Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

MDF: Almássy Kornél visszalépett az elnökjelöltségtől

Az eddig alelnök arra kérte híveit a választmányban, ne jelöljék az elnöki posztra, holott korábban az egyetlen esélyes jelölt volt Dávid Ibolyával szemben.
Almássy Kornél visszalépett az MDF elnöki posztjától a párt Országos Választmányának szombati ülésén - értesült az RTL Híradó. Az eddig alelnök arra kérte híveit a választmányban, ne jelöljék az elnöki posztra, holott korábban az egyetlen esélyes jelölt volt Dávid Ibolyával szemben. Bejelentése után délelőtt 11 órakor távozott is a választmányi ülésről.

A választmányi ülés egyébként példátlan biztonsági intézkedések közepette zajlik; a Független Hírügynökségnek titkosszolgálati forrásból nem erősítették meg, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal emberei is kivonultak a külvilágtól hermetikusan elzárt épületbe. Ugyancsak meg nem erősített hírek szerint a választmányi tagokkal kikapcsoltatták a mobiltelefonokat, illetve a vételt lehetetlenné tevő árnyékolással látták el az üléstermet. Almássy Kornél pénteken még azt nyilatkozta, hogy nem lép vissza az elnökjelöltségtől, mert semmi olyat sem követett el, ami a párt alapszabályába ütközne. Mindezt azután mondta, hogy Dávid Ibolya egy hangfelvételre hivatkozva azt állította, hogy az MDF-ről és személy szerint róla akartak adatokat gyűjteni, és ebben Almássy Kornél is érintett ebben. Almássy tagadja ezt.

A hét közepén kipattant megfigyelési ügyben pénteken nyilvánosságra került telefonbeszélgetés egyik résztvevője Csányi Sándor, az OTP Bank elnök vezérigazgatója, akit a felvételen "elnök úrként" szólított a hívó. Ezt Csányi a Népszabadságnak ismerte el, hozzátéve: a párbeszédben megfogalmazott, az MDF-re és Dávid Ibolyára vonatkozó adatgyűjtési szándéktól "teljességgel távol maradt". A szükséges jogi lépéseket megteszi a bankvezér.

Olvasóink írták

 • 12. akiskésit 2008. szeptember 14. 22:14
  „Igen.A baloldal ketté vált, a "polgáriasodó baloldalból" lett az MSZP. A baloldali emberkéket pedig száműzték az MSZP-ből! Úgy mint az MDF-tagokat, az MDF-ből!”
 • 11. akutyafáját 2008. szeptember 14. 22:01
  „bocs :röhej !”
 • 10. akutyafáját 2008. szeptember 14. 21:57
  „Kedves hozzászólók ! Komcsik már nincsenek.A maradék bent ül a jobboldal padsoraiban.Tessék megnézni egy közvetítést !
  Szocialisták vannak !
  Anno,Antall,...Isten nyugtassa,szétosztotta az ország meglévő vagyonkáját.Kártalanítás címen,külföldön élők is marékszám vitték a Ft-ot.Ezt akkor a TV-ben is láttuk.Elkezdték a földek visszaadását,privatizálását.Sokan akkor harácsolták össze a vagyonkájukat.Olyanok jutottak sok földhöz potom áron,akiknek sose volt.Utána követte a többi herdálása.A Fidesz idejében is volt,most meg azt mondják visszaadnák,ha ők kerülnének hatalomra.Kész röhely !!”
 • 9. humoros 2008. szeptember 14. 13:09
  „Iboly jogtalanul használja az MDF nevet, mert megalakulásakor, a névválasztáskor az MDF egészen mást képviselt, mint most...
  Az alapítókat is kirúgta a hosszú, ráncos nyakú csaj, diktatórikusan irányít..
  Minden vágyam az, hogy 2010-ben ne kerüljenek be a parlamentbe, habár egykor MDF szavazó voltam.”
 • 8. beautiful dreamer 2008. szeptember 14. 12:37
  „Humgor: Talán nem tekintesz kegyeletsértőnek, de A.J.sok mindenért felelős - többek között pártbeli utódaiért is. Ezen kívül a gazdaságban nem kellett volna a "fűnyíróelvet" követnie, és iparunk működőképes részét, no meg elsősorban mezőgazdaságunkat leépíteni .Én a helyedben nem heroizálnám túlságosan és főleg nem dicsőíteném tevékenységét.Legalább is nem mindenben. Még hozzátenném, ha "forog a sírjában, nemcsak D.I.miatt forog...”
 • 7. Tiborc 2008. szeptember 14. 10:52
  „Előrehozott választásokat! Ez a demokrácia megcsúfolása!
  Nem kérünk a Gyurcsány-MSZP-féle diktatúrából!”
 • 6. rade 2008. szeptember 14. 08:23
  „Egyre furcsább a történet, titkos szolgálat mit keres egy párt
  választmányi ülésén. Miért véd a szolgálat párt elnököt hiszen teljesen ellentétes feladatával.Amióta Szilvásy felügyeli a tárcát sok sok olyan események zajlik ami megkérdőjelezi a szolgálatok
  szakszerűségét , tisztességét. Ami engem illet az a véleményem Ibolya beleszaladt a csőbe, innentől bármikor zsarolhatóvá vállikés kiszolgáltatottá.”
 • 5. Humgor 2008. szeptember 13. 21:54
  „Mdf.

  Szégyen.

  Tisztelet társasága. Egyetlen elnökjelölt.

  Antall József forog a sírjában”
 • 4. Csömör 2008. szeptember 13. 21:33
  „Dávid Ibolya ismét bizonyította a hatalomhoz való görcsös ragaszkodását! A kirúgott MDF párttagság emlékszik még erre!”
 • 3. humoros 2008. szeptember 13. 17:48
  „Ez egy rendkívül sötét akna-munka volt...
  A komcsik + bádoglady kiagyalták, megcsinálták, kicsinálták...
  SZEGÉNY Hazám,mi folyik itt??
  Anno terrorveszélyt hazudtak, hogy ne menjen a nép az utcára..
  Most ez az áruló kalapos minden eszközt megragad a hatalomért.”
 • 2. rade 2008. szeptember 13. 16:51
  „Ez a komcsik munkája a cél az volt hogyan tudjon szavazatokat szerezni a költségvetéshez. Megosztani a MDF -et hátha a sértett majd megszavazza azt. Én meglátásom az, hogy az SZDSZ- a szavazásnál megfogja buktatni Gyurcsányt. Ez csendes halál lesz
  és lopakodva megy előre minden nap és altatják a komcsikat a
  tárgyalásukkal. Megfog bukni a Gyurcsány mindenképp megbukik
  csak az a kérdés nagyot bukik, vagy kicsit.”
 • 1. Morgós 2008. szeptember 13. 16:40
  „Egy új csoda készül a politikai életben lassan az MDF lesz az egy tagból álló párt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: A Megegyezés a nyugodt gyarapodás programja

Gyurcsány szerint utóbb az általuk képviselt politikának lesz becsülete és nem annak a… Tovább olvasom