Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Még egy tettes lehet: fordulat az alsóörsi rendőrgyilkosságban

A múlt heti alsóörsi gyilkosság ügyében továbbra is egy sötét terepjáróról beszélnek, miután a Blikknek is megszólaló névtelenségbe burkolózó tanú állítja: nem Skodát látott elhajtani a helyszínről.
Az elsőként helyszínre siető szemtanú úgy véli, volt egy társa az elkövetőnek. Többek között az ő vallomása alapján kerestek az első órákban fekete terepjárót a hatóságok.

Egy másik szemtanú, egy Alsóörsön nyaraló nő pedig látta a kora esti órákban a sötétlila Skoda Octaviát a parti sétány közelében, ezért valószínűsíthető, hogy Sz. Bálint már korábban a helyszínen tartózkodott.

A Blikk információi szerint olyan állampolgári bejelentéseket is regisztráltak a nyomozók, amelyek szerint Sz. Bálint összefüggésbe hozható egy ugyancsak svájci-magyar állampolgárral, H. Sebastiannal. A szintén bázeli illetőségű, büntetett előéletű férfi állítólag Svájc és Magyarország között üzletelt többek között kábítószerrel és fegyverekkel, ezért nem kizárt, hogy köze van a múlt szerdán történt tragédiához is.

A Népszabadság cikkében is az áll, hogy nem bizonyítható: az Alsóörsön augusztus 4-én lelőtt Gamauf József főtörzsőrmester és a feltételezett gyilkos szexuális érdeklődése azonos lett volna, ezért nem tudni, hogy a célpont valóban ő volt-e.

Mind Gamauf János családja, mind Sz. Bálint Alsóörsön élő nagymamája továbbra is határozottan cáfolta, hogy a két férfi intim kapcsolatban állt volna egymással. Elmondásuk szerint nem is ismerték egymást.

A múlt héten a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalosan azt közölte, hogy a Felsőörs határában lakossági bejelentés alapján megtalált Sz. Bálint öngyilkos lett, közvetlen közelről leadott lövés végzett vele - írja a Heti Válasz.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. flexsnake 2010. augusztus 15. 14:36
  „pár pont és be is fejeztem:

  1. minimum féltucat szemtanú
  2. senki nem látta magát az elkövetőt
  3. az elkövető egy fegyverekkel megrakott autóval legalább 2 ellenőrzési ponton átment
  4. állítólag egy karabéllyal lőtt és egy fából kiálló szögre támasztotta, na így aztán tényleg képtelenség célozni
  5. sötét éjszaka az autó színében sem tudtak megegyezni és a típusában sem
  6. egy vadász két lövést hallott, miközben nem hallotta a megelőző sorozatokat, de biztos benne hogy nem egy lövést és a visszhangot hallotta
  7. miközben a két településközti utat ellepték a rendőrök, egyiknek sem tűnt fel egy úttól pár méterre álló nyitott autó.”
 • 39. rézike 2010. augusztus 12. 08:19
  „Biztos vagyok benne, hogy a rendőrök pontosan tudják már, hogy mi történt azon az éjszakán, csak apró részinformációkat szivárogtatnak ki, vagy hagyják, hogy a média találgasson. Addig is azzal vagyunk elfoglalva, és ők dolgozhatnak nyugodtan,- egész más szálon.”
 • 38. novaklaszlo56 2010. augusztus 12. 00:42
  „Az iménti hozzászólásomban azt írtam, hogy a rendőrség gyűjti az adatokat. Ez esetben az ügyészség irányítja a nyomozati cselekményeket. Elnézést a bakiért!”
 • 37. novaklaszlo56 2010. augusztus 12. 00:37
  „Windsor! Korábban, egy másik téma kapcsán jól kiosztottál. :) De most nagy örömmel olvastam a 12. hozzászólásban a mondataidat! Mostantól világos: érző és liberálisan (= szabadon, buta béklyóktól és rögzültségektől mentesen, felelősséggel) gondolkodó, empatikus emberi lény vagy. Sokasodnod kéne! :) De komolyan!
  Frakknak igaza van: a rendőrség nyilvánvalóan összegyűjt és felhasznál minden lehetséges adatot, és elképzelhetetlen, hogy szegény, halálra rémült szakközepes srácot ne hallgatták volna ki, akár többször is, figyelembe véve azt - a néhány emberke számára úgy látszik jelentéktelen - körülményt, hogy szegény alaposan összezavarodhatott az események össztüzében (akár szó szerint is!), és még a sokkból is alig ocsúdott fel, vagyis a különböző időpontokban tett tanúvallomásai egyes részleteikben el is térhetnek egymástól. Én nagyon tisztelem ezt a fiatalt, és szívből kívánom, hogy miután feldolgozta az eseményeket - már, amennyire ez lehetséges -, elszántan folytassa a felkészülést a választott hivatására!”
 • 36. louis 2010. augusztus 11. 22:15
  „34. ja 2010.08.11. 20:07 és korábban Mások is
  Ez nem igaz,hogy a tanuló rendör,és az autóban lévök,nem tudnak valamit mondani.Ők csak tudnák,hogy milyen
  autó volt a közvetlen közelben,vagy egyáltalán mitörtént.csak találgatnak, vagy takargatnak valamit.

