Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

MDF: Az SZDSZ tegye egyértelművé álláspontját!

Az MDF szerint ideje, hogy az SZDSZ világossá és egyértelművé tegye, elképzelhetőnek tartják, hogy valaha is együttműködjenek Gyurcsány Ferenccel, illetve hogy nélküle elképzelhetőnek tartanak-e egy újabb MSZP-SZDSZ koalíciót.
Az MDF elnöke hétfői sajtóközleményében azt írta: az elmúlt két hónap egyhelyben toporgását követően az SZDSZ most tovább kéreti magát, ami már komolyan árt az országnak.

Dávid Ibolya szerint azzal, hogy Fodor Gábor SZDSZ-elnök a hétvégén nemet mondott Gyurcsány Ferenc kormányfő legújabb elképzeléseire, a liberálisok újabb hónapokra megbénították a magyar politikát. Bár a kormányfő a "Megegyezés" című írásában lényegében megadta az SZDSZ-nek, amit Kóka János korábban "bekért", Fodor Gábor pártja ismét új álultimátumot adott, újabb hónapokra cselekvésképtelenné téve ezzel a teljes magyar politikai életet - olvasható a közleményben. Magyarország egyre jobban lemarad a nemzetek versenyében azzal a patthelyzettel, amit a szocialisták és szabaddemokraták kialakítottak - teszi hozzá Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke kritikaként fogalmazta meg, hogy a liberálisok két hónappal ezelőtt olyat kértek a miniszterelnöktől, amiről már akkor tudták, nemet fognak mondani rá. Az SZDSZ ugyanis a nyár elején arra kérte a kormányfőt, hogy készítsen el egy cselekvési tervet, amely függvénye a két párt további együttműködésének. Amikor ezzel elkészült a kormányfő, kiderült, hogy - egyes szabaddemokrata politikusok számára - a miniszterelnök személye kizárja a megegyezés bármilyen formáját a két párt között - írja Dávid Ibolya.

A Szabad Demokratáknak el kell dönteniük: Gyurcsány Ferenc személyével vagy a kormány elképzeléseivel vannak-e problémái - írja Dávid Ibolya. Az MDF szerint ideje végre világosan és egyértelműen beszélni, hiszen az ország nem ér rá arra az időhúzásra, amelyre szerintük az SZDSZ játszik.

Olvasóink írták

 • 7. tapsi 2008. szeptember 02. 10:15
  „Egyetértek az előttem szólóval. Dávid Ibolya jobban tenné, ha hallgatna. 2002-ben a Fidesz hátán került a Parlamentbe, majd szépen elhúzott tőle. Szépen játszotta 2006-ban a centrum pártot, megbuktatva ezzel a jobboldalt, majd ugyan ezt ősszel Budapesten is eljátszva. Most meg játsza a nagy antikommunistát? A nagy polgári szövetségest? De érthető Ibolya ezen színe is. Szüksége van a Fidesz-barát Almássy támogatóira... Hiszen ebben a hónapban már elnökválasztás az MDF-ben...”
 • 6. sok hűhó semmiért 2008. szeptember 01. 22:51
  „Mintha Ibolya néni nem ugyanazt tette volna! Ő is fényesített, most meg játsza az ártatlan bárányt!
  Oszt jó napot!”
 • 5. 4 2008. szeptember 01. 21:24
  „Ibolya néni, ha még nem vette volna észre az Szdsz egyértelmű álláspontja, az Mszp-s popók símára nyalása, hogy még két évig az Szdsz tagok is élvezhessék a béren kívüli juttatásokat, és egyéb előnyöket amiket mondvacsinált törvényekkel megkapnak.”
 • 4. ejej 2008. szeptember 01. 16:50
  „Kedves lilik, Fletó nem azt mondta, hanem akkor mond le, ha a Parlament nem szavazza meg az adócsomagját és/vagy a költségvetést.

  Kicsit jobban is figyelhetnél!”
 • 3. lilik 2008. szeptember 01. 15:12
  „Bűnöző Fletó! Azt ígérted,hogy szdsz-es NEM esetén lemondassz.Vagy ez is a -Hazudtunk reggel,éjjel, este műsorhoz tartozik?”
 • 2. radenkó 2008. szeptember 01. 14:56
  „Se kint se bent nagyon kell vigyázni a hazug álságos SZDSZ re.”
 • 1. madártej 2008. szeptember 01. 14:15
  „A helyi mdfék közben a Bigfoot szekerét tolják ezerrel.:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három forinttal nő szerdától a benzin ára

Három forinttal nő szerdától a benzin ára a hazai töltőállomásokon - értesült piaci forrásból a… Tovább olvasom