Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Marad az eva, az ekho és az adómentes minimálbér is

Az adórendszerben lévő egyes mentességek megszüntetése nem vonatkozik sem az egyszerűsített vállalkozói adóra (eva), sem az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásra (ekho), sem pedig az adómentes minimálbér megszüntetésére - jelentette be a miniszterelnök hétfőn.
A kormányfő kiemelte: a kabinet tervezett lépéseivel kapcsolatban hétfőn egyeztet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF), a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Bankszövetség vezetőivel, ezt követően csütörtökön pedig az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) tagjaival konzultál. Február 10-én a Gazdasági és Szociális Tanács (GSZT) ülésén vesz részt a kormányfő, majd február 15-én délelőtt az MSZP elnökségével, délután pedig a párt frakciójával egyeztet. A konkrét intézkedéseket február 16-án ismerteti Gyurcsány Ferenc a parlamentben.

A miniszterelnök hozzátette: terveik szerint az új intézkedések többsége július 1-től lép életbe, lesznek olyan amelyek szeptembertől és olyanok is, amelyek csak 2010-től lépnek majd életbe.

Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy szerinte Magyarországnak jelenleg három dologra van szüksége: békére a politikában és a közéletben, társadalmi és gazdasági fordulatra, valamint az állam működésének kiigazítására.

Olvasóink írták

 • 11. achilleus 2009. január 30. 08:58
  „Párttitkár elvtárs legújabb levele:
  (...) Elvtársak! Minden jó szociÁLdemokrata most áhitattal néz fel az idegroncs fővezérünkre (a Ferinkre) és a legelkötelezettebb munkásmozgalmi lelkesedéssel tapsol és örül annak, hogy ebben a bajban, amiben vagyunk, egy ilyen korlátolt, önhitt, beszűkült tudatú, kényszerzubbonyba való ember áll pártunk és kormányunk élén, akivel biztos, hogy nem fogunk tudni hatalmas veszteségek nélkül kilábolni ebből a válságból!

  De elvtársak mink akik a munkásmozgalomban nőttünk fel tuggyuk, hogy nem az a fontos elvtársak amit a vezetőink csinálnak, hanem amit mondanak! És azért azt ismerjük el elvtársak, hogy idegroncs I.H.Feri főhazudozónk - habár csinálni nem csinál semmit - viszont beszélni azt megállás nélkül beszél, és amiket mond abban igaz, hogy semmi logika, semmi ész, semmi előremutató gondolat az nincs, de viszont tele van olyan gyurcsányista beszédpanelekkel, amiket ha sokáig hallgat az a böszme nép, akkor egy idő után észre sem veszi, hogy hülyének nézi őket a Ferink, és nem mondani akar neki valamit, hanem csak el akarja tertelni a figyelmét a bajokról, és a saját hangját akarja hallani, mert bele van szerelmesedve a saját egójába, és teljesen el van telve magától, hogy milyen hatalmas felelősség egy országot vezetni.

  Elvtársak! És azér azt is ismerjétek el, hogy nincs mégeggy ilyen szociÁLdemokrata szemszögből karizmatikusnak tekinthető vezető Európában, aki ilyen gyorsan tud reagálni a változó körülményekre, mint a Ferink! Mert a Ferink hatalmas és fejetlen kapkodása és tökéletlen össze-visszabeszélése az csak a felszínen látszik határozatlanságnak, akik egy kicsit is a felszín alá tekintenek, és megnézik a Ferink egyészségügyi kartonjait, ahol az idegorvosok diagnózisai szerepelnek, azok rögtön láthassák, hogy itten klinikai esetről van szó, és a kényszerzubbony jobban illenék a Ferinkre, mint a Pierre-Cardin öltöny! (...)”
 • 10. LukSzusz 2009. január 30. 08:19
  „Cselényi László DUNA TV elnöke  A lap úgy tudja, a jelenlegi 2,05 millióról 2,35 millió forintra emelték Cselényi László fizetését; a kuratórium a csütörtöki szavazáson 6:4 arányban döntött az emelés mellett. A hat igen voks az MSZP, az SZDSZ és az MDF delegáltjaitól származik, a négy nem szavazatot pedig a Fidesz-KDNP-s kurátorok adták le.

  A közalapítvány ellenőrző testületének fideszes elnöke, Veress László a döntés után azt mondta a lapnak: jogszerű, de erkölcstelen ez a döntés.
  VAN ITT VÁLSÁG????????????????”
 • 9. LukSzusz 2009. január 30. 07:43
  „V.János megmagyarázta miért kell a Családipótlékot megadóztatni az m1-en,valamiből megkelett venni neki az új AUDI-t,mert az osztrák kollégája is ilyennel jár,nehogy már őkegyelme lemaradjon.Ez mind "jogszerű" mivel a jogokat saját maguk írják.”
 • 8. .suhym. 2009. január 30. 07:06
  „A " legszebb" alternatíva a csp megadóztatása. Felbruttósítjuk, aztán megadóztatjuk,
  DE
  a legszegényebb réteget nem.
  Nos, akkor felvetődött bennem a kérdés, kik is azok, akiknek sok gyerekük van,
  DE
  kevés kivétellel nem dolgoznak, és így adót sem fizetnek?”
 • 7. LukSzusz 2009. január 30. 06:53
  „A Szegedi Képviselők csak bólogatni járnak fel,vagy csak a rengeteg jövedelem miatt képviselők?Hol lehet jelentkezni képviselőnek,ennyi pénzért mindent megszavazok!”
 • 6. EAM 2009. január 29. 23:06
  „Tisztelt " Eagleeye",
  en is csodalkozom.
  Mashol 100-an vannak, itt kevesen.
  De, DE tudod, a szegedieket ismerni kell.
  Ök tudjak, "eva" es "echo", meg a "miniado" marad!!
  ERGO
  Olvasunk mas cikket!

  Inkognito, ergo sum!

  Szia

  :-))))”
 • 5. Humgor 2009. január 29. 22:16
  „Ajánlott irodalom! Idevág!

  Érdemes megnézni!

  http://index.hu/velemeny/jegyzet/feltud090127/”
 • 4. Eagleeye 2009. január 29. 22:15
  „Milyen érdekes, a szegedieket nem érdekli ez a téma.
  Más fórumokon már több száz beírás van ehhez a témához.”
 • 3. hazaipalya 2009. január 29. 21:59
  „A miniszterelnök hozzátette: terveik szerint az új intézkedések többsége július 1-től lép életbe, lesznek olyan amelyek szeptembertől és olyanok is, amelyek csak 2010-től lépnek majd életbe.
  ha még lesz akkor kormany.”
 • 2. KolompárRómeó 2009. január 29. 20:34
  „Majd holnap délután kiderül, hogy brutális adócsökkentés lesz mégis. Aztán szombaton meg, hogy brutális adóemelés. Vasárnap meg az, hogy egyik sem, hanem.”
 • 1. achilleus 2009. január 29. 16:35
  „Hétfőn jelentette be???? Hol van az már??
  Aki erre a hétfői bejelentésre mérget mer bevenni, az már halottnak is tekintheti magát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vécékefével erőszakoltak meg egy kislányt társai Fábiánházán

Kilencéves kislányt erőszakoltak meg egy vécékefével a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fábiánháza általános iskolájában. Tovább olvasom