Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Medián: a Fidesz-KDNP-re 51, az MSZP-re 25 százalék szavazna

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet júliusi felmérése szerint csak kismértékben módosult a Fidesz-KDNP és az MSZP támogatottsága júliusban.
A kormánykoalíció pártjai továbbra is 26 százalékkal vezetnek a biztos pártválasztók körében.

A Medián szerdán a honlapján publikálta legfrissebb, 1200 felnőtt állampolgár személyes megkérdezésén alapuló reprezentatív közvélemény-kutatásának eredményeit. E szerint a biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP-re 51 százalék, az MSZP-re pedig 25 százalék szavazna. Egy hónappal korábban a kormánypártokra 53, a legnagyobb ellenzéki pártra 24 százalék szavazott volna. A Jobbik támogatottsága 15, az LMP-é pedig 6 százalékos, ugyanúgy, mint egy hónappal korábban.

A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 35 százalék, az MSZP-é 16, a Jobbiké 9, az LMP-é pedig 4 százalék. E mellett a teljes lakosság 33 százaléka nem szavazna.

A Medián arról is kérdezte az embereket, hogy jó, vagy rossz irányba haladnak a dolgok Magyarországon. A válaszadók 60 százaléka úgy vélte, inkább rosszul, 32 százalék pedig úgy gondolta, hogy inkább jó irányban történt változás.

Az Orbán-kormány teljesítményének megítélése október óta először változott pozitív irányban az előző hónaphoz képest, azonban a Medián felmérése szerint tíz emberből hatan ma is elégedetlenek a kormányzati teljesítménnyel.

A politikusok népszerűsége és ismertsége nem változott jelentősen, mindkét lista első helyén továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök áll, őt követi Schmitt Pál köztársasági elnök és Pokorni Zoltán, volt oktatási miniszter. Tarlós István Budapest főpolgármestere, és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ismertsége csökkent az előző hónaphoz képest a leginkább (mínusz 4 százalék), Rogán Antal, Budapest V. kerülete polgármesterének népszerűségi indexe ugyanekkora mértékben csökkent. A legnagyobb mértékben az MSZP-s Kovács László népszerűsége nőtt, 5 százalékkal.

Olvasóink írták

 • 6. ferdzso 2011. augusztus 08. 18:10
  „T. Medián! Nem a Parlament padsorai között kellett volna végigmenni, információkért!”
 • 5. babar 2011. augusztus 04. 17:32
  „Vaaaó!
  A fidesz már majd 4 %-ra a kétharmadot adó 2010-es eredményektől!! Szerintem még messze van az ébredés! Vagy már megvolt, hehehe!”
 • 4. Gollam 2011. augusztus 04. 12:21
  „Papsajt!
  Senki sem KÉNYSZERÍTETTE őket, hogy frankban vegyék föl a hiteleket! Megtehették volna más pénznemben is pl.: yen, netán forint! Csak hát BÍZTAK benne,hogy VALÓBAN "dübörög a gazdaság"., valóban "ugrik a pannon puma"!
  Nem dübörgött, nem ugrott, nem puma....
  EZ, bármennyire is erőlködnek vele, nem a jelenlegi kormány bűne.”
 • 3. papsajt 2011. augusztus 04. 07:14
  „van még 2,5 év felébredni.
  addigra felébred a 2 millió devizahiteles is, akiknek nagy része felnőtt korú, szavazóképes polgár!
  majd mondják Viktornak,hogy:
  .
  rosszabbul élünk mint 4 éve!”
 • 2. booo 2011. augusztus 04. 05:48
  „1. sadap12 - Bizony ám!”
 • 1. sadap12 2011. augusztus 03. 22:34
  „nagyon lassan, de ébredezik a nép.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ szerdai nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az augusztus 3-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom