Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Megalakult a Gazdasági Egyeztető Fórum

Megtartotta alakuló ülését a kormány által életre hívott Gazdasági Egyeztető Fórum csütörtökön Budapesten. Az első ülésen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is, aki a szerdán nyilvánosságra hozott többéves adócsökkentési javaslatát ismertette.
A kormányfő leszögezte: az ország "magas árat fizetett azért, mert az elmúlt években zárójelbe tette a költségvetési egyensúlyt," és ezt most nem lehet megtenni. A miniszterelnök hangsúlyozta: a cél, hogy jobban megérje dolgozni és beruházni.

Gyurcsány Ferenc megismételte, hogy 2009-ben 300 milliárd forintos adócsökkentést tart megvalósíthatónak, az ezt követő években pedig annyit, amennyi plusz bevétel folyik be a gazdaság kifehéredéséből. A kormányfő leszögezte: csak akkor működhet hosszú távon az adócsökkentés, ha a kevesebb járulékot azok is befizetik, akik jelenleg megkerülik ezt a kötelezettséget.

A miniszterelnök szerint azok a szakértői vélemények, miszerint a közszféra létszámleépítésével sokat spórolhatna az ország nem helytálló. Gyurcsány Ferenc emlékeztetett rá, hogy 2006 közepe és 2008 közepe között összesen 74 ezerrel csökkent a közszféra alkalmazottainak száma, ahol így jelenleg 720 ezren dolgoznak.

A Gazdasági Egyeztető Fórum Bajnai Gordon fejlesztési miniszter elnökségével jött létre. A testület tagjai a kormány gazdasági ügyekben illetékes tagjai, illetve a szakmai szövetségek és érdekképviseletek képviselői. A fórum a tervek szerint kéthavonta ülésezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarabb utalják a családi pótlékot

Az iskolakezdés miatt már ezen a héten elkezdi a Magyar Államkincstár a családi pótlékok utalását -… Tovább olvasom