Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Mától változik a Volán és a MÁV menetrendje

Egyelőre egyetlen vasútvonal sem szűnik meg, de a Volán- és a vasúti társaságok menetrendje vasárnaptól megváltozik.
Vasárnaptól megváltozik a Volán- és a vasúti társaságok menetrendje. Egyelőre egyetlen vasútvonal sem szűnik meg a MÁV vonalain. A GySEV mostantól közvetlen vonatközlekedést kínál Sopron és Stájerország között. A Váci út forgalmát csökkentheti, hogy a 2-es útról érkező buszjáratok az Árpád-híd helyett csak Újpest-Városkapuig közlekednek.

Vasárnaptól mind a 24 magyarországi Volán-társaság menetrendje módosul. A 2008. december 13-ig érvényes utazási rend a www.menetrendek.hu oldalon olvasható. A fővárosiakat érintő legnagyobb változás, hogy a Dunakeszi, Vác és Fót irányába és onnan közlekedő elővárosi buszjáratok az Árpád-híd autóbusz-állomás helyett Újpest, Városkapu autóbusz állomástól indulnak és oda is érkeznek. Az utasok itt átszállhatnak a 3-as metróra, így csökken a menetidő és a Váci út zsúfoltsága is.

A MÁV 155 járatának módosul a menetrendje vasárnaptól. Egyebek mellett a fővárosból Vácra, Pécsre, Nyíregyházára és Szolnokra induló vonatok utazási paraméterei változnak. Módosul a Szeged és Békéscsaba között közlekedő vasúti szerelvények menetrendje, de a Gyermekvasút járatai is új rendszer szerint közlekednek.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium folytatja az egyeztetéseket az egyes vasútvonalak térségi üzemeltetéséről. A tárca korábbi kölése szerint a vizsgált 38 mellékvonalból 12 esetében, összesen 368 kilométeren vasárnaptól új autóbusz menetrendek lépnek életbe, a vasúti menetrenddel párhuzamosan.

Vasárnaptól új menetrend érvényes a GYSEV Zrt. vonalain is. A schengeni határnyitást követően, december 21-től lerövidülnek a várakozási idők az egykori határállomásokon, gyorsabb lesz az utazás és könnyebben lehet az egyik régióból a másikba érni. Újdonság, hogy a társaság az osztrák vasúttársasággal (ÖBB) napi egy vonatpárt indít Fehring állomásra. Így megvalósul a vasúti összeköttetés Nyugat-Magyarország, Burgenland és Stájerország között. Változás lesz az InterCity forgalomban is, ahol a vonatok a korábbiaktól eltérő időpontokban indulnak Sopronból.

Olvasóink írták

 • 13. Márti 2007. december 10. 20:58
  „Kedves Idiota!

  Én nem azt írtam, hogy köze lenne hozzájuk! Azért váltok magázódásra, mert a korkülönbség ezt kívánja. Magam is 32 éves vagyok, és nem is álmodom autóról, pedig diplomás vagyok, 10 éves munkaviszonnyal. Itt most nem az a kérdés, hogy ki mennyit szedett össze az ország kárára, a saját hasznára, hanem, hogy melyik kormány mit tett az országért. És ebben azt hiszem, nem érdemes vitatkozni. 1998 és 2002 között épült az ország, és nem visszafejlődött!
  Sajnálom, ami az édesapjával történt! Az én szüleim is idősek, és minden nap imádkozom, hogy csak ne kelljen kórházba menniük.”
 • 12. idiota 2007. december 10. 14:42
  „10 év után”
 • 11. idiota 2007. december 10. 14:33
  „Márti!

  Hidd el, nekem semmi közöm, sem Gy.F-hez, sem Kokához.
  Én csak 1-et tudok, van egy 32 éves diplomás fiam. ´0 év után annyit nem tudott összerakni, hogy segitség nélkül 1 kis autot vegyen magának. Pedig becsületesen dolgozik. Kérdezem Én töled!
  Viktor, és a többiek, hogy csinálták, hogy 15 év után 50-60 milliojuk van?
  Nézd, Én is voltam tüntetni, a soproni korházért, mert kértek, hogy menjek. most meghalt az apám a korházban, szondával etették!
  Márti!

