Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Március végéig dönt az Ab a népszavazási kezdeményezésekről

Március végéig dönt az Alkotmánybíróság (Ab) a Fidesz-KDNP "hétigenes" népszavazási kezdeményezéseiről - tudta meg az MTI a testület sajtófőnökétől.
Sereg András hozzátette: a testület igyekszik egymáshoz közeli napokon meghozni határozatait. A Fidesz-KDNP hét kérdést bocsátana népszavazásra. Ezek közül az OVB a vizitdíjra, a tandíjra, a nyugdíjasok foglalkoztatási és adózási feltételeinek módosítására, valamint a kormánytagok személyes pénzügyi felelősségvállalására vonatkozó kérdéseket az OVB novemberben elutasította.

További három kérdésben - amelyekben a kórházak állami és önkormányzati kézben maradásáról, a gyógyszerek patikán belüli árusításáról és a termőföld családi gazdálkodóknál maradásáról kérdeznék az állampolgárokat - az OVB hitelesítette az aláírásgyűjtő ívet.

Az OVB által elutasított kérdéseket a Fidesz-KDNP, míg a hitelesítetteket két magánszemély támadta meg az Alkotmánybíróságon. Az Ab jövő heti napirendjén a "hétigenes" kérdések közül öt szerepel, de a fennmaradó két kérdéssel már foglalkozott a testület. A legtöbbször, három-három alkalommal a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók képzési hozzájárulásával és a családi gazdálkodók elővásárlási jogával kapcsolatos kérdéseket tűzte napirendjére az Alkotmánybíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi jégpálya óvatos ördöge

Hetente egyszer csatolja fel korcsolyáját Papp György festőművész, a főiskola emeritus tanára.… Tovább olvasom