Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Mától Darvasi Ilona vezeti a Petőfi Színházat

– Közös megegyezéssel megszüntettük Szilágyi Tibor színházigazgatóval a munkaszerződést, mától Darvasi Ilona tölti be a munkakört – jelentette be immár hivatalosan is Simon István és Nyerges Ferenc. A következőkben szerződtetési időszak kezdődik, ekkor áll össze a végleges társulat.
A színház életében időről időre frissítésre van szükség, hogy javuljon a látogatottság és meg tudjon újulni a társulat – fogalmazott Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra kht. ügyvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján. Az ügyvezető, valamint Simon István alpolgármester immár hivatalosan is bejelentették, amiről lapunk tegnapi számában beszámoltunk: Szilágyi Tibor színházigazgató közös megegyezéssel távozik a Petőfi Színház éléről. (Új igazgató, új szemlélet – Kisalföld, 2007. január 31.) Helyét Nemcsák Károly felesége, Darvasi Ilona tölti be a mai nappal.
Kiderült, az idei színházi évad még Szilágyi tervei szerint folytatódik, azaz a Régi nyár és Csehov Három nővér című színműve szereposztásában és időpontjaiban nem történik változás. – Azért esett a választás a Turay Ida Színház egykori igazgatónőjére, Darvasi Ilonára, mert nemcsak szakmailag, de gazdaságilag is jó vezetője lehet a soproni teátrumnak – tette hozzá Nyerges Ferenc. – Az állami támogatásban nem részesülő magánszínházat nyereségesen vezette, és úgy gondoljuk, a gazdaságos működtetés nálunk is fontos szempont. Ugyanakkor kiváló statisztikával büszkélkedhetett a Turay Ida Színház: előadásaikat a tavalyi évben közel száznyolcvan-

ezren tekintették meg.
Nyerges Ferenc azt is elmondta, a darabok igényei szerint Sopronban és Budapesten is tart majd próbákat a társulat. A soproni próbák során a színészek kihasználhatják a számukra biztosított szálláslehetőséget a városi tulajdonú apartmanházban. – A következő hetekben elkezdődik a szerződtetési időszak, ennek során áll össze a társulat végleges névsora – tette hozzá Nyerges Ferenc. – Minden bizonnyal más személyi változások is történnek a Petőfi Színház életében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mészárlás

a síiták ünnepén

Legkevesebb 40-en meghaltak és 102-en megsebesültek kedden a síita ásúra ünnepen Irakban elkövetett… Tovább olvasom