Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Még titkos a végeredmény

Csaknem 300 csapat, majd 1400 ötödik-nyolcadik osztályos diák teljesítette sikerrel az Olvasni jó! vetélkedő valamennyi feladatsorát.
A győri Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár munkatársai megfeszített munkával kijavították az intézmény és a Kisalföld közös, Olvasni jó! elnevezésű vetélkedőjének valamennyi feladatsorát.
A hivatalos végeredmény csütörtök délelőttre készült el, de egyelőre még titkos – egészen jövő péntekig, amikor nagyszabású gálán derül ki, mely csapatok kapják a díjakat.

Ennek helyszíne a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központ lesz, időpontja pedig február 16., délután két óra. Az élmezőnyben végzett csapatok egy része ezzel már biztosan tisztában van, mert csütörtökön kiküldtük a meghívókat, tehát feltehetően sokan már tegnap átvehették; akik mégsem, azok a jövő hét elején még izgulhatnak, csenget-e a postás. A gála minden résztvevője kap egy kis ajándékot, a legjobbakat értékes díjakkal jutalmazzuk, és mindenki szerepelhet a közös fotón, ami a Kisalföld másnapi számában jelenik meg. A rendezvény sztárvendége a Groovehouse együttes.

Ahogy írtuk, a végeredmény néhány napig még titkos, de Horváth József, a megyei könyvtár igazgatója néhány érdekes részletet azért már elárult. A vetélkedőt a 369 induló, öttagú csapatból 272 fejezte be. A verseny színvonalára jellemző, hogy 243-an legalább 300 pontot értek el a lehetséges 360-ból. Ennek megfelelően a legszűkebb élmezőny is rendkívül szoros, de az első helyen nincs holtverseny.

„ A legnehezebb forduló érthető módon a második és a harmadik volt, amelyek az 1956-os forradalom és szabadságharcról szóltak, és egy-egy kérdést nem könyveket olvasva, hanem a Kisalföldet és az internetet használva lehetett megválaszolni" – fogalmazott Horváth József. Az igazgató azt is elárulta, hogy bár minden körben voltak százszázalékos megoldások, de összességében senki sem teljesített hibátlanul.
A játék hivatalos végeredménye a www.olvasnijo.kisalfold.hu internetcímen is megtekinthető lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakítaná a városháza apparátusát?

Tovább olvasom