Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Matyóföldi diákok online tanórája Brazíliában

Rendhagyó helyszínen, Brazíliában lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tard általános iskolájának összevont történelem-földrajz órája, amelyet rajtuk kívül még további kétszáz szerencsés élőben követhet az internet segítségével.
Ezzel a nyitánnyal indul az Iskolák versenye a tengernyikaland.hu internetes oldalon.  A nem mindennapi tanórára magyar idő szerint csütörtökön délután két órakor, jó pár ezer kilométerrel odébb, Brazíliában pedig reggel kilenc órakor csengetnek be a Tengernyi Kaland elnevezésű valóságjáték keretében.

A különleges óra részesei a tardi Fundametum Iskola diákjai, akik online, élő kapcsolatban beszélhetnek a Brazíliában dolgozó Octopus Tengerészeti Kutatócsoport tagjaival, akik a helyszínről rendhagyó kincstan órát tartanak történelmi, földrajzi ismeretekkel fűszerezve. A tanulók kérdéseket tehetnek fel az Atlanti-óceánon dolgozó kutatóknak, Farkas Viktornak, Jójárt Andrásnak, valamint Schweitzer Szabolcsnak.
A páratlan lehetőséghez Péter István Dániel juttatta az iskola diákjait. A Marosvásárhelyen lakó fiú - a magyarországi Tardon a Fundamentum Iskola távoktatási programjának résztvevőjeként - online jár iskolába. Mint mondta, miközben készült valamelyik órájára, pihenésképpen a Tengernyi Kaland Tapogatózás című játékába kapcsolódott be, így csatlakozott a felfedezőkhöz. Kitartása és kreativitása pedig hozzásegítette, hogy egyéni nyertes legyen.

Az élő közvetítés egyik pontja az Atlanti-óceán túlpartján, Brazíliában, másik pontja Tardon lesz Huszár Tamás, a Nemzeti Tankönyvkiadó földrajz tankönyvszerzőjének részvételével, valamint a Tengernyi Kaland játékmestere és a Microsoft Magyarország képviselője jelenlétében. Rajtuk kívül élőben, az interneten keresztül követheti figyelemmel a történéseket a Tengernyi Kaland kétszáz kiválasztott játékosa is. A nem mindennapi kincskutató óráról filmfelvétel készül, amelyet ezután szabadon elérhet mindenki.

Az október 28-i dátum egyébként ezen túl is fontos fordulópontja a Tengernyi Kaland játéknak, mivel ezen a napon veszi kezdetét az iskolák versenye, amely - akárcsak az egyéni játék - december 4-ig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

APEH: 1,27 milliárd forintos informatikai fejlesztés

Az európai uniós forrásból megvalósuló Adóalany Centrikus Adatszolgáltatási Modell (ACM) projekt… Tovább olvasom