Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Másodfokon ítélkezhetnek ma a zálogházi rablók ügyében

Ítéletet hoz várhatóan csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla a zálogházi rablássorozattal vádolt Gombos László és Horváth Szilárd másodfokú tárgyalásán. A Fővárosi Bíróság tavaly nyáron ítélkezett az ügyben, a fellebbezések után az ítélőtábla július elején kezdte a másodfokú pert.
A vád szerint egy négytagú csoport tucatnyi zálogházat rabolt ki az országban még 2000-2001-ben. Horváth Szilárdot 2007 nyarán első fokon felmentették, Gombosra egyetlen, miskolci zálogházi rablást sikerült rábizonyítani. A banda másik két tagja még nem került bíróság elé, bujkálnak.

A Fővárosi Ítélőtábla július elején 3 napra tűzte ki a zálogházi rablássorozat elkövetésével vádolt Gombos László és Horváth Szilárd másodfokú büntetőperét.. A négytagú csoportból ketten nem kerültek bíróság elé, Varga Lászlót és Farkas Róbertet hiába körözik. A Fővárosi Bíróság tavaly nyáron Gombos Lászlót és Horváth Szilárdot felmentette a rablássorozat vádja alól. Horváthot azonban emberölés miatt 20 évre ítélték, mert bizonyítottnak látta a bíróság, hogy 2000. augusztus 19-én éjjel Óbudán agyonlőtte egy szórakozóhely biztonsági őrét. Ugyanekkor Gombos 8 évet kapott, mert a bíróság úgy látta, hogy részt vett a miskolci zálogház elleni rablásban. Az ítélet ellen az ügyész és a vádlottak is fellebbeztek, a másodfokú perben csütörtökön mondhat ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla.

Horváth Szilárd akkor vált országosan ismertté, amikor nevét a rendőrség összefüggésbe hozta a móri mészárlással, de később kiderült, hogy ahhoz nem volt köze.

Gombos László az Ítélőtáblán, a másodfokú per első napján azt mondta, hogy nincs köze a miskolci zálogházi rabláshoz, ami miatt tavaly elítélték. Állítása szerint úgy került Miskolcra, hogy megbízásból csomagokat szállított volna a városból. A csomagokat hozó idegen azonban beült az autójába, és el akarta vitetni magát vele. Ezután, amikor igazoltatni akarták őket, Gombos, aki körözés alatt állt, megpróbált megszökni, de a Lillafüred felé vezető úton a rendőrök megsebesítették és elfogták.

A Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön reggel kilenc órakor kezdődő - a tervek szerint utolsó - tárgyaláson várhatóan meghozzák a másodfokú ítéletet a két férfi ügyében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdaság - Romlónak látjuk kilátásainkat

Gazdaság - Magyarország gazdasági kilátásainak lakossági megítélése korábban nem tapasztalt… Tovább olvasom