Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Megalázzák az alsóörsi gyilkosság rendőráldozatát?

A két hete elgázolt rendőr főhadnagyot már másnap hősi halottá nyilvánították, az alsóörsi főtörzs esetében azonban bizonytalankodik a rendőrség - írja a Bors. Talán azért, mert elterjedt, homoszexuális szerelemféltés állhatott az alsóőrsi kettős gyilkosság hátterében?
Az elgázolt Radovic Dusánt egy nap alatt hősi halottá nyilvánította a rendőrség, az Alsóörsön lelőtt főtörzzsel kapcsolatban nem foglal állást az ORFK. Ismeretes: a főtörzsőrmestert szolgálatteljesítés közben lőtték szitává. Éppen a szokásos lelkiismeretességgel végezte munkáját, amikor Sz. Bálint svájci-magyar kettős állampolgár hátulról golyózáport zúdított rá.

Csütörtökön azt tudakolta a Borsonline az ORFK-tól: hősi halottá nyilvánítják-e a főtörzset, gondoskodnak-e a temetéséről, segítik-e anyagilag gyászoló édesanyját? Késő délután csak annyit közöltek velük: erre még nem tudnak válaszolni.

Valószínűleg a rendőri vezetés is zavarban van az alsóörsi ügy miatt, ugyanis már a gyilkosság napján felmerült, hogy a főtörzs és gyilkosa szerelmi viszonyban állt egymással. A Borsnak több alsóörsi lakos beszélt a homoszexuális kapcsolatról, állítólag egy, a tetthelyhez közeli bárban többször látták együtt őket félreérthetetlen helyzetben. A főtörzsnek nem volt barátnője, felesége és gyermeke sem. Az interneten egy melegeknek szóló portálon is elköszöntek tőle.

Korábban írtuk: Homoszexuális dráma állhat a rendőrgyilkosság hátterében

Az ATV információi szerint homoszexuális szerelemféltés állhatott az alsóőrsi kettős gyilkosság hátterében

A televízió honlapja úgy értesült, hogy a gyilkos Svájcban dolgozott, s nyaranta járt haza, amikor szabadidejét a most meggyilkolt főtörzsőrmesterrel töltötte.

A kapcsolat azonban megromlott, s a férfi kivégezte egykori partnerét tegnap hajnalban. A szintén áldozatul esett civil fiatalember és barátai pedig egyszerűen csak rosszkor voltak rossz helyen. A gyilkos végül önmagával is végzett - olvasható az ATV.hu-n.

A főiskolás áldozat apja szerint golyózápor volt

A helyszínen lévő rokonok és barátok beszámolója alapján az Alsóörsön halálos lövést kapó főiskolás fiú apja az MTI tudósítójának azt mondta: golyózápor zúdult arra az autóra, amelyben a fia is ült.

Németh István otthonukban, a Zala megyei Alibánfán, könnyekkel küszködve elmondta: dolgozott, amikor hajnalban fiának barátai - akikkel együtt nyaralt Balatonudvardiban - felhívták a tragédia hírével. Azonnal a helyszínre ment, de a rendőrök őt sem engedték közel, hivatalos tájékoztatást pedig délutánig sem kapott a történtekről.

Hozzátette, hogy időközben hazaérkeztek Zalába annak a rokoni, baráti társaságnak a tagjai, amellyel együtt volt a fia a Balatonnál. Tőlük úgy értesült, hogy miután hajnalban egy szórakozóhelyről távoztak, két helyen is megállították őket a rendőrök rutinellenőrzésre.

Amikor Alsóörsre értek, az autót vezető fiatal kiszállt a kocsiból, és kérte a mellette ülő barátnőjét, hogy vegye elő a papírokat. Ahogy a rendőr a kocsi bal oldalán hátrament a gumikat ellenőrizni, váratlanul dördült el a fegyver. A 29 éves rendőr és a 21 éves fiú akkor kapott halálos lövéseket. "Golyózápor volt" - mondta az édesapa.

A gépkocsit vezető férfi barátnője a lövésektől beszakadó szélvédő üvegszilánkjai miatt sérült meg, a hátul ülő fiatalemberből pedig tudomása szerint több lövedéket is kioperáltak - tette hozzá.

