Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Március 15: Az ombudsman is vizsgálódik

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a március 15-i események alatt érvényesültek-e az alapvető emberi jogok.
Szabó Máté a gyülekezési joggal, a véleménynyilvánítási- és sajtószabadsággal, a személyes szabadsághoz való joggal, a tisztességes eljáráshoz való joggal, továbbá a hátrányos megkülönböztetés tilalmával összefüggő visszásságok gyanúja miatt vizsgálódik - olvasható az ombudsman hétfői közleményében.

Szabó Máté egyebek mellett arra keresi a választ, hogy március 15-én az állami szervek, különösen a rendőrség miként biztosította a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot és a sajtó szabadságát. Az ombudsman azt is vizsgálja, hogy megfelelt-e a jogszerűség, szakszerűség és arányosság követelményének a kényszerítő eszközök alkalmazása, illetve azok indokolatlanul érintettek-e olyan embereket, akik nem vettek részt rendbontásban. Az állampolgári jogok biztosának vizsgálata érinti a közelmúltban hatályba lépett jogszabályok az alapvető jogok gyakorlására és biztosítására gyakorolt hatását is.

Hamarosan befejeződik az a gyülekezési jogi projekt, amelynek eredményeit a biztos a közeljövőben foglalja össze. Ez az elmúlt évek nagyobb budapesti közterületi rendezvényein, a helyszíneken szerzett tapasztalatok alapján készül - zárul a közlemény.

Olvasóink írták

 • 8. flexsnake 2009. március 17. 14:06
  „south park:
  Nem a háború ellen vagy mellett kell voksolni hanem miközben háborút vívunk lehetőséget kell adni hogy az emberek tüntessenek ellene. Így miközben háborút folyatunk és a világ nem szeret minket a népünk tüntet a kormányunk ellen ezzel mutatva hogy nem ért egyet a háborúval.
  (cartman megállapítása miért is nagyszerű a függetlenségi nnyilatkozat)”
 • 7. mugri 2009. március 17. 10:33
  „´Súlyos börtönbüntetésre ítéltek két ujgur aktivistát Kínában
  MTI
  | 2009. március 17., kedd 07:44 | Frissítve: 2 órája

  Az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm terület (Xinjiang-Uygur-Zichiqu) hatóságai súlyos börtönbüntetéseket szabtak ki két ujgur aktivistára. Március elején 8 év szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, az Amerikai-Ujgur Szervezet közlése szerint azért, mert egy független ujgur köztársaságot jelképező zászlót lengetett az utcán Hotan városában´
  Ezöna szintönn vóónánkk, he-he:)))”
 • 6. StatusQuo 2009. március 17. 09:57
  „EMIGRÁNS! Azokra az agymosott hülyékre gondolsz akik még a MAGYAR zászlót sem ismerik? Nem a csikos árpádsávosra gondolok. ???”
 • 5. sörpocak 2009. március 16. 21:08
  „Ez már röhejes! Az ombudsman a lázító, símaszkosok érdekeit védi. Végül is, mi, ünnepelni szeretni vágyók érdekeit ki védi?Biztosan nem az ombudsman! Inkább védje lassan saját magát a hülyeségei ellen!”
 • 4. flexsnake 2009. március 16. 20:53
  „Most ha bunkó akarnék lenni idézném a south park azon részét mikor cartman vissza ment az időben és megtudta mi az amerikai függetlenségi nyilatkozat lényege :D Aki látta az majd megérti :D”
 • 3. emigrans 2009. március 16. 20:35
  „szerintem meg nagyon sok agy mosott hülyének semmit sem mond március 15. inkább otthon tesped és nézi a Maúúúúnika show-t”
 • 2. tüsök 2009. március 16. 20:32
  „Nagyon sokan azért nem mennek ünnepelni a nemzet ünnepeken, mert félnek azoktól a csoportoktól akik jogaiért az ombudsman kardoskodik!!”
 • 1. maci52 2009. március 16. 18:21
  „Nem ésszerű,nem célszerű,de roppant katonás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsányt külföldön is leírták?

Gyurcsány Ferenc az elmúlt időszakban elszigetelődött és hiteltelenné vált, mind az EU-n, mind a régión belül. Tovább olvasom