Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Március 15: rendőröket vontak felelősségre

Négy rendőr felelősségét állapította meg az a belső vizsgálat, melyet Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya rendelt el, miután felmerült annak gyanúja, hogy március 15-én a szabályokat megszegve állítottak elő két férfit Budapesten, a Kossuth térről.
A rendőrök azért állították elő a két embert, mert hangoskodásukkal megzavarták az egyik rendezvényt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a vizsgálat megállapította, hogy a jogszabályokat tévesen alkalmazták a két férfival szemben, amikor - a hivatalos megfogalmazás szerint - "befogadták " őket. Emellett a két férfi étkeztetésére vonatkozó előírásokat is megszegték. A vizsgálat ezek mellett azt is kiderítette, hogy az előállítás indokolt, szakszerű és törvényes volt, mert a két férfi megvalósította az "egyesülési, a gyülekezési szabadság, valamint a választási gyűlésen való részvétel jogának megsértése szabálysértését".

A belső vizsgálat által megállapított hibás intézkedések miatt négy rendőrt vonnak felelősségre: a befogadás szakszerűségéért felelős osztályvezetőt, a befogadást végrehajtó fogdaőrt és a szabálysértési eljárást lefolytató két előadót - áll a rendőrség szerdai közleményében, amely leszögezi, hogy a fogvatartottak befogadásának szabályairól szóló jogszabály ellentmondásos, ezért a BRFK javaslatot tesz ezek módosítására. A rendőrségi közleményből nem derül ki, hogy milyen felelőssére vonásra számíthatnak a rendőrök.

Március 15-én vasárnap a Kossuth térről két embert állítottak elő, mert kiabálásukkal megzavartak egy rendezvényt. Az előállítások kapcsán kedden olyan sajtóinformációk láttak napvilágot, amely alapján a főkapitány azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el. A fiatalok elleni intézkedésre egyébként a februártól élő új jogszabály adott alapot, amely szerint mások gyülekezési jogát nem lehet jogtalanul akadályozni.

Az említett két férfi többek közt a hunhir.hu internetes oldalon számolt be előállításuk részleteiről. A beszámoló szerint már az irataik vizsgálatakor trágár szavakkal illették őket, de állításuk szerint a Gyorskocsi utcai fogházban is több szabályt megszegtek a rendőrök. A fiatalokon élcelődtek, majd az orvosi vizsgálat közben teljesen meztelenre vetkőztették és háromszor leguggoltatták őket, közben gúnyosan mosolyogtak rajtuk. A fiatalok azt állítják, hogy a jogaikról és kötelességeikről tájékoztatták ugyan őket, ennek ellenére a hozzátartozóikat nem értesíthették. A fiatalok azt is kifogásolták, hogy a kihallgatásuk, valamint az orvosi vizsgálat előtt és után is bilincsben kellett ülniük.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. flexsnake 2009. március 19. 16:28
  „15. hozzászólás savos 2009.03.18. 20:57
  Az eszkimók összedörgölik az orruk :D

  Cigány mondta:
  te ne cigányozz mert te nem vagy az de nekem lehet mert én az vagyok.

  Szóval én nyugodtan viccelődhetek a háTurullal mert az meg benne van a címerben :D De a szittyasapi nincs :D

  18. hozzászólás gardista33 2009.03.18. 21:58
  Jaj bocsánat hogy az érzékeny lelkedet megsértettem. De ki nem szarja le? Én leszarom. :D
  Ennyi vagy,amit írsz.