Csendes megemlékezést tartanak helybeli és balatonalmádi lakosok az éjszakai tragédia helyszínén, ahol egy közúti ellenőrzést végző rendőr és az ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatalember veszítette.
Csendes megemlékezést tartanak helybeli és balatonalmádi lakosok az éjszakai tragédia helyszínén, ahol egy közúti ellenőrzést végző rendőr és az ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatalember veszítette. Fotó: MTI

N. Ádám öccse az MTI-nek azt mondta: szintén ott volt Balatonudvardiban, de a lövések idején a nyaralóban tartózkodott, és csak az után ment a tragédia színhelyére, hogy őt is felhívták. A történtekről a kocsiban ülő barátai, rokonai sem tudtak semmit mondani, mert sokkot kaptak.

Ugyanezt erősítette meg Németh István nővére is, aki a szomszédjukban él; az ő keresztfia vezette a gépkocsit.

A család tagjai egyöntetűen kijelentették: semmilyen előzménye nem volt a lövöldözésnek, sem közvetlenül a tragédia előtt, sem korábban. A társaság tagjai mind kulturált viselkedésű fiatalok, soha nem volt senkivel összetűzésük, ezért is érthetetlen a váratlan tragédia.

Holttest a fekete autóban

Egy holttestet találtak abban az autóban, amelyből feltehetően leadták szerdára virradóra a két ember életét, köztük egy rendőrét kioltó halálos lövéseket - adta hírül a TV2.hu, a rendőrség az MTI megkeresésére nem kommentálta az értesülést. A gépkocsi, mint az MTI tudósítója már korábban jelentette, Alsóörs határában egy elhagyott részen áll, és ott rendőrök helyszínelnek.

A kereskedelmi televízió Tények című hírműsorának honlapján megjelentek szerint azt a fekete autót találták meg, amelyet a rendőrség az alsóörsi gyilkosság kapcsán keresett. A mentők közlése szerint "halál beálltásának megállapításához" hívták őket.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a TV2 információira reagálva az MTI megkeresésére szerda délután mindössze annyit mondott: " a rendőrök nyomozati cselekményt hajtanak végre".

Az intézkedésről nem kívánt részleteket elárulni, így azt sem kívánta megerősíteni, hogy a bűncselekmény kapcsán keresett autót találták-e meg, illetve valóban volt-e holttest a járműben.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint az Alsóörs és Felsőörs közötti úton, a Szőlő-hegynél találta meg a rendőrség az elhagyott, fekete színű személyautót.

A Szőlő-heggyel szembeni cserjés, füves mezőgazdasági területen - az úttól mintegy száz méternyire - látható a magas fűben álló fekete autó, amely körül több rendőr és menőautó áll.

Az MTI helyszínen lévő tudósítójának jelentése szerint a Szőlő-heggyel szembeni cserjés, füves mezőgazdasági területen - az úttól mintegy száz méternyire - látható egy fekete színű személygépkocsi, amely előtt és mögött rendőrautók állnak.

Rendőrök ellenőrzik a forgalmat a két település között; az utat ugyan nem zárták le, de a biztosított területnél megállni nem lehet.

Annyi nagy valószínűséggel megállapítható az úttól mintegy 100 méternyire lévő, magas fűben álló fekete autóról, hogy nem BMW típusú, inkább Audinak tűnik.

Egy 21 éves főiskolás fiú a másik áldozat 

Egy 21 éves főiskolás fiú halt meg a szerda hajnali alsóörsi lövöldözésben a 29 éves rendőrrel együtt - pontosította a korábban közölt adatait a rendőrség.

A Zala megyei fiú annak az autónak a hátsó ülésén ült, amelyet a rendőr főtörzsőrmester éjfél után Alsóörsön közúti igazoltatás miatt állított meg. Az intézkedés közben több lövést is leadtak a járőrre és az igazoltatott gépkocsira.

A lövöldözés következtében a rendőr és a fiú a helyszínen életét vesztette, egy másik, szintén az autóban ülő 25 éves férfi súlyosan megsérült.

A rendőrség közlése szerint az elsődleges adatok alapján kizárható, hogy a járműben utazott 5 ember bármelyike adta volna le a lövéseket, de hogy ki, vagy kik, honnan tüzelhettek, még nem tudják.

A lövöldözésben Gamauf János főtörzsőrmester vesztette életét, aki alsóörsi lakos volt, és a balatonalmádi kapitányságon dolgozott baleseti helyszínelőként, de a turisztikai szezon miatt járőrfeladatokra osztották be.