  Békén kellene hagyni a tanuló rendőrt és az autóban ülőket. Nagyon helyes, hogy nem szolgáltatják ki őket a hiéna médiának. Mindannyian fiatalok, iszonyatos dolgokat éltek át pillanatok alatt, s a sokk miatt talán még nem is tudatosult bennük, hogy innentől kezdve mint tanúk maguk is célponttá válhatnak.
  A tanuló rendőrt mindenképpen megilleti a kiemelt védelem, új személyi adatokkal egy darabig az ország egy másik részén kellene biztonságban élni hagyni.
  Nem tudom, a hozzászólók milyen korúak, de itt fiatalokról van szó, akik előtt áll az élet; szüleik, nagyszüleik szeretnék látni, megélni, hogyan teljesedik ki az életük.
  Hagyjuk őket békén!”
 • 35. jozko 2010. augusztus 11. 20:33
  „Szergej úgy döntött, Karácsonyra csinál egy varrógépet a feleségének!
  Mindennap ellopott egy alkatrészt a Gyár más-más gyártósoráról....amikor minden alkatrészt beszezett, összerakta a masinát karácsony ra...És ott állt a fa alatt egy vadonatúj géppuska...
  Pedig a gyár bejárata fölé ezt írták: VARRÓGÉPGYÁR.
  Nem kell mindent készpénznek venni, amit leírnak...”
 • 34. ja 2010. augusztus 11. 20:07
  „Ez nem igaz,hogy a tanuló rendör,és az autóban lévök,nem tudnak valamit mondani.Ők csak tudnák,hogy milyen autó volt a közvetlen közelben,vagy egyáltalán mitörtént.csak találgatnak, vagy takargatnak valamit.”
 • 33. történész 2010. augusztus 11. 19:13
  „mindez lényegtelen mivel az istenek így döntenek így lesz. A hatalom nem tud igazságot békét teremteni két pofonnal,hanem mond valamit oszt jó napot.
  Mai napig sötét,hogy ha így lőtték volna meg a rendőrt akkor hősi halott,ha úgy akkor nem.”
 • 32. dodó 2010. augusztus 11. 17:16
  „H. Sebastian nem ismeretlen a magyar rendőrség előtt. Nagyban utazik kábítószerben, svájci-magyar kettős állampolgársággal rendelkező nem kispályás bűnöző.Svájc Mo-i nagykövetségének védelme alatt áll. Egyik vezető tisztségviselőjük élettársa, így igen jól informált és kiváló (bűnözői) kapcsolatokkal rendelkezik.
  Csak üdvözölhetjük, hogy a rendőrség, vagy a központi Nyomozó Hivatal megpróbálja ezt a szálat (is) vizsgálni, habár nem lesz könnyű dolga.
  Az "öngyilkos gyilkos" és H. Sebastian gyermekkori barátok és üzletfelek voltak. Szegény rendőrünk talán olyat tudott, amit nem kellett volna...”
 • 31. Csirén 2010. augusztus 11. 15:50
  „Aljasság amit művelnek a védekezésre képtelen elhunyttal.
  Nekem ne akarja senki bemagyarázni, hogy aki öngyilkos akar lenni, az golyóálló mellényt és csuklyát vesz magára, és úgy lövi magát fejbe.
  A másik dolog ami sántít számomra. Ha egy valakit akar lelőni, mert "szerelmes" belé és az elhagyta, akkor megvárja amíg a szolgálat letelik és egyedül lesz és akkor lövi le, nem pedig akkor amikor még hatan ott vannak mellette.
  Szerintem ez a dolog egészen másról szól.”
 • 30. macusnéni 2010. augusztus 11. 15:04
  „Most divat csak,hogy felvonulunk,mert mások vagyunk.Régen nem vittek az utcára ilyesmit.De azért mindenki tudta,hogy a városban ki a főbuzi.Jó hogy a rendőr apja nem fogja elvállalni orság-világ előtt,hogy a fia meleg volt.Azért 29 éves korára azért másnak már egy-két barátnője,netán felesége is volt.A közvetlen környezete azért biztosan sokat tudott.Az anyjának van az IWIW-n fennt lapja fényképekkel.A "PAPA" is azt mondta,nem tényszerű,hogy valaki beöltözik golyóálló mellénybe és úgy lesz öngyilkos.”
 • 29. bélás 2010. augusztus 11. 14:36
  „szerelmi háromszög lehet, vagy valamelyikük valamit nem jól csinált”
 • 28. giy 2010. augusztus 11. 14:10
  „huhh, hát nehéz lenne a lentiekre reagálni...mindenesetre én sem gondolom, hogy ez a jóképű rendőr "más" lett volna. azért, mert nem volt családja és gyereke?! a mai fiatalok többsége 35 előtt nem vállal gyereket. lehet, hogy csak élni akart, ahogy a hozzá hasonló fiatalok. én magam részéről sajnálom, ahogy Dusán-t is. Ott viszont sajna egy család maradt árván. Vasárnap a Telaviv2 be is mutatta Őket...szomorú volt, ahogy az Asszony beszélt, GYÖNYÖRŰEN beszélt a párjáról. irigyeltem is, amit élve kapott az elhunyttól és mennyit veszített....áh