  Az intézkedés alá vont személy nem bírálhatja felül az eljárás jogosságát az intézkedés során. Csak az intézkedés végeztével teheti ezt. Ez törvény, tessék ízlelgetni meg nem okot adni rá hogy előállítsák az embert. Ha a másik több ezer tud normális lenni akkor mindenkinek kötelező. Akinek nem tetszik az meg dugja a zászlóját a fenekébe és kérjen menekültstátuszt a déli-sarkon...”
 • 22. achilleus 2009. március 19. 12:24
  „Mellesleg jelenleg is áll a bál. A felek egyike újra hazugságspirálba kormányozta magát. Persze, nem voltak rendőrök a Patrióta bárban sem. Csak ...”
 • 21. Hmmm... 2009. március 19. 07:30
  „Hogy miert nyulnak el a szalak egeszen a miniszterelnokig? Mert o kepviseli az orszagot! Mert O a fo felelos azert, ami folyik az orszagban. Nem kis dolog betolteni ezt a funkciot, ezert csak olyan ember vallalja, aki igazan elkotelezettje Hazajanak es Nepenek!!!
  Velemenyem szerint, aki ezt a poziciot vagy hasonlo fontossagu feladatkort tolt be, kapjon megfelelo fizetest, de ne folytathasson /csaldtagjai sem/ mellette maganvallalkozast, ami elveszi ideje s foleg figyelme nagy reszet. Nem beszelve arrol, hogy a korrupcio erosodesenek ez az egyik oka, hiszen a torvenyek tartalmat "barmikor" lehet modositani, csak az indoklast kell jol megfogalmazni.Nagyon sok esetben felrevezetoek es sok kiskaput tartalmaznak torvenyeink, rendelkezeseink pontatlan megfogalmazasok miatt.”
 • 20. gardista33 2009. március 18. 22:45
  „aki a magyaroakt gyalazza Magyarorszagon az hazaárulo.nem tudok mást irni . én tanito vagyok . baj?”
 • 19. rozator 2009. március 18. 22:23
  „Mi (vagy ki)vagy te?Cenzor?”
 • 18. gardista33 2009. március 18. 21:58
  „fleksz vegyél vissza”
 • 17. rozator 2009. március 18. 21:41
  „Hát ez felháboritó!Beviszik a békésen sétáló állampolgárt és se kaja,se pia, se nő!Legalább masszázs volt!”
 • 16. Nostradamus 2009. március 18. 21:40
  „És a következő törvény az lesz, hogy állva kell tapsolni a Böszmének, ahányszor megszólal? Mint hajdan Rákosinak? Brave new world...”
 • 15. savos 2009. március 18. 20:57
  „Flexsnake, ne térjél rá a közönségesség útjára! Nem jók a vicceid és én már minden viccet ismerek. Például a turulosat is, csak ez bántja a magyar emberek nemzeti öntudatát. Most nem magyarkodásról van szó, mivel a magyarokon kívül minden más nemzet polgárának joga van az önbecsüléséhez. Úgy néz ki, hogy csak a nekünk nem. Ne próbáld ezt a megmaradt kis magyarságunkat is elvenni, amit egyébként úgy szeretnének az újgyarmatosítók, akik a cigányokat tolják maguk előtt biológiai fegyverként. Most nem az eszkimókról írok, kiket nagyon kedvelek (mármint az igazi eszkimókat), különösen a vendégszeretetük és a vendéglátásuk módja miatt :). Írtál már valahol édesapádról is, akire büszke vagy. Szerintem ő is az lenne rád, ha nem a magyarokkal, főleg nem a turulmadárral ízléstelenkednél.”
 • 14. comet 2009. március 18. 20:32
  „a rendőr utasításba kapja, hogy mi számít rendzavarásnak, és hogy hogyan intézkedjen. Ha nem úgy jár el ahogy az elvárható lenne, akkor az az ő sara. Nyilvánvaló, hogy józan paraszti ész álapján és bizonyos irányadó jogszabályok alapján is mérlegelnie kell, sőt az ezekkel ellenkező értelmű parancsot adott esetben köteles megtagadni és jelenteni.
  Hogy mi számít rendzavarásnak és milyen intézkedési jogkörrel ruházzák fel az már a parancsnokok és az az azok parancsnokainak stb. sara. A szálak elvezethetnek az igazságügy miniszterig, de 2006 október 23-án számomra érthetetlen módon Fletóig értek. A legfőbb ügyész feldata lenne hogy a magasabb szintű folyamatokat kontrollálja, és ha kell beavatkozzon. Ez az ami nem működik a legfőbb ügyész és a köztársasági elnök bénasága miatt.”
 • 13. mugri 2009. március 18. 20:24
  „Nem vótak ezöka röndérökk éggy kiccsit mellegök, vagygy nagggyonn? Flekszöss témmögg csókód megg asztatat atesstrésszött ammi dörrögg oszt nemm vilámlikk, he-he:))”
 • 12. maci52 2009. március 18. 20:10
  „Ez olyan mint ha meghágnám az asszonyotokat,utána elnézést kérnék a férjtől,meg hogy felejtse el,bocsásson meg,az asszonyt meg kukoricára térdepeltetné.A háta mögött meg jót röhögnék.”
 • 11. arvisura 2009. március 18. 20:08