A helyszíni szemle még tart Alsóörsön és várhatóan késő estig is elhúzódik. Fotó: MTI (galéria)

Az MTI információi szerint az ellenőrzés alá vont autóban utazott 21 éves N. Ádám - akinek a rendőrség csak a monogramját közölte, - a Zala megyei Alibánfán lakott.

A zalaihirlap.hu fórumhozzászólásain többen fejezték ki részvétüket Ádám családjának.

N. Ádám az egyik közösségi portálon található regisztrációs adatlapja szerint az általános iskoláját Zalaszentivánon végezte, középiskolába pedig a Zalaegerszegi Széchényi István Szakközépiskolába járt.

Az adatlapon saját magáról megadott információk szerint aktív közösségi életet élt, focizott és jégkorongozott, és községének ifjúsági klubját vezette.

A Zalai Hírlap információja szerint a lelőtt fiú elsőéves hallgatója volt a Kodolányi János főiskola mérnök-informatikus szakának.

Több lövés érte a fiatal főtörzsőrmestert

A közúti ellenőrzést végző 29 éves rendőr mellett az ellenőrzött jármű egyik 21 éves férfi utasa vesztette életét, és egy 25 éves fiatalember sérült meg a szerda hajnali, alsóörsi lövöldözésben - közölte Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A szóvivő elmondta: Gamauf János főtörzsőrmester egy rendőr-szakközépiskolás tanulóval látott el gyalogos közúti ellenőrző feladatot a Veszprém megyei településen, éjfél után rutinigazoltatás céljából állítottak meg egy régi Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak.

Mint hozzátette, az ellenőrzéskor több lövést adtak le eddig ismeretlen helyről a rendőrre, akit több lövés is eltalált, ennek következtében a főtörzsőrmester azonnal meghalt, esélye sem volt arra, hogy a fegyverét használja. A gépkocsi hátsó ülésén utazók közül az autó bal oldali ajtajánál ülő 19 éves fiatalembert érte halálos lövés, míg a középső ülésen ülő férfi az ablaküveg szilánkjaitól sérült meg.

Bényi Mónika közlése szerint a lövések pillanatában a rendőr tiszthelyettes mellett állt a szakközépiskolás, de ő nem sérült meg. Egyelőre nem tudni, honnan adhatták le a lövéseket - egy másik autóból, az utcáról vagy egy lakásból -, a helyszíni vizsgálat eddigi adatai szerint nem az ellenőrzött autóból - jegyezte meg.

A szóvivő nem tudta megerősíteni azt az információt, amely szerint sorozatlövő fegyverből származtak a lövedékek, és a nyomozás érdekeire hivatkozva arra sem válaszolt, milyen irányból érkeztek a lövések és milyen fegyvert használtak az elkövetők.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője sajtótájékoztatót tart a XIII. kerületi, Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központban a Veszprém megyei Alsóörsön hajnalban történt lövöldözés k
Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője sajtótájékoztatót tart a XIII. kerületi, Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központban a Veszprém megyei Alsóörsön hajnalban történt lövöldözés kapcsán.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Az ellenőrzés alá vont autó utasai valamennyien Zala megyei fiatalok. Az öt utas között volt egy nő is. A társaság korábban egy zenés szórakozóhelyen tartózkodott.

A megsérült 25 éves fiatalembert a veszprémi kórházba szállították, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt még a nap folyamán kihallgatják a rendőrök. Bényi Mónika közlése szerint még mindig tart az autó három másik utasának, valamint a rendőrtanulónak a kihallgatása, de annak részleteiről nem kívánt nyilatkozni.

A szóvivő arra a kérdésre, hogy valóban egy fekete autót keresnek-e a rendőrök, azt válaszolta, hogy ez még nem tisztázott. Mint fogalmazott, "több teória, felvetés, verzió is megfordult a nyomozók fejében".

Beszámolt arról, hogy a bűncselekmény elkövetése után ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel az Alsóörsről kivezető utakon, Veszprém megyében és az ország egész területén, a nagyobb főutakon a rendőrség ellenőrizte a járműveket és a bűncselekménnyel összefüggésben kerestek akár tárgyi bizonyítékokat is, de hajnali fél 5-kor ezt is feloldották.

Az igazoltatás közben lelőtt Gamauf János főtörzsőrmester a balatonalmádi rendőrkapitányságon teljesített szolgálatot baleseti helyszínelőként, a nyári turisztikai szezon miatt látott el járőrszolgálatot Alsóörsön. Bényi Mónika elmondta, hogy a 29 éves férfit kollégái hivatását tisztelő és szerető, lelkiismeretes és felkészült kollégának tartották. A rendőr nőtlen volt, gyermeke nem volt, Alsóörsön lakott.