  Pintér ÚR nem szólal meg, nagyon közeli a két rendőr halála is. Méltán nem várhatunk itt nagy változásokat rövid időn belül...remélem azért saját halottként fogják kezelni és hősi halottnak, mivel MUNKA közben halt meg, amikor a dolgát végezte. Sajnálom, hogy meghalt. R.I.P.”
 • 27. klj_54 2010. augusztus 11. 13:32
  „24. hozzászólás N.P. 2010.08.11. 12:52
  Aki az aki működésével csak kicsit is tisztában van, annak már a könyv sem kell. (Bár amúgy érdekes könyv!)
  Hogy mire gondolok: (Már írtam:)
  Én aki 34 évet levezettem, mást látok az ablakból, mint egy atomtudós.
  Nekem az életem azon múlott, hogy az engem veszélyeztető dolgokat észreveszem-e?
  Ugyanazt látjuk a tudóssal de más jut az agy tudatos részébe az agyalapi szűrőkön keresztül.

  És én bizony szégyellem magam mindazon rosszindulatú, szellemileg alulművelt, netán gonosz helyett is, akik tények hiányában bemocskolnak egy védekezésre képtelen embert, annak emlékét!”
 • 26. gróf 2010. augusztus 11. 13:13
  „liongate! Nem konkrétan Neked szól a hsz-m!”
 • 25. gróf 2010. augusztus 11. 13:06
  „22. hozzászólás liongate 2010.08.11. 12:34

  A kép amit mutogatnak 10 éves...láthatod, hogy hallgatói vállap van a rendőrön.
  Mai képein már nem olyan hihetetlen, sőt...a melegség.
  Az apukája azt nyilatkozta "a melegségnek semmi köze a gyilkossághoz"..nem azt mondta nem volt meleg...csak a gyilkosság nem amiatt következett be.

  Biztos furcsa, hogy valaki meleg és nem úgy néz ki ahogy elvárjuk...nem szűk bőrnaciba flangál kis korbáccsal a kezében tányérsapival a fején...bocs a sapi megvan. Hanem normális emberként élt. Az utcán.
  A rendőrség annyit nyilatkozott, hogy a nemi identitása régóta ismert volt rendőri körökben.

  Nem kell kimosdatni a buziságból...bár sokaknak fájhat, most áldozat volt egy ember aki mellesleg buzi volt és ez az egy felróható hibája ismert.
  Na meg ha ez nem lenne téma fele ennyi blikk meg bors fogyna a kretének körében.”
 • 24. N.P. 2010. augusztus 11. 12:52
  „tótkomlósi

  Javasolnám elolvasásra az "Alexandriai négyes" c. könyvet már ha érdekel, hogy az emberi elme hogyan képes szűrni-torzítani az információt!
  "A helyszínen tartózkodott a rendőrtanonc, akinek mindent látnia kellett!!!!!!" - ezt honnan veszed? A srác állhatott háttal, kaphatott sokkot stb.. stb....”
 • 23. liongate 2010. augusztus 11. 12:35
  „jav:ismerték egymást”
 • 22. liongate 2010. augusztus 11. 12:34
  „Én kiállnék a nylvánosság elé,akár az volt,akár nem,minek tagadnám?Egyrészt,mert a fiam,ha elfogadom,rohadtul nem érdekel más ember mit gondol,DE ezek a szülők pont nem úgy nyilatkoztak,mint akik tusolni akarnak valamit ....ha ránézel a képre és meghallgatod a szülőket,rájössz,Gamauf János nem volt homoszexuális,szerintem az a verzió helytálló,hogy nem is ismerjük egymást és igen itt tényleg valami nagyon sántít és az igazságot nem tudom valaha elárulják-e!Megmondta az egyik százados is,hogy ennyi véletlen legyen egy esetben,ami amúgy 1:1000,0000-hoz kicsit érdekes...
  Annyit érdemelnének az áldozatok,hogy kiderüljön az IGAZSÁG!”
 • 21. gróf 2010. augusztus 11. 12:17
  „17. hozzászólás klj_54 2010.08.11. 11:41

  Ugye nem akarod, hogy a szülők kiálljanak a fókusz stb kamerája elé és kijelentsék a fiunk buzi volt...?
  A rendőrségnek köze nincs a nemi beállítottsághoz, ezért nem kommentálják.
  Fotókat akarsz vagy házi pornót? Hitelt érdemlően?

  Azért nem cáfolják mert az volt. És?”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az előírásoknak megfelelő a fesztivál zajszintje

Nem haladja meg a környező kerületekben a Sziget fesztivál zajszintje a határértékeket - mondta… Tovább olvasom