Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Másfél évvel a tragédia után írt bocsánatkérő levelet a veronai busztragédia sofőrje

V. János egy szűkszavú levelet juttatott el a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójához, amelyben részvétet nyilvánít az elhunytak miatt. A hozzátartozók számára azonban ez a gesztus kevés.
A Bors birtokába jutott levélben a férfi azt írja, hogy csak hónapokkal a baleset után tudta meg, hogy mi történt.

„Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé" – fogalmazott a buszsofőr.

A címzett, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója elküldte a levelet az érintett szülőknek, akik szerint döbbenetes, hogy V. János ennyivel elintézi a dolgot, és ettől megnyugodott a lelkiismerete. Számukra azonban ez a gesztus kevés.
 

Elképesztő, hogy azért küldte oda a levelet, mert a gimnázium volt a megrendelő, és az ő diákjai ültek a buszon ahelyett, hogy elénk állna és elmondaná, mi történt a baleset idején. Igaz, az elmúlt közel két évben ez volt a legnagyobb gesztus, amit tett az elhunytak felé

– vélekedik Szendrei Endre, aki az unokahú­gát vesztette el a balesetben.
A szülők korábban a lapnak elmondták, hogy azért fájó számukra a sofőr hozzáállása és bujkálása, mert szeretnének hiteles információt kapni gyerekeik halálának pontos körülményeiről, ami segítené számukra a tragédia feldolgozását. Ez azonban azóta sem történt meg.

A lap közlése szerint ezt írta a buszsofőr:
 

Tisztelt Igazgató Úr! Egészségem – mind fizikai, mind lelki – mostanra engedi meg, hogy írni tudok Önnek. Én voltam annak a busznak az egyik autóbusz-vezetője, amely egy évvel ezelőtt, 2017. január 20-án Veronánál balesetet szenvedett. Kollégám a baleset következtében elhunyt, én súlyos sérüléseket szenvedtem, de túléltem a balesetet. A baleset után hónapokkal tudtam meg, mi történt, hogy a balesetben 11 gyermek és 6 felnőtt hunyt el. Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszi érettségi - Kezdődnek a szóbeli vizsgák

Őszi érettségi - Kezdődnek a szóbeli vizsgák
Ma megkezdődnek az őszi érettségi emelt szintű szóbeli vizsgái országszerte. Tovább olvasom