Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Március 15: demonstrációk és tüntetések

A központi és pártrendezvények mellett idén sem lesz mentes a tüntetésektől és demonstrációktól a március 15-i ünnepségsorozat.
Több nyíltan kormányellenes csoport is jelentett be rendezvényeket, főként Budapest belvárosába. A rendőrség korábban azt közölte, hogy nincs konkrét információ arról, hogy a rendezvényeket meg fogják zavarni, de vannak olyan csoportok és emberek, akik keresik a lehetőséget erre.

A többségében kormányellenes megmozdulások délelőtt 10 órakor kezdődnek. A Hazatérés Templomában ünnepi istentiszteletet tartanak a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szervezésében, majd átvonulnak a Miniszterelnök Hivatal elé, hogy ott felolvassák az "aktualizált 12 pontot".

Ezt követően a Magyar Gárda délután 1 órakor a Hősök terén avat majd 500 új gárdistát. A rendezvényen beszédet fog mondani Kiss Róbert főkapitány, Murányi Levente, a Jobbik alelnöke és ifjabb Hegedűs Lóránt.

A gárdisták eskütétele után a MIÉP tartja hagyományos, március 15-i megemlékezését délután 3 órától szintén a Hősök terén. Ünnepi beszédet fog mondani a 75 éves Csurka István.

Délután fél 4-től a Jobbik Magyarországért Mozgalom kampánynyitó nagygyűlése lesz a Deák téren. Beszédet tart majd - mások mellett - Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője és Vona Gábor pártelnök.

Az Alkotmány és a Honvéd utca kereszteződésénél délután 5 órától egészen estig tart közös megemlékezést több szervezet. Ott lesz a Rendszerváltó Fórum, a Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Magyar Nemzeti Bizottság 2006. A tervek szerint ezen a rendezvényen is felszólal majd Morvai Krisztina.

Ezzel nagyjából egy időben, délután fél 6-kor kezdődik - a korábbi tüntetésekről ismert - Budaházy György és Toroczkai László demonstrációja a Bazilika előtt, a Szent István téren.

Samu István, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója pénteken azt mondta, hogy arról nincs konkrét információ, hogy a rendezvényeket meg fogják zavarni, de vannak olyan csoportok és emberek, akik keresik a lehetőséget erre. Részben ezért is szombattól egészen hétfő reggel 8 óráig fokozott ellenőrzést rendeltek el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság állományát pedig megerősítik: vidéki, megyei kapitányságokról és a Készenléti Rendőrségtől is vezényelnek át egységeket.