A szóvivő azt mondta: az egész rendőrséget megrázta a haláleset.

Arra a kérdésre, hogy nem felelőtlenség-e egy rendőrt egy fegyverviselésre nem jogosult rendőr-szakközépiskolással kiküldeni az utcára, Bényi Mónika közölte: ha nincs arra lehetőség arra, hogy járőrpárt alakítsanak ki, akkor előfordulhat, hogy olyan helyekre, ahol nincs veszélyben a rendőr, egy szakközépiskolással küldik ki. Egy másik kérdésre válaszolva elmondta, hogy tudomása szerint nem viseltek golyóálló mellényt a rendőrök. Arra a kérdésre, miért nem viseltek, azt válaszolta: az ilyen rendőrszakmai kérdésekre később térjenek vissza az újságírók.

Mint az MTI megtudta, az autóban utazó, a lövöldözésben meghalt fiatalember zalaegerszegi lakos volt, a többiek a megye más településein élnek.

A helyszíni szemle még tart és várhatóan késő estig is elhúzódik, a balatoni településre már be lehet hajtani autóval, de - mivel a bűnügy a főúton történt - a forgalmat Felsőörs és Balatonalmádi irányába terelik.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest

Még mindig le van zárva Alsóörs bejáratainál a 71-es főút valamennyi szakasza, ahol szerda hajnalban egy rendőr és az általa ellenőrzött autó egyik utasa meghalt egy lövöldözés során. Képgaléria!
Mindenütt géppisztolyos rendőröket látni, a Veszprém megyei település felett helikopter köröz - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Megdöbbent a lövöldözés tényén Alsóörs polgármestere, aki az MTI-nek úgy fogalmazott: felfoghatatlan, hogy az ő békés, csendes településükön rendőrgyilkosság történhetett.

Az ügy részleteiről Hebling Zsolt sem tud részleteket, mert a rendőrség még nem tájékoztatta. A polgármester az MTI tudósítójának jelenlétében hívta fel telefonon a helyi körzeti megbízottat, aki - elmondása szerint - azt közölte vele: "hírzárlat van, még neki sem mondhat semmit".

A polgármester közölte, hogy a lövöldözés a Loki utca és a 71-es út kereszteződésében, a kemping bejáratánál történt, éjjel fél 2 körül. A helyszín Alsóörs Balatonalmádi felőli kijáratánál van, itt jelentős rendőri biztosítás mellett zajlik a helyszínelés, a polgármester információja szerint állítólag" sok a használható nyom".

Mindenütt géppisztolyos rendőröket látni a Veszprém megyei településen. Fotó: MTI (galéria)

Hebling Zsolt kiemelte: a lakosság és az üdülőnépesség nincs korlátozva a mozgásában, csak a 71-es főútra nem lehet gépkocsival ráhajtani, emiatt a falu utcáin nagyobb lett a forgalom.

Mint hozzátette, ha Balatonalmádi felé menekültek a tettesek, ami valószínű, akkor az almádi jelzőlámpáknál elhelyezett kamerák biztosan rögzítették a menekülő autó színét, típusát és rendszámát is.

A polgármester információja szerint Alsóörsön van az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) teljes vezérkara.

Alsóörsre gépkocsival be lehet jutni Veszprém felől az Endrődy utcán át, egészen a strandig. A strand bejáratánál takarító nők az MTI tudósítójának azt mondták: "ez már tiszta Texas". Ők úgy tudják, hogy a rendőrök egy fekete BMW-t igazoltattak a kempingnél, a főúton, és az autóból kilőttek rájuk, a rendőrök pedig viszonozták a tüzet.

Az alsóörsiek a polgármesteri hivatalban és az utcákon is csoportokba verődve az ügyet tárgyalják.

Korábban írtuk:

Lövöldözés volt a Veszprém megyei Alsóörsön szerda hajnalban, egy rendőr és az általa ellenőrzött autó egyik utasa életét vesztette.

A rendőrség hajnali közleménye szerint az éjféli órákban a közúti ellenőrzési szolgálatot teljesítő 29 éves G. J. rendőr főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között halálos lövést kapott és a helyszínen meghalt. A főtörzsőrmestert az általa megállított jármű ellenőrzése során érte a lövés.