  Hidd el, nekem semmi közöm, sem Gy.F-hez, sem Kokához.
  Én csak 1-et tudok, van egy 32 éves diplomás fiam. ´0 év után annyit nem tudott összerakni, hogy segitség nélkül 1 kis autot vegyen magának. Pedig becsületesen dolgozik. Kérdezem Én töled!
  Viktor, és a többiek, hogy csinálták, hogy 15 év után 50-60 milliojuk van?
  Nézd, Én is voltam tüntetni, a soproni korházért, mert kértek, hogy menjek. most meghalt az apám a korházban, szondával etették!vittem be neki turmixszolt kaját! A doktornő azt kérdezte, ért a szondához? Akkor etesse meg!!”
 • 10. Lili 2007. december 09. 21:50
  „Szerintem ez az egyetlen döntés, amibe a politikai felsővezetőknek nem volt beleszólásuk...
  De azért az megfontolandó, hogy nem kellene-e lecserélni azokat a buszsofőröket, akik nyogudt forgalom és telített buszjárat esetén egyformán vadállat módjára száguldoznak, és nem csak a helyközi járatokon, hanem a belvárosban is.... Ez sem mindegy, nem akarok egyszer ilyen miatt balesetet szenvedni, vagy testsérülést kapni mondjuk Karácsonyra!!!!!”
 • 9. nagyonis 2007. december 09. 21:48
  „Idióta ---miniszterelnököd és kókád szorítja a nadrágszíjat,tömi tovább a zsebét, ezért kellenek a Máv-nál is a megszorítások, vonalmegszüntetések, járatritkítások. Kezeltetsd magad, ha nem érted, amíg birod vizitdíjjal.”
 • 8. Márti 2007. december 09. 21:28
  „Idiota, ha már így nevezed magad!!
  Ugyan mi köze lenne ehhez Gy. F.-nek és Kókának? Talán nem ő a miniszterelnök és nem Kóka volt a közlekedési miniszter néhány nappal ezelőttig???!!!!
  Én is el szoktam menni a tüntetésekre, és jobban érzem magam, hogy nem szavaztam rájuk! Még jó, hogy ennek is nem "azorbán" lesz már az oka!!!!”
 • 7. idiota 2007. december 09. 18:22
  „nagyonis!
  1-et árulj el nekem. i köze van ehhez Fletonak, és a Kokának?
  Kérd azoktol számon, akik tüntetni járnak. Vagy tán uram bocsá, szándékosan csinálják, ezt is, mint a többi mást?”
 • 6. Anya 2007. december 09. 17:58
  „Felvagyok háborova a menetrend változás miatt! Több kereskedötársamat érint a változás.este 8-ig dolgozunk és a vonatunk indult 8-45kor az egy jó idöpont volt.Most az"URAK"ugy döntöttek,19.02-kor elindul,mondja meg nekem valaki,hogy mit csináljunk 22.42-ig!!! A legtöbben családos anyák vagyunk gyerekek férj vár bennünket odahaza. Legalább egy vonatot raknának 9-ra! Van olyan akinek a változások miatt munkahelyet kell változtatnia. Ezt hota nekünk kereskedöknek a menetrend válzozás! gratulálunk a "FŐMENETREND SZERKESZTŐ URAKNAK"!!!”
 • 5. nagyonis 2007. december 09. 16:59
  „A csillagos égbe emelkedtek a jegyárak, koszosak a vonatok, rosszak a csatlakozások. Inkább busszal megyek.
  Teljes visszafejlődés, fletóhoz és kókadthoz méltó színvonal. Gratula az "új Magyarországhoz" !!!”
 • 4. frederik 2007. december 09. 16:10
  „Talán jellemző a MÁV szolgéltatások jelenlegi állapotára, hogy tegnap, a menetrend változást megelőző napon még nem volt menetrend a győri állomás jegypénztárában.A pénztárosnőnek fogalma sem volt a másnap induló vonatokról,ami természetesen jelentős mértékben gátolta, nehezítette a másnapra történő jegy elővételt.
  Kedves MÁV! Az sincs rendben,hogy koszosak a vonatok, de a fentiekhez nem kellene takarítószemélyzet, csak minimális odafigyelés!”
 • 3. fruzsigyőr 2007. december 09. 15:23
  „Életveszély ahogy vezet az "nő", inkább megyek gyalog és elkések melóból!:S”
 • 2. Heni 84 2007. december 09. 15:15
  „Tamara! te is arra a barom nőre gondolsz???”
 • 1. Kovács Tamara 2007. december 09. 15:09
  „A menetrend változtatások helyett inkább agressziókezelési tréningre küldenék a sofőröket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elítéltek tartják tisztán Sátoraljaújhely utcáit

Rabok takarítják Sátoraljaújhely utcáit, miután a helyi fegyház és börtön, valamint a város… Tovább olvasom