Az ünnepen a rendőrségi központban együtt dolgozik majd az ORFK, a BRFK és a Készenléti Rendőrség irányító törzse. Innen fogják nyomon követni a rendezvényeket, a járőröket és a rendőrautókat, ide futnak majd be közterületi és a rendőrök által telepített kamerák felvételei is. Új ebben a központban, hogy a rendőrségi helikopterről is valós időben küldik a képeket a rendőrség székházába.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. flexsnake 2009. március 17. 02:38
  „A rendőrség hivatalos álláspontja szerint nagyobb atrocitás nem történt és a rendőrök minden esetben szabályosan és jogszerűen intézkedtek. Innentől kezdve nincs min vitázni. Megmondták.
  A gyengébek kedvéért majd leadja a hirtévé meg az echo hogy az legyen a szentírás aztán estére már nyomhatod át az atv távgyógyítóira meg lesz vidámvasárnap is... Sok sikert a tvkulturához :)”
 • 44. flexsnake 2009. március 17. 02:33
  „39. hozzászólás achilleus 2009.03.15. 16:54
  Ezzel van gondod? :D Nevetséges vagy ember. Nem te döntöd el hogy milyen készültségre van szükség.
  Lovagolj a cuclidon de azt is elárulom hogy hajlakkot sem vihettél be. Se dezodor semmi...
  Mert tudod ez egy rendezvény nem otthon a sufni hogy azt csinálok amit akarok.
  Kérd számon a 2006óta garázdálkodó csőcseléken hogy hova lett az ünnep.
  Ez csak egy okozat. Az ok hogy a demokráciával nem tudtok semmit kezdeni. Volt 20év rá de nem szokták meg.
  A demokráciában rengeteg kötöttség van. Mert ott nem az asztalon kakilunk, ott elmegyünk a wécére. Ha a vendég az asztalra csinál akkor legközelebb nem kap enni vagy nem engedjük be.
  Előbb tessék betartani a normális emberi normákat és csak utána jönni hogy ehhez meg ahhoz van jogom.
  2006ban hol voltál mikor a hülye gyerek belebaszta a kockakövet egy rendőr képébe?
  Hol voltál akkor? Talán csak nem te is ott küzdöttél hogy jusson neked is kő?
  Tudod az egész nem úgy kezdődött hogy bementek a lakásodba és feloszlatták a konyhád hanem úgy kezdődött hogy baromarcú apu a baromarcú anyuval kiment és azt gondolta neki vannak jogai ahhoz is hogy dobálózzon. Nem voltak jogai, soha nem is lesz egyetlen országban sem. Irakban ezért akasztás jár, Afrikában levágják a kezet Amerikában 20év a minimum ha rendőrre támadsz.
  És akkor nem beszéltem a csoportos garázdaságokról, a szétvert és felgyújtott közintézményekről, a magánvagyon alá tartozó autókról... Szóval először tessék viselkedni megtanulni aztán gyakorolni bármiféle jogokat.
  Akkor aztán annyi cumisüveget viszel amennyit akarsz.”
 • 43. Power 2009. március 15. 17:29
  „Lenke 2009.03.15. 17:09
  "igenis eljutottunk - a szélsőséges jobboldal viselkedése miatt- oda, hogy..."
  De miért jutottunk ide? A szélsőséges magatartás, mindig szélsőséges indulatokat vált ki. Nem kell "szélsőségesnek" lenni ahhoz, hogy a Gyurcsány-kormány "szélsőséges" hülyeségei indulatokat váltsanak ki az emberekben.”
 • 42. achilleus 2009. március 15. 17:20
  „40. hozzászólás Lenke 2009.03.15. 17:09
  Drága Lenke, olvassa már el a 39-es korabeli idézetet, akkor még pedig őszödi beszéd sem volt, mégis mit művelt ez a pszichopata? Nem veszi észre, hogy gyurcsány látványos provokációival kezdődött. Szépen felheccelte maga ellen a magukon kevésbé uralkodni képeseket, főleg, hogy saját fontosságát, veszélyeztetettségét hangsúlyozza, ja és rá lehessen játszani a "csőcselékezéses" dumára, és hogy empátiát ébresszen "mi Ferinkénket már megint bántják a ronda fityisznácik" szövegbe magukat beleélő nyugdíjasokban.”
 • 41. Zejko 2009. március 15. 17:17
  „Gyerekek a magyar nep elbukott az ertelmiseg eladta magat ,milyen nep az akinek azt mondjak nem kiabalhatsz es nem kiabal haggyad ma legkozelebb kijelolnek a jardan egy vekony csikot azt aki lelep rola azt eloallitjak lol ok vagytok azt mentek a csikon az oregek meg meg tapsolnak is hogy hu de jo dontes volt.Sokan azt mondjak 56 ban elmentek a magyarok ,igy igaz 56 ban elmentek a magyarok.Nalunk Horvatban Stjepan Mesic rol kiderult volna hogy hazudott nem lenne elo kepviselo az orszagban.”
 • 40. Lenke 2009. március 15. 17:09
  „És vajon miért nem olyan ez az ünnep, mint a békés gyerekkoromban?
  Az az anya sem különb, aki nem érti azt meg, hogy 2009-ben igenis eljutottunk - a szélsőséges jobboldal viselkedése miatt- oda, hogy veszélyes kisgyereket ilyen rendezvényekre kivinni, ahol várható, hogy elszabadulhatnak az indulatok.”
 • 39. achilleus 2009. március 15. 16:54
  „És, hogy mióta is megy ez a hisztéria, talán 2006. március 15-e volt a gyurcsányi hipochondria első "tiszta" éve, amikoris mesterlövészek jól láthatóan jelentek meg, a magát gyerekekkel (így ám Lenke!) körülvetető Gyurcsány mögött a Nemzeti Múzeum homlokzatán:
