Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Március végéig döntenek a hétigenes népszavazásról

Március végéig dönt az Alkotmánybíróság (Ab) a Fidesz-KDNP "hétigenes" népszavazási kezdeményezéseiről. A testület igyekszik egymáshoz közeli napokon meghozni határozatait.
A Fidesz-KDNP hét kérdést bocsátana népszavazásra. Ezek közül az OVB a vizitdíjra, a tandíjra, a nyugdíjasok foglalkoztatási és adózási feltételeinek módosítására, valamint a kormánytagok személyes pénzügyi felelősségvállalására vonatkozó kérdéseket az OVB novemberben elutasította.

További három kérdésben - amelyekben a kórházak állami és önkormányzati kézben maradásáról, a gyógyszerek patikán belüli árusításáról és a termőföld családi gazdálkodóknál maradásáról kérdeznék az állampolgárokat - az OVB hitelesítette az aláírásgyűjtő ívet.

Az OVB által elutasított kérdéseket a Fidesz-KDNP, míg a hitelesítetteket két magánszemély támadta meg az Alkotmánybíróságon. Az Ab jövő heti napirendjén a "hétigenes" kérdések közül öt szerepel, de a fennmaradó két kérdéssel már foglalkozott a testület. A legtöbbször, három-három alkalommal a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók képzési hozzájárulásával és a családi gazdálkodók elővásárlási jogával kapcsolatos kérdéseket tűzte napirendjére az Alkotmánybíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltörték Kóka János honlapját

Kóka János diplomáját megkérdőjelező fórumbejegyzésre ugrott át szombaton a gazdasági miniszter… Tovább olvasom