Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Meg kell, hogy haljatok! - balhé a Jobbik-majálison

El akarták venni a kamerát, az operatőr fejéről letépték a fejhallgatót, majd hívták Morvai Krisztinát. Közben valaki azt mondta a csoportból: ha ebből az anyagból bármi bekerül az Index tudósításába, "meg kell hogy haljatok".
Egy 8-10 fős csoport azt kiáltotta az Index tudósítóinak a Jobbik EP-kampányrendezvényén, hogy vegyék fel őket. Amikor bekapcsolták a kamerát fenyegetőzni kezdtek, az operatőr fejéről letépték a fejhallgatót, majd azt mondták: ha lemegy az anyag, "meg kell, hogy haljatok".

Az Index riporterei péntek este 7 óra körül végeztek a forgatással a Hajógyári szigeten a Jobbik európai parlamenti kampányrendezvényén, amelyre meghívót is kaptak. A szigeten egy 8-10 fős, fiatalokból álló csoport kiáltott rájuk, akik egy autónál álltak, amiből zene szólt - írja az Index.

"Ezt vegyétek fel, indexesek, ezt adjátok le az Indexen" - kiáltották tudósítóinknak. Az Index riporterei bekapcsolták a kamerát. Alig tíz másodpercet forgattak, amikor a fiatalok - akik előzőleg épp azt kérték, hogy forgassanak - elkezdtek szitkozódni, hogy miért veszik fel ezt a jelenetet, mikor ők nem is engedték meg.

Ezután azt követelték, hogy mutassák meg nekik a felvételt. Az Index riporterei megmutatták a tíz másodpercnyi anyagot, amelynek nagy részén csak a kocsit mutatta a kamera, illetve egy-két másodperre egy-egy arc is látható volt.

Ezután sűrű zsidózás közepette szitkozódni kezdtek a két tudósítóval, egyiküket, illetve a kamerát leöntötték sörrel. Az indexes tudósítók azt mondták: letörlik az anyagot és olyat vesznek fel, amin nem látható egyetlen arc sem. A kamerával ezután egy olyan rövid anyagot készítettek, amin csak a földet mutatta a kamera.

Olvasóink írták

176 hozzászólás
 • 176. achilleus 2009. május 04. 15:35
  „Fegyveres ifjúszoci, nemcsak beszélnek:
  http://index.hu/belfold/2009/05/04/onfelfuggesztesre_kerik_a_fegyveres_ifjuszocit/”
 • 175. achilleus 2009. május 04. 12:10
  „"Szétverem a fejedet"! - fenyeget az MSZP-s képviselő
  Több tanú jelenlétében, trágár szavak kíséretében életveszélyesen fenyegette meg a 2009. április 29-i képviselő-testületi ülés szünetében Hetyei László XV. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő a fideszes László Tamást. Erről maga az érintett számolt be sajtóközleményben."
  Várjuk a cikket.”
 • 174. flexsnake 2009. május 04. 11:47
  „171. "itt élned, halnod kell"
  utóbbi az igaz :D A cikk címe is ezt mondja.”
 • 173. madarka 2009. május 04. 10:16
  „OFF: Jah:) Látom, Süti barátunk legkorábban hajnal három környékén aludt el, úgyhogy szerintem még jócskán szunyókál. Remélem, nem angolul vagy németül álmodik:)
  Ezúton üzenném vissza, hogy ha Amerikában demokrácia van, akkor inkább nem élnék olyan rendszerben. Hogy Minyonunk értse: wenn es in den USA eine Demokratie gibt, dann möchte ich lieber nicht in einer solchen Ordnung leben. Bocs, tudom, hogy magyarul is érted, csak ironizálok. Szóval pl. az én gyerekem ne járjon lőfegyverrel iskolába, és ne is tudja azt a közértben megvenni (igen, direkt nem írok szupermárketet. Azért se´.:).
  Halvány megjegyzés: van ám egy olyan "alapmű"-részletünk (hej, de csúnyán mondtam!:)), hogy "itt élned, halnod kell"...rémlik...?”
 • 172. madarka 2009. május 04. 09:36
  „Nekem nagyon provokációgyanús az ügy. Egyetlen fő részegen garázdálkodó, magát jobbikosnak valló emberrel sem találkoztam a rendezvényen, de még a közelében sem, bár csak másodikán voltam kint...ezzel kapcs. úgy gondolom, hogy teljesen lényegtelen az időpont, a hozzáállás az, ami nem mindegy.
  Ez van, ha politizálni akarsz, készülj föl arra, hogy kapsz hideget-meleget.
  Leginkább hideget.”
 • 171. flexsnake 2009. május 03. 21:25
  „168. mégis az egyik jobbikos okostojás állt oda hogy mentse a helyzetet. Megszoktuk már. Utólag majd kizárják őket is visszamenőleg...”
 • 170. antikos 2009. május 03. 20:06
  „baromság, ezek biztos indexes farturok voltak:)))”
 • 169. flexsnake 2009. május 03. 17:19
  „A jobbik leszerepelt az EU-teszten :D MegaLOL :D”
 • 168. 9-es 2009. május 03. 13:43
  „162,hazaipálya!
  Hadd rá,hülye,ha nem foglalkozol vele ráun,egyszer csak abbahagyja....
  Már el sem olvasom,miket írkál,agyhalott!”
 • 167. flexsnake 2009. május 03. 12:40
  „http://www.hetek.hu/belfold/200905/a_hentes_bosszuja
  ,,A Magyar Gárda nevű neonáci szervezet tavaly szeptemberben kettészakadt. Dósa István ,,országos főkapitány" lemondott - vagy lemondatták -, és megalakította a Magyar Gárda ,,Magyar Gárda őrző Szárnya" nevű klónját. Ugyanaz az egyenruha és ugyanaz a szellemiség, mint a Vona Gábor-féle társaságé. Akinek kételyei vannak, nézzen meg néhány videót az interneten.