  "A rendkívül szigorú biztonsági intézkedéseknek(anno annak számított) - a mesterlövészeken és kommandósokon kívül - az is része volt, hogy a Múzeumkertbe, a színpad közelébe (ahol egyébként a miniszterelnök gyermekekkel vette körül magát) csak fémdetektoros kapun keresztül lehetett bejutni, és bomba után kutató kutyákat is felvonultattak. Biztonsági emberek vegyültek a tömegbe is. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője szerint az intézkedéseket az indokolta, hogy az eseményen diplomáciai testületek és külföldi kormányok tagjai is részt vettek. Úgy vélte: a készültség semmivel sem volt nagyobb a korábbi évekhez képest. Kérdésünkre, miszerint az elmúlt 15 évben soha nem állítottak mesterlövészeket és kommandósokat a Nemzeti Múzeum homlokzatára, akik demonstratíve pásztázzák a tömeget, azt válaszolta: azok tavaly is ott voltak, ,,csak máshol". Egy biztos: ha ott voltak is egy éve, nem lehetett észrevenni őket.
  Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának vezetője lapunk kérdésre elmondta: a kommandósok és mesterlövészek látható jelenléte bár kétségkívül szokatlan, és Magyarország belső állapota nem indokolja, de a mai világban a terrorfenyegetettségre tekintettel nem feltétlenül kifogásolható. Az a kérdés, hogy ezt valaki felhasználja-e arra, hogy fenyegetettséget sugalljon. Gyurcsány Ferenc a színpadi hatáskeltés nagy mestere, a maga dilettáns módján - mondta. Az iskolás gyerekek jelenléte Gyurcsány körül a színpadon annak bizonyítéka, hogy nem volt veszélyben, tehát a kommandósok a statiszta szerepét játszották egy élő adásban."”
 • 38. Power 2009. március 15. 16:36
  „achilleus! Ez lenne a normális, egy normális országban, de nem Gyurcsány banánköztársaságában. Nem vagyok hajlandó együtt ünnepelni azokkal (ebbe Botkát is beleértem), akik tönkretették Magyarországot, gyermekeink jövőjét.”
 • 37. achilleus 2009. március 15. 16:29
  „32. hozzászólás Lenke 2009.03.15. 15:40
  A szegedi cikk elején Botka László látható, gondolom a kislányával. Higgye el Lenke, ez lenne a normális.”
 • 36. Power 2009. március 15. 16:27
  „Még pénteken arról szólt a média, hogy gyerek-majális lesz...Még csodálkoztam is: március 15-én gyerek-majális?
  Mára kiderült, hogy még a cumisüveggel sem lehet átmenni a kordonon.”
 • 35. achilleus 2009. március 15. 16:23
  „32. hozzászólás Lenke 2009.03.15. 15:40
  A gyerek a hibás!!!
  De komolyan, kedves Lenke, el sem tudja képzelni, hogy egy március 15-e öt-1íz-tizenöt- vagy esetleg 19 évvel ezelőtt olyan ünnep volt még, ahol gyerekkel a kocsiban vagy a vállon kockázat nélkül meg lehetett jelenni, mert senkinek eszébe sem jutott, hogy esetleg valami baja lehet akár a gyereknek, akár a szülőknek?? Tudja azokat a kis hurkapálcás nemzeti zászlócskákat sem a ketrecharcos képességekkel megáldott "ünneplőknek" osztogatták, 20 forintért.”
 • 34. mugri 2009. március 15. 16:15
  „eszetŁenkke, vaggy farrankka22, vaggy logicsekk vagy flekszös vagy akki vaggyol: azér möntek odaja babbávall hoggy ünnepöjjenekk deja korrmánny mán éggy cumissüvegtüll is bé vaggyon parrázzva. Széggyönés gyallázatt az ahoggyann ezök féllnekka salyát népüktüll. Ez nemünnepp ezzéggy túrró íggy ebbeja röndérrállamba, he-he:)))”
 • 33. Power 2009. március 15. 16:01
  „Nemzeti ünnepünk jelképei lettek a kordonok, a gázspray, a vízágyú, stb...ki tudja mi jön még Gyurcsány banánköztársaságában. Már a cumisüveget is Molotov-koktélnak nézik.”
 • 32. Lenke 2009. március 15. 15:40
  „Csak tudnám miért kell egy cumisüveges kisgyereket bevinni ilyen helyekre...”
 • 31. gardista33 2009. március 15. 15:32
  „paul6,hadd vergödjenek még egy picit,minket erösitenek .”
 • 30. gardista33 2009. március 15. 15:31
  „a pofatlanok elvették a kisgyerektöl a cumisüveget is!!! adják oda feconak :)”
 • 29. mugri 2009. március 15. 15:18
  „flekszös kélgyó tééggy kénnyszerös beiróó vagyol, éjöllnappal odaköppöd a nyállodat mindennhovva. pszihhijátrijaji esett vónál, iránya Zújklinikaji rendellés, ügyellett is vanottan, he-he:)))”
 • 28. Paul6 2009. március 15. 14:14
  „Flexöcske=KisFletó”
 • 27. achilleus 2009. március 15. 14:00
  „"A múzeumkerti szabadtéri ünnepségre egy cumisüveg miatt nem engedtek be egy kisgyermekes családot babakocsival. A rendezvényre semmilyen italt nem lehetett bevinni.
  - Cumisüveget, telefonokat ki kell rakjuk, milyen ország ez, már bocsánat? - mondta a hírTV-nek a felháborodott családanya."

  És még elő sem állították őket, a gyereket is persze, meccsoda lazaság, flexsnake, intézkedj!”
 • 26. sörpocak 2009. március 15. 13:35
  „Én nem sálban, csukjában, botokkal, utcakövekkel megyek ünnepelni! Ha azok, akik a rendőrség fellépésétsokallják, azok gondolom így "ünnepelnek". Gondolom neik az az ünnep, ha tojást, köveket dobálhatnak, autókat gyujthatnak fel, kirakatokat törhetnek be, azon élik ki kicsinyke baromagyukat, hogy mások ünnpét elrontsák. Nekik ez a cselekedet az ünnep.Igenis azeket verjék,tartóztassák le! Ez a viselkedés nem az ünnephez vaó. Karácsonykor is így viselkednek-otthon? Ha nem, ugyan miért nem?”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom: a Nemzeti ünnepet nem lehet betiltani

A nemzet egységét hangsúlyozta ünnepi beszédében Sólyom László köztársasági elnök az 1848-49-es… Tovább olvasom