Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Médiatanács: a Neo FM napról napra növeli köztartozását

Amíg a Neo FM-et működtetik a tulajdonosai, naponta 2,1 millió forinttal növelik a hatósággal szembeni köztartozásukat - tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának Szóvivői irodája kedden az MTI-vel.
A hatóság ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a jelentős kötelezettséget felhalmozó csatorna szerződésének hatóság általi felmondását a rádiót működtető FM1 Zrt. bíróságon támadta meg, a Fővárosi Törvényszék pedig kedden szeptember 4-ére halasztotta a beadvány tárgyalását. A bíróság az eljárás idejére felfüggesztette a médiatanács határozatának végrehajtását, vagyis a rádiónak ugyan már nincs szerződése, de jogok még megilletik, illetve kötelezettségek továbbra is terhelik.

A hatóság erre reagálva közleményében azt írta: a médiatanács az elmúlt egy évben fizetési könnyítésekkel igyekezett a Neo FM-et megmenteni attól, hogy azt a tulajdonosai bezárják.

A testület azonban a szerződés felbontásáról szóló júniusi döntésén már nem változtathat, mint írják, "a tetemes összegű tartozásra figyelemmel, valamint a vállalkozást működtető vállalkozás fizetési hajlandóságának szembetűnő hiánya miatt" sem joga, sem lehetőség nincs erre.

A rádiót működtető üzleti vállalkozás azonban 519 millió forint köztartozást halmozott fel. Ezt a tulajdonosok is elismerték, de semmilyen lépést nem tettek az adósság rendezése érdekében - közölte a szóvivői iroda.

Emlékeztetnek arra: a rádiót működtető vállalkozás egy éve nem teljesíti vállalt kötelezettségeit, és fél éve egyetlen fillér díjat sem utalt a médiatanács számlájára. Eközben a médiatanács utolsó lehetőségként június végén negyvenmillió forintos mentőövet ajánlott a cégnek, amivel a rádiót működtető cég tulajdonosai nem éltek.

A médiatanács június 20-án hozott határozatot arról, hogy felmondja a rádió médiaszolgáltatási szerződését arra hivatkozva, hogy a társaság menedzsmentje nem élt azzal a mentőcsomaggal, amelyet a médiatanács korábban neki felajánlott. Ebben egy tizenkét havi részletfizetési lehetőség szerepelt, és a 40 millió forintnyi késedelmi kamat elengedése. A rádió vezetői azt jelentették be, hogy egy 500 millió forintos váltót ajánlottak fel a hatóságnak, és csődvédelmet kértek maguk ellen. A hatóság viszont azt közölte: jogszerűen nem fogadhatja el az értékpapírt.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2012. július 11. 09:42
    „és akkor mi a ....ért nem kapcsolják már le ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken a népesség, elöregedik a társadalom

Két évvel meghosszabbíthatnák életüket az amerikai felnőttek, ha naponta három óránál kevesebbet… Tovább olvasom