Szintén meghalt az ellenőrzött gépjárműben utazó 19 éves N. Á.. A személyautóban megsérült a 25 éves Sz. J. L. is. A rendőrség lezárta a környéket és nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

Gépfegyveres rendőr biztosítja a bűncselekmény helyszínét a Veszprém megyei Alsóörsön. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Gépfegyveres rendőr biztosítja a bűncselekmény helyszínét a Veszprém megyei Alsóörsön.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


A Magyar Televízió információi szerint a fehér Ford Fiesta, amelyet a rendőr ellenőrizni akart, a helyszínen van, és a rendőrök egy másik, fekete színű autót is keresnek. Az MTV úgy tudja, az ellenőrzött járműben öten ültek, egyiküknél sem találtak fegyvert, ezért a rendőrök azt feltételezik, hogy a lövés, amely a Fiesta utasait megsebesítette, egy másik autóból érkezhetett. A beszámolók szerint a rendőrrel a helyszínen volt egy rendőr szakközépiskolás fiatal is.

Alsóörsön jelenleg is helyszínelnek, a rendőrség tanúkat hallgat ki, hogy kiderüljenek a lövöldözés részletei. A helyszínelésről kiszivárgott információk szerint az első halálos lövés a rendőrt találta el.

Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriportere azt tapasztalta, hogy a 71-es utat és a környező kis utcákat lezárták rendőrautókkal és gépfegyveres rendőrökkel. Az utakon felállított ellenőrző áteresztő pontokon is gépfegyveres rendőrök vannak, akik folyamatosan ellenőriznek és igazoltatnak.

. Rendőrök biztosítják a bűncselekmény helyszínét a Veszprém megyei Alsóörsön. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Rendőrök biztosítják a bűncselekmény helyszínét a Veszprém megyei Alsóörsön.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


A halottszállítók az egyik áldozatot már elszállították, a rendőrségi helyszínelők egyike fémdetektorral kutatja a bokrokat.

A további eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a főügyészség folytatja le.

A hajnali órákban az M1-es és az M7-es autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán óriási volt a rendőri készültség, valamennyi, a Balaton felől érkező autót megállították - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen. Több ellenőrzési pontot felállítottak a centrum felé, valamint a Petőfi és a Lágymányosi hídon, ahol golyóálló mellényt viselő, gépfegyveres rendőrök ellenőrizték az autósokat.

Az M1-M7-es autópálya Budapestre bevezető szakaszán valamennyi, a Balaton felől érkező autót megállították a rendőrök. Fotó: MTI (galéria)


Rendőrök elleni támadások Magyarországon:

2010. január 1. - Gyöngyösön garázdák megfékezésére kiérkező rendőrökre támadtak, az erőszakot alkalmazók egyike fel volt fegyverkezve. A rendőrség hét személyt állított elő a kapitányságra, közülük ketten súlyos sérüléseket szenvedtek az intézkedés során. Könnyebben megsérült három rendőr is.

2010. január 10. - Egy nagyobb társaságból három személy verekedett össze Szolnokon, s amikor a helyszínre érkező rendőrök megpróbálták őket szétválasztani, rájuk támadtak. Két rendőr súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett.

2010. március 4. - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaszadán egy utcában többen összeverekedtek. A kiérkező két járőrt intézkedés közben egy négyfős társaság megtámadta, az egyik járőr könnyebb sérülést szenvedett.

2010. április 10. - Budapesten négy rendőr könnyebben megsérült, amikor szurkolók megdobálták őket az MTK-Ferencváros meccset követően.

2010. április 14. - Zalaegerszegen a ZTE-UTE Magyar Kupa elődöntőt követően a szurkolók a helyükről kitépett lelátói székekkel és kövekkel dobálták a pályát, majd a rendfenntartókat és a rendőröket is. Egy rendőr könnyebben megsérült.

2010. április 25. - Jánoshalmán könnyű sérüléseket szenvedett két intézkedő rendőr, akiket egy kocsmai rendbontáshoz hívtak, s két garázda férfi rájuk támadt.

2010. április 28. - Sopronban egy sportpálya mellett álló büfébe tört be két hajléktalan férfi, de két rendőr tetten érte őket. Az egyik betörő vascsővel támadt a rendőrökre, akik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

2010. április 30. - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton családi veszekedéshez riasztották a járőröket. A kiérkező egyenruhásokra a családfő egy 65 centiméteres, hegyes vasrúddal támadt, s csak a második figyelmeztető lövéssel tudták megfékezni.

2010. május 6. - Ózdon bejelentésre kivonuló rendőrökre támadt egy asszony és a lánya, akik előzetesen a szomszédaikat inzultálták. A kényszerintézkedés közben a lány égő cigarettacsikket nyomott a járőrnő állához, ami másodfokú égési sérüléseket okozott.

2010. május 6. - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban, egy helyi kocsmában a tettlegességig fajuló vitát követően a hatósági kényszerintézkedés közben egy férfi törött sörösüveggel megsértette az egyik rendőrt.

2010. május 12. - Dunaújvárosban igazoltatás közben támadt a rendőrre egy 76 éves férfi: többször lábon rúgta a zászlóst, aki könnyű sérülést szenvedett.

2010. május 12. - Székesfehérváron este egy családi házból kihallatszó veszekedés, törés-zúzás miatt riasztották a rendőröket. A járőröket különböző tárgyakkal dobálták, majd a sérült rendőrt a házból kijövő férfi egy széklábbal támadta meg.

2010. május 26. - A Tolna megyei Faddon ittasan randalírozott két férfi és egy fiatalkorú fiú, s rátámadtak a helyszínre érkező rendőrökre is.

2010. május 26. - A Komárom-Esztergom megyei Leányváron ittasan lövöldözött házának udvarán egy 65 éves férfi, s rálőtt a kiérkező járőrökre is.

2010. június 10. - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyírlugoson vasvillával támadt a rendőrre egy férfi. A hámsérüléseket szenvedett törzszászlós ellépett a szúrás elől, majd kicsavarta a szerszámot az 51 éves helyi lakos kezéből.

2010. július 23. - Budapesten, a XIV. kerületben a rendőrök egy fekete BMV-t akartak ellenőrizni, de nem állt meg, így üldözni kezdték. A menekülő autós a Keleti pályaudvarnál halálra gázolta Radovic Dusán zászlóst, aki előzőleg rálőtt a BMW-re. A tettest elfogták.

Olvasóink írták

447 hozzászólás
 • 447. sárgasálas 2010. augusztus 20. 18:57
  „Őrgróf úr hallgat. Miért? Csak nem lincselte meg a szélsőjobb csőcselék, mint Lautort, ano 1848-ban?”
 • 446. sárgasálas 2010. augusztus 15. 19:16
  „Őrgróf! Sárgasálat tömegesen Medgyessy Péteren, Jancsó Miklóson, Göncz Árpádon és társaikon láttam a 2002-es parlamenti választások MSZP-s kampánygyűléséről készült hiradó-bejátszásban. Amúgy felső elemi iskolái tanulmányaim során folyamatosan a fasiszták, a fasizmus gyűlöletére uszítottak tanáraim és a médiumok is. Ormos Mária professzor és exrektor asszonytól tudtam meg, hogy a fasizmus egy viszonylag sikeres gazdasági szisztéma volt, amit ki tudjaí milyen szándékkal összemostak a nemzeti szocializmussal a nemzetietlen szocialisták. Felvidéki úrasszonyi üdvözlettel: a Sárgasálas nénike, akinek mindenét széthordták a bolsevik hordák, de így anyagiak nélkül is időnként úgy érzem, hogy az egész világmindenség az enyém. Nem magam miatt, hanem a kifosztott nemzeti, keresztény, gyermekes magyar családok miatt háborgok.”
 • 445. őrgróf 2010. augusztus 10. 16:13
  „Morphi... a környezet akár primitív, akár nem, zsarolható. ( a primitív emberek ritkán zsarolnak!)
  2. Gyereknevelés? Érdekes. Elgondolkozok azon, mikor Kovács Pistike azt mondja G. Gábornak, hogy apuka, majd odafordul F. Józsefhez: anyukám ez tényleg így van? SOHA NEM ENGEDNÉM MEG, HOGY HOMOKOSOK ÖRÖKBEFOGADJANAK GYERMEKET. Még azon is elgondolkodnék, hogy EGY HOMOKOS FÉRFI örökbe-fogadhasson gyereket, de erre jönne a magyarázat: és a csonka család?
  Éljenek, alakítsanak párkapcsolatokat, vállalják magukat, semmi gond, de ne vonulgassanak, tüntessenek, és ne akarjanak gyereket nevelni, mert ez a természet ellen való. Az állatok közt is van homoszexualitás - állítólag bizonyított - de azt még senki nem állította, hogy ezek az egynemű lények utódot nemzettek volna, a természet törvényei szerint ill. utódot "örökbe-fogadtak" volna....”
 • 444. Morpheus_RexXx 2010. augusztus 09. 16:36
  „435. őrgróf 2010.08.07. 20:59

  Bárki zsarolható, ha a környezete annyira primitív, hogy nem képes elfogadni/tolerálni. Önmagában ha valaki meleg vagy biszex, nem kizáró ok ebben sem és sok minden másban sem. Pl. Még a gyereknevelésben sem. Attól, hogy valaki valamilyen, nem feltétlenül azt neveli bele/adja tovább a gyereknek.

  Elég szomorú, hogy a vezetőség (főleg, hogy közöttük is van...) "gondolkodik" dolgokon. SZOLGÁLATTELJESÍTÉS TELJESÍTÉS közben... ennyi a lényeg. Tehát, tette a kötelességét és nem "lila biciklis nadrágban riszálta magát".

  Azok kötnek bele mindenbe, akik önmagukkal szemben nem tudnak elszámolni... :)

  Akár mi is az ok, senki sem érdemel ilyen halált. Sajnálom a rendőrt is és a másik áldozatot is. Egyikőjük sem érdemelte ezt...”
 • 443. őrgróf 2010. augusztus 09. 12:45
  „sárgasálas: jó nevet választottál.. a sárga amélyírígység, a feneketlen gyűlölet színe, meg a..no jó, ezt nem írom le, úgy is kimoderálnák. Nem szeretem a komcsikat, a homokosokat, de az ország jelenlegi szomorú sorsáért az ilyen gyűlölködő, embereket ilyen-olyan módon szétszaggatók a felelősek. Ez az ügy még igen messze van a megoldástól, ha akarják egyáltalán megoldani...”
 • 442. CID 2010. augusztus 08. 21:49
  „Jézus atya úr isten. Ez azért tényleg tragikus, hogy vannak ilyen megkeseredett, gyűlölködő, ....-ok. Eltelik néhány év, s remélhetőleg a természet rendjét követve kihalnak, akkor talán lesz majd némi összetartás, a jövő építésének hajlandósága, a magyar emberben is, s nem hátráltatják az ilyen kesergő ....-ok.”
 • 441. purgator 2010. augusztus 08. 15:53
  „"433. hozzászólás catroot 2010.08.07. 09:30
  http://www.blick.ch/news/ausland/so-fuhr-der-basler-killer-in-die-ferien-152742
  Érdekes, hogy itt mutatják a felételezett elkövetőt, míg az áldozatok kivannak takarva..."

  Mi ebben az érdekes? Egy nyitott, nem csupán papíron, hanem több száz éve, 3 dimenzióban demokratikus országban, ahol mellékesen több éve népszavazás alapján hivatalos házasságot köthetnek az azonos neműek, a gyilkos nevén nevezendő, nem törvényes ítélet után is csak az ülepét szagolgatva K.L., mint egyes korcs módon, még 20 év után is "gyakorló demokrácia" cím alatt futó helyeken. A másik cikk
  http://www.blick.ch/news/ausland/erschoss-schweizer-33-zwei-maenner-152654
  melyre az előző alján mutatnak, mint téma azonos olvasmányra, még érdekesebb, konkretizálja a gyilkos beállítottságát, - saját anyja szerint 2 éve volt nála utoljára nő - valamint hozzászólások tarkítják a végét. A vélemények megoszlanak - érdekességük az, hogy páran említik csak a fináncok felelősségét az Európán keresztülhurcolt fegyverarzenál okán, a gyilkos szexuális érdeklődése kevésbé domborodik ki, inkább "bevándorlói", sportlövői mivoltát feszegetik megosztottan.”
 • 440. sárgasálas 2010. augusztus 08. 08:05
  „Kedves novaklaszlo56!
  Köszönöm kedves soraid, bár nem egészen értem, hogy hozzászólásaim miért keltenek ekkora felháborodást? Amúgy láttam én már toleráns, szeretettel teli szívű keresztény embert a posztkomcsik által eltaposni. Erővel szemben erőt kell felmutatni. Demokrácia akkor lesz Magyarországon, ha a gazdasági, kultúrális és médiajavakban kialakul az egyensúly. Ehhez bizony nagyon sokat kell elvenni a baloldaltól, akik már a dédunokáknak is "bespájzoltak". Árpi-bácsinak kissé bugyuta és leegyszerűsítő a "mosolyogj a világra, s az majd visszamosolyog rád", jótanácsa. Az élet küzdelem és nem csak fényben sütkérezés. Határtalan tisztelettel. Üdv!”
 • 439. novaklaszlo56 2010. augusztus 08. 05:01
  „Kedves Sárgasálas!
  A belügyi tárca (meditatív) visszafogottságát értem, és bevallom, a te visszafogottságod is nagyon tetszene nekem. Mellesleg a történelem szemétdombján együtt kapirgálunk veled, és amíg nem sikerül némi önuralomra, egymás iránti toleranciára, tiszteletre, uram bocsá´ szeretetre szert tennünk, addig ez a szemétdomb nemhogy apadni, nem fog, hanem exponenciális sebességgel növekszik. Félek, bele is fulladunk egyszer.
  Ne védekezz annyira elkeseredetten a fény ellen! Eleinte fáj az a sötétséghez szokott szemnek, de később, amikor megszokod, nagyon fogsz örülni a látás élményének. Nyisd ki hát bátran! Nincs mitől félned a fényben. De a sötétben forgolódva összetöröd magadat, és sajnos másoknak is sérüléseket, súlyos fájdalmakat okozol. Ne tedd, kivált, ha kereszténynek vallod magad! De ha netán nem, akkor se tedd, mert azt kapod vissza, amit adsz magadból. És ez a hitvallásodtól függetlenül igaz.
  Jó szívvel és tisztelettel szóltam hozzád, elhiheted. :)
  Üdv!”
 • 438. novaklaszlo56 2010. augusztus 08. 04:09
  „Lehet, hogy nagy merészség a részemről, de bevallom, örömmel látom, hogy az itt hozzászólók jelentős része - talán még nem a többsége - már nemcsak toleráns, hanem a saját eszét igazán szabadon (a szó legemelkedettebb, jól értelmezett szabadságelvű - a "liberális" szó használatát kerülném, mert ez begyújthatja a páncéltörő gránátok gyutacsát - értelmében) használó polgár színében képes mutatkozni! Ez nagyon biztató, mert azt jelent(het)i, hogy emberszabású jövője lehet ennek az agyongyötört országnak!
  Azt hiszem, ez az első alkalom, amikor CID szavai komolyan elgondolkodtatnak. Ő azt mondja, hogy az emberünk szolgálatteljesítés közben hunyt el, tehát nem hősi halott. Persze ez a minősítés is pozitív, még ha nem is olyan emelkedett, mint a hősi halottaké. Valaki - elnézést, hogy nem tudom pontosan ki - idézte a rendőrség belső utasításának az idevágó szövegét, amelyből meglátásom szerint mindkét fenti minősítés könnyen, logikai bonyodalmak nélkül levezethető, miközben a két legutóbbi rendőr-tragédia között valóban feltűnő különbségek vannak. Amikor a szabályzat ezen szövegrészlete keletkezett, a testület vezetői talán nem voltak még elég tapasztaltak az ilyen események megítélésében, ezért a szöveg most, utólag bizony felületesnek látszik. Bár ma is olyan tapasztalatlanok lennénk a rendőri vezetőkkel együtt e téren, mint annak idején voltunk!
  Szóval a szöveg értelmezése, és a fiatal rendőr halálának a minősítése sem egyszerű eszerint...
  De a mocskolódásnak helye nincs! És ezt a legtöbb itteni olvasótársam is így látja! Üdv nekik!”
 • 437. CID 2010. augusztus 07. 22:09
  „moderálva”
 • 436. sárgasálas 2010. augusztus 07. 21:40
  „Catroot! Neked az anglójiddis vagy globis bizonyára jobban megy, mint a magyar. Az "eggyel" teljes hasonulás okán, így két gy-vel irandó. A baloldali véleményformálók által még meg nem erősített hírforrások szerint a főtörzs a leintett kocsik közül a kedves, ávóstekintetű, posztkommunista néniket és bácsikat tovább engedte, a magányos höly-sofőrökkel sem sokat bíbelődött, de bizony a csinos fiatal fiúkat kiszállítatta a kocsiból egy kis csomagtartó nyitogatásra, bokafogásra, stb. Bizony, szegény Ádám, