Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Még három hónapig előzetesben marad Zuschlag János

Három hónappal, 2008. január 21-ig meghosszabbította a Szegedi Városi Bíróság a különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított Zuschlag János előzetes letartóztatását - tájékoztatott Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság szóvivője pénteken.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta Zuschlag János előzetes letartóztatásának 2008. január 21-ig történő meghosszabbítását - közölte a megyei bíróság elnökhelyettese.

A Szegedi Városi Bíróság az ügyészségi indítvánnyal egyező végzésével Zuschlag János gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb három hónapnyi időtartamra, 2008. január hó 21-ig meghosszabbította - közölte a bíró.

A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak ítélte, a meghosszabbítást egyrészt változatlanul a szökés, elrejtőzés veszélyével, másrészt a tanúk esetleges befolyásolásával, bizonyítékok megsemmisítésének veszélyével indokolta.

A Szegedi Városi Bíróság szeptember 21-én helyezte harminc napra előzetes letartóztatásba Zuschlag Jánost, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsít társadalmi szervezetek által szabálytalanul felhasznált költségvetési támogatásokkal kapcsolatban. A bíróság ezt követően az ügy két további gyanúsítottja, Lados István - Zuschlag János személyi titkára - és Katus Ferenc előzetes letartoztatásáról is döntött.

A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, amelynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot, számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt. A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset történt Mezőtúrnál

Ketten meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek, amikor fának rohant egy autó… Tovább olvasom