  „Igazán nem értem ezt az egészet, anno a taxis blokád idején, ugyanezek a politikusok, nem nagyon tépték a szájukat mások jogai miatt. Földutakon jártunk napokig. A vége amnesztia lett a taxisoknak.
  Demszky beszédében azt hangoztatta, a két tatárszentgyörgyi áldozat kapcsán, hogy nekünk magyaroknak szégyellni kell magunkat. Általánosított, pedig a tettes(ek) még nincsenek meg. A főváros költségevetése azért nincs elfogadva, mert sittre került valaki, itt persze pártjára már nem érvényes az álatlánosítás, vagy a Zuschlag ügyben sem. ?
  Ez a két férfi hibázott, pont úgy, mint amikor Demszky megszegte a közlekedési szabályokat, vagy a Gyurcsány a Nomentana Kft ügyében, amikor aláírt egy be nem jegyzett Kft nevében.
  Ott a büntetési tétel és az elkövetés veszélyessége sokkal súlyosabb, mint ezeké a bekiabálóké.
  Ráadásul az sem biztos, hogy a jogszabály, amit velük szemben alkalmaztak, nem sérti-e az alkotmányt.
  Nagyon büdös ez az egész, rohadtul büdös.”
 • 10. comet 2009. március 18. 20:00
  „"A vizsgálat ezek mellett azt is kiderítette, hogy az előállítás indokolt, szakszerű és törvényes volt,"
  Nem az előállítással volt a baj hanem a járulékos baromságokkal.
  Határozott és következetes rendőrök kellenek, nem beteg agyúak, akik azzal szórakoznak, hogy szivathatják, vagy alázhatják az előállítottakat. Biztos vannak akik azért válasszák a rendőri szakmát hogy kisebbségi érzéseiket ellensújozzák, vagy hogy keménykedjenek. Nem ilyenek kellenek, ennél több kell ehhez a szakmához.”
 • 9. VV4 2009. március 18. 19:57
  „Bocsi, csak még egy: a koszovóból és a közel-keletről érkező, elfogott menekülteket, nem lehet nyilatkoztatni betegségeikre vonatkozóan, ugyanis az különleges személyes adat és mr. ombudsman aggályosnak találja. Kérdem én: az nem aggályos, ha az intézkedő rendőr hazavisz a családjába egy kis trópusi vírust, vagy mondjuk tbc-t?!”
 • 8. VV4 2009. március 18. 19:55
  „Az előállítást követő befogadás nem megalázás kérdése, hanem a biztonságé. Néhány éve megtörtént, hogy a kínai menekült combja belsején, közvetlenül a heréje alatt egy R-38-as pisztoly volt, a harmadik ruházatátvizsgáláskor derült ki. Ha a fogdán ez az ember megöl valakit, vagy szerencsésebb esetben magát, akkor a rendőrt rabosítják. Éljenek a jogaikkal, de a rendőr is végrehajtja a kötelességét, ha tetszik ha nem.”
 • 7. gardista33 2009. március 18. 19:31
  „f,ez amolyan angolos humor volt,tudod a nevetögépet meg majd bekapcsolják...”
 • 6. szgd-i 2009. március 18. 19:18
  „Félő hogy megint a jól bevált receptet alkalmazza majd a rendőrség és a minisztérium...
  hogy mit is? A kis rendőrt aki parancsot hajt végre( akár törvénytelen parancsot is!) gyorsított eljárásban el itélik akár, a felelős rendőri arany állapos parancskiadók ügyét addig húzzák hogy kiessen az időkorlátból, és mentesülnek az eljárás alol. Egyben a diktatórikus kormány így meghálálva a törvénytelen parancsok kiadását!!!!
  Lásd Gergényi elvtárs és társai példája!!!!!
  Látom 3,4 hozzászólóknak fogalmuk sincs az egészről, azt sem tudják miről szól a történet, talán sosem volt részük ilyen eljárásban.
  A munkahelyem révén tudom milyen megalázó a rabosítás és az összes eljárás.... nem leányálom
  Egyébként a 3,4 hozzászóló által említett 2 ember csak élt a jogaival, kiált az érdekeiért ami egy normális rendszerben természetes!!!!!!!!!!!!!!!
  De hát mint tudjuk GyF nem tűr más hangot csak a saját istenítésének énekét....
  (ez már a személyi kultusz kezdete? rémes, véres idők kezdenek felsejleni )”
 • 5. flexsnake 2009. március 18. 18:37
  „de a cikknek nincs vége.
  ,,....Azt is kifogásolták a személyek hogy nem kaptak svédasztalos vacsorát és a medence hőfoka tól alacsony volt.
  A rabszállító színe súlyosan sértette a jó érzésüket is. "

  Erre van egy vicc:
  emberkének leharapja a két lábát a krokodil erre felkiált:
  -Hát a f....om nem kéne? :D”
 • 4. newdog 2009. március 18. 18:34
  „Gondolkodom rajtam, hogy kivizsgáltatom az urológusom hozzáállását a vizsgálatomhoz. Mélyen megalázott, azóta aludni sem tudok....

  Így jártak a barmai!!! :-D Megérdemelték!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jöhet a négynapos munkahét, az ötödik nap a továbbképzésé

A munkahelyek megtartása érdekében a jövőben a hét ötödik napját továbbképzésre használhatják a cégek. Tovább olvasom