  A. Péter a Dósa-féle szakadárokkal tartott. Hogy náci vagy nem náci, ahhoz az első adalék: letartóztatása után azért nem szállították börtönbe, mert a rendőrök attól tartanak, hogy a testére tetovált horogkereszt miatt rabtársai inzultusának lenne kitéve. Inkább magányosan őrzik."

  Végig idézet :)”
 • 166. flexsnake 2009. május 03. 12:25
  „162. hogyne bajnait meg a jobbik rakta oda hogy lejárassa az mszpt :D Te tényleg egy rendkívül agymosott irányítható ember vagy. Kell az ilyen. Ők lesznek akik az első sortűzben elhullanak :D Előszeretettel használják őket beáldozható tagoknak :D Az a csávó a gárda tagja volt. Akkor is ha az ölés pillanatában nem de előtte igen. És ezzel együtt valamint az ügyészségi vizsgálat eredményével: a gárda gyűjtőhelye a veszélyes embereknek ez nagyon sok ember véleménye. Több emberé mint a jobbik vagy a gárda együttvéve.

  Gusztus azt mondta: A GÁRDA ÉS A JOBBIK NEONÁCI!”
 • 165. flexsnake 2009. május 03. 12:25
  „162. hogyne bajnait meg a jobbik rakta oda hogy lejárassa az mszpt :D Te tényleg egy rendkívül agymosott irányítható ember vagy. Kell az ilyen. Ők lesznek akik az első sortűzben elhullanak :D Előszeretettel használják őket beáldozható tagoknak :D Az a csávó a gárda tagja volt. Akkor is ha az ölés pillanatában nem de előtte igen. És ezzel együtt valamint az ügyészségi vizsgálat eredményével: a gárda gyűjtőhelye a veszélyes embereknek ez nagyon sok ember véleménye. Több emberé mint a jobbik vagy a gárda együttvéve.

  Gusztus azt mondta: A GÁRDA ÉS A JOBBIK NEONÁCI!”
 • 164. hazaipalya 2009. május 03. 11:59
  „elmagyarázom lassan hogy megértsd: az mszp épitette be a gárdába hogy bomlasszon . KOMPRII? :D olvass utána ha nem vagy képben . pl.a dosa barátnöje balos volt . ez azt hiszem elég bizonyiték.”
 • 163. flexsnake 2009. május 03. 09:27
  „157. de gárdista volt vagy volt gárdista? Ezen semmi sem változtat szűrés egy nagy nulla.”
 • 162. flexsnake 2009. május 03. 09:27
  „157. de gárdista volt vagy volt gárdista? Ezen semmi sem változtat szűrés egy nagy nulla.”
 • 161. hazaipalya 2009. május 03. 05:57
  „mignon=flexsnake?”
 • 160. hazaipalya 2009. május 03. 05:56
  „szittya ne is törödj vele,ez egy pro.vo.kator”
 • 159. hazaipalya 2009. május 03. 05:55
  „Adjon az Isten!

  A Magyar Gárda megdöbbenéssel értesült a Kalocsán történt brutális gyilkosságról, azt mélységesen elítéli.

  Mivel több híradásban is úgy számoltak be a kegyetlen bűncselekményről, hogy azt a Magyar Gárda egyik tagja követte el, fontosnak tartjuk közölni, hogy az elkövető 2008. szeptembere óta, mely során a Magyar Gárda belső szabályozását megszegő, az alapítók eredeti célkitűzéseit megtagadó személyek egy része kizárással, más részük önként távozott, nem tagja Mozgalmunknak.

  A lemondott főkapitány (Dósa István) nevével fémjelzett, magát Magyar Gárda "Őrző szárny"-nak nevező mozgalom tagjaiért, az ő cselekedeteikért a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom felelősséget nem kíván és nem is tud vállalni.

  Szebb Jövőt!”
 • 158. Elendur 2009. május 03. 04:44
  „Jobbik-majális, csak én érzek ellentmondást ebben?”
 • 157. Mignon 2009. május 03. 02:53
  „Bucsuzoul:

  You never make it.
  Ihr werdet es nie schaffen.

  A demokraciat.

  Most jo ejszakat Mindenkinek!”
176 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyonverte betegtársa Tibort a kórházi ágyon

A kórházi ágyon vert agyon egy beteg egy másikat még április elején a Semmelweis Egyetem I.… Tovább olvasom