Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Másfél millió háztartás kért eddig gázártámogatást

Eddig másfél millióan kértek gázártámogatást, az igénylések negyedénél ugyanakkor hiánypótlásra van szükség - közölte Schranz Edit, a szociális tárca szóvivője. Arra számítanak, hogy összesen kétmillió háztartás kér majd gázártámogatást.
Az adatlapok hetven százalékát, közel egymillió kérelmet dolgoztak fel eddig, s 25 százalékát kellett az igényléseknek hiánypótlásra visszaküldeni.

A szóvivő a tipikus hibák között említette, hogy nincs aláírva az igénylés, hiányzik az adószám, vagy nem csatolták hozzá az utolsó havi gázszámlát. Az ilyen igénylőlapokat az Államkincstár hiánypótlásra visszaküldi. Ha valaki e héten hiánypótlást kérő borítékot kap, érdemes azt postafordultával visszaküldeni - hívta fel a figyelmet Schranz Edit.

Abban az esetben, ha valaki úgy érzi, nem tudja a hiányt egyedül pótolni, országosan több mint kétszáz helyszínen kaphat segítséget: 174 munkaügyi kirendeltségen, a nyugdíjfolyósító igazgatóság 29 helyszínén, és az államkincstár területi igazgatóságain állnak a lakosság rendelkezésére.

Hangsúlyozta: az első igényléseket érdemes hétfő éjfélig postára adni azoknak, akik már a februári számlánál érvényesítetni szeretnék kérelmüket.

Aki március 31-ig adja be igénylését, visszamenőleg januárig megkapja a támogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott kapuk

Január 9-én, 10 órától tartja hagyományos továbbtanulási információs rendezvényét a Széchenyi-
Tovább olvasom