Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Mediawave programok/Győr - Május 3. (szombat)

Művészetek szentélye (Zsinagóga)

18:00 IRISZ (HUN)
Zeneszerző: Reményi Attila: Élő elektronika, Előadja: Németh Jenő Ferenc– békegong
Győri zeneszerző. A Budapesti Zeneművészeti Főiskolán 1982-ben diplomázott zeneszerzésből, Sugár Rezső és Petrovics Emil növendékeként. 1990-ben Erkel Ferenc díjat kapott.Művei sikerrel szerepeltek hazai és külföldi zeneszerző versenyeken.

18:30 FESZTIVÁLZÁRÓ

20:00 WIM MERTENS (BEL) and silent films – a MEDIAWAVE szignál zeneszerzője!
Wim Mertens - a MEDIAWAVE Fesztivál szignáljának zeneszerzője - gyakori és kiemelten elismert vendége az európai színpadoknak és rengeteg koncertet ad szólóban és társulatával nemcsak Európában, hanem Észak- és Közép-Amerikában, valamint Japánban is. 1980 óta különböző formátumú darabokat komponált a rövidebb könnyen emészthető daloktól a hosszabb terjedelmű, komplexebb darabokig, valamint a zongoraszólótól a kamarazenéig. Gyakran szokatlan hangszereléssel komponál.

21:15 (udvar) VERA BILÁ & KALE (CZE)
A MEDIAWAVE’2000-n már nagy közönségsikerrel szerepelt zenekar komoly rangot vívott ki magának a spanyol, francia régióban. Tulajdonképpen felső-csehországi cigány népzene ez, bosszanova és spanyolos flamenkóelemek,

22:00 JANE BUNNETT (CND) & SPIRITS OF HAVANA (CUBA)
A klasszikus képzettségű Jane Bunnett Charles Mingus és Rahsaan Roland Kirk hatására kezdett el jazzt játszani. Hosszú tanulóidejét Steve Lacy, Don Pullen és az énekesnő Sheila Jordan környezetében töltötte. Zenéje dinamikus egyvelege a jazznek, vallásos zenéknek és pergő dobtémáknak, Kuba sokrétű zenei világának hódolva. Rajongása a sziget iránt jóval megelőzte az utóbbi évek divatát, közel 20 éve rendszeresen keresi a kapcsolatot az ottani zenei körökhöz Jane Bunnett-et nominálták a 2003 évi Grammy-díjra.

23:15 (udvar) FANTASMAGORIA (GBR/FRA) mai francia sanzonok
Az együttes színvonalas európai kabarét és cigányzenét ötvöző muzsikája mindenkit levesz a lábáról. Bizonyították ezt már a tavalyi MEDIAWAVE Fesztiválon.

24:00 YINKA (NIG/HOL) táncos nu jazz záróparty
Londonban született, Nigériában nőtt fel, most Hollandiában él, ahol a holland zenei élet krémjével dolgozik együtt. Yinka karrierjének egy másik fénypontja, a királyi pár esküvőjekor megrendezett koncert volt, melyen színültig telt az amszterdami Arena stadion.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszafordíthatatlan

Tovább olvasom