emberke 2008. június 07. 18:12
  „Ez a csőcselék itt, Magyarországon az etnikumi másságára való hivatkozással szívja a magyarok vérét, határainkon túl magyarnak vallva magát járatja le az országunkat, számonkérés nélkül, s közben szórja férges magvait és fertőzi a környezetet.”
 • 10. péter g. 2008. június 07. 17:25
  „A bűnöző cigánycsürhe felfegyverezve várta a romaterror ellen fegyvertelenül tiltakozó magyarokat. Az ÁVH a vérontást ugyan megakadályozta, de a felfegyverkezett buckalakók közül egyet sem állított elő, miközben fehérek ellen olykor azért is eljárást indítanak, ha engedély nélkül hordható, 20 ml-nél kisebb űrtartalmú gázspray-t találnak náluk.”
 • 9. Magyari 2008. június 07. 17:02
  „"tisztahiszti" !
  Honnan vetted ezt a hülyeséget Orbánról? Nyugdíjmegvonás meg
  a cigányoknak ház? Már megint a komcsi rémísztgetés! A téma meg
  egyébként sem ez ha nem tudnád!
  A cigányok szívósabbak mint mi az tény, viszont a mi ravaszsá-
  gunkkal megesszük őket reggelire!!! Ha a libsi média nem lenne
  velük, akkor a magyarok régen helyretették vonla őket.”
 • 8. tisztahiszti 2008. június 07. 16:43
  „Ordító igazságtalanság Orbán azon eszel, hogy 45 évi munka után elvegye a nyugdíjjogot és közben a cigányoknak ingyen házat épít!!Mi van azokkal a nem cigány éhező áram, víz stb nélkül maradó magyarokkal akinek a dicső kormány szintén nem ad munkát ? az le van szarva az dögöljön meg? Miért?? mert azok szavazata nem számít vagy finoman szólva nem rokon.
  meddig kell még a béremből támogatni a bűnöző cigányokat .Van olyan aki az asszonyt mercivel viszi, hogy kérjen segélyt és utánna meg este százezret elkártyáz.A cigány hazudik..még a szeme sem ált jól mikor mondta,hogy akár meg is halt volna, ennek a csávonak 10 évet adnék kapásból hamis vádé Vannak tisztességes munkás cigányok azok nem olyanok mint a sáska”
 • 7. maci52 2008. június 07. 14:06
  „Egyszer volt,hol nem volt a Balatonon egy óriási halpusztulás és csak kizárólag az angolnákra hatott.Meg kéne keresni a módját a cigókra is,vagy menjenek haza indiába.”
 • 6. horvathaladar 2008. június 07. 10:57
  „a "megdönthetetlen bizonyíték" - egy darab, a helyszínen találtbakanc, amit aztán véres kardként hordoztak körbe. Amíg ki nem derült, hogy mindhárompolgárőr lábára kicsi, és a párját sem találták meg a házkutatások során.”
 • 5. kiri01 2008. június 07. 09:15
  „Keményebbek, ha többen vannak esetleg. De egyetlen egy háborúban forradalomban nem bizonyították még keménységüket. Csak a védtelen emberekkel szemben. Azért mi még 10szeres túlerőben vagyunk. Nemsokára kezdődik sajnos.”
 • 4. 4 2008. június 07. 08:22
  „Nem keményebbek, csak őket védi a törvény!”
 • 3. kolompár Vinetu 2008. június 06. 23:56
  „Jó meccs lenne !

  Szerintem a romák levernék az ott élő magyarokat, mint vak a poharat !

  Keményebbek !”
 • 2. Kolompár Rómeó 2008. június 06. 23:41
  „KEZDŐDIK! KEZDŐDIK! KEZDŐDIK! Végre! A törpöm van már tele a rohadékokkal! Igenis ébredjen már fel az ország azon része, aki nem fogja fel, hogy ebből nagy bajok lesznek (segélyek, 11 évesen az első kölök, 20 évesen már 4, stb.). Vagy dolgozzanak és illeszkedjenek be, vagy menjenek el az országból. Ahogy a vezérük mondta, mert kb. ők maradtak meg szavazóbázisnak.
  "Nem nyúlunk a szociális kiadásokhoz". Örülök neki, ide jutott az ország.”
 • 1. Túrabakancs 2008. június 06. 22:29
  „Ez a történet egyáltalán nem meglepő!
  Egyre több falu és annak lakossága fog majd össze annak érdekében,
  hogy megvédjék magukat a cigány hordáktól! Persze erről a híradókban nem lehetett hallani, mélyen kussolnak a liberális
  csicska újságírók! Na mindegy, a szellem kiszabadult a palackból,
  nehéz lesz ezt kordában tartani. Ha a hatóság nem tesz semmit
  a kicsi magyar falvak védelmében, akkor a lakosságnak kell ezt megtenni, minden eszközzel, nincsen más választásuk! Győrben
  azt tervezik, hogy újváros kisebbségeit szépen lassan kitelepítik
  a környező lakótelepekhez. Okozzanak kárt ott is ugye?! Ebből
  lesznek a következő konfliktusok! A zsidóság birtokba akarja venni a szigeti városrészt, ennek köszönhető a nem odaillő
  etnikumok eltávolítása minden áron. Gyönyörű...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a fővárosban a trianoni megemlékezés

Békésen véget ért pénteken este fél kilenckor a fővárosban a Trianoni békeszerződés évfordulójára… Tovább olvasom