Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Meddig kell várni?

Másfél hónapja pályáztam meg egy állást, de ezidáig választ sem kaptam a cégtől. Meddig kell várni ilyenkor?

Ifj. Orbán Aladár személyzeti tanácsadó
A személyes találkozón három hét türelmet kértek, ez már rég letelt. Illik nekem telefonon érdeklődnöm vagy várjak még? - kérdezi levelében Végh Lajos.

Sajnos, nem egyedi eset, ami olvasónkkal megesett. Egyáltalán nem akarom védeni a céget, sőt. Én is azt tapasztalom, egyre gyakrabban fordul elő, hogy egy-egy pályázat a hirdetés megjelenésétől számított 4-5 hét alatt sem zárul le. Sokszor 6-7 hétig is eltart, míg eldöntik, kit választanak az állásra, miközben a pályázók joggal érzik, hogy visszaélnek a türelmükkel, az idejükkel. Nem akarok vészmadárkodni, de láttam én már fél éven át elhúzódó pályáztatást is...

Valóban helytelennek tartom, ha a pályáztató cég semmilyen visszajelzést nem ad a jelentkezőknek. Véleményem szerint úgy helyes, hogy azokat, akiknél a személyes interjúk során eldől, nem kapják meg az állást, az interjút követő néhány napban erről értesítik is. Az esélyeseket is tájékoztatni kell arról, hogy sikerrel vették az első akadályokat és már egy szűkebb pályázói kör tagjai. Ha ilyenkor kérik a türelmüket, nyilvánvalóan megértőbbek a jelentkezők is.

A pályáztatások egyébként a nyári időszakban még nehézkesebbek, elhúzódóbbak. Hol a pályázók valamelyike, hol a személyzetis, hol pedig az igazgató nyaral éppen, s emiatt problémás az időpontegyeztetés.

De hogy a konkrét kérdésére is válaszoljak: ennyi idő, azaz másfél hónappal a személyes interjú után nyugodtan hívja fel azt, akivel találkozott, nem veheti illetlenségnek érdeklődését! A személyes találkozókon egyébként mindig kérdezzük meg, mikor számíthatunk a válaszukra, s ha ezt az időt túllépik, lépjünk mi!

Észrevételeiket, kérdéseiket továbbra is várom az orban.aladar@origo-santa.hu e-mailcímen!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lindsay kórházban

Lindsay- Hőgutát kapott és kiszáradt. Tizenkét órán keresztül forgatott a negyven fokos hőségben. Tovább olvasom