Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Március közepéig fizetik ki az agrárkárokat

Március 15-ig teljesíti a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az agrárkár-enyhítési rendszerben részt vevő, érintett gazdálkodók részére a kárenyhítési juttatások kifizetését - közölte Soproni Horváth Lajos, az MVH sajtófőnöke kedden.
Közölte: összesen 6.600-an nyújtottak be agrárkár-enyhítési kérelmet, fagy-, belvíz és aszálykárok, illetve jégeső okozta károk enyhítésére az MVH-hoz. Ebből mintegy 5.600 mezőgazdasági egyéni termelő és vállalkozás részesül a támogatásban.

Az érintett gazdálkodók jogos kárenyhítési igénye 25,5 milliárd forint, ám a kifizethető keret mindössze 5,23 milliárd forint. Ez az összeg a kárenyhítési rendszerhez csatlakozott termelők 2,1 milliárd forintos befizetéséből, valamint az ehhez biztosított költségvetési hozzájárulásból áll össze. A különbségre tekintettel úgynevezett arányos visszaosztás alapján minden kérelmező jogos igényének 20 százalékát kapja meg.

Az agrárkár-enyhítési rendszerbe belépett gazdálkodóknak az önrészt úgy kell befizetniük, hogy azt ez év június 30-ig jóváírják az MVH számláján. A termelői hozzájárulás összege szőlő- és gyümölcsültetvények esetén 2.000 forint hektáronként, míg egyéb termőterület esetén 800 forint hektáronként - közölte a sajtófőnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett egy lakás Fóton

Egy ember füstmérgezést szenvedett, amikor leégett egy lakás a fóti Szent Benedek utcában kedden -… Tovább olvasom