Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Másfélszáz rádió vagy televízió kérte átminősítését

Összesen 157, eddig közműsor-szolgáltatóként vagy nem nyereségérdekelt médiaszolgáltatóként működő rádió vagy televízió kérte átminősítését közösségi médiaszolgáltatóvá.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közlése szerint az átminősítést kérő rádiók vagy televíziók közül 85 eddig bejelentés alapján sugárzott, míg 72 szerződés alapján működő közműsor-szolgáltató vagy non profit médiaszolgáltatóként.

A beérkezett kérelmeket folyamatosan bírálja el az NMHH Médiatanácsa.

Míg a korábbi, már hatályát vesztett, a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény megkülönböztetett közműsor-szolgáltatókat és nem nyereségérdekelt műsorszolgáltatókat a rádiók és más műsorszolgáltatók között, addig az ezt felváltó médiatörvény meghatározza a közösségi médiaszolgáltatás kategóriáját, amelyben a korábbitól némileg eltérő követelményeket szab meg.

Az eddig közműsor-szolgáltatóként vagy nem nyereségérdekelt műsorszolgáltatóként működő rádióknak és egyéb műsorszolgáltatóknak június 30-ig kellett kezdeményezniük az átminősítést, ha ezt elmulasztották, a médiatanács később hatósági határozatban utasítja azt el.

Közösségi médiaszolgáltatókkal szemben - amelyeknek nem kell frekvenciadíjat fizetnie - némileg változott a törvényi elvárás, szigorúbb közszolgálati kötelezettségeket írva elő.

Olvasóink írták

  • 1. DMagóg 2011. július 13. 10:52
    „"... nem kell frekvenciadíjat fizetnie ..."
    Így veszik meg őket kilóra (kilohertzre?), azután meg közösségi médiaszolgáltatásként: pofa be!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos vakbélműtét - 3 orvost gyanúsítanak

A rendőrség 3 orvost tart felelősnek annak a férfinek a haláláért, aki tavaly belehalt a vakbélműtét után kapott fertőzésbe. Tovább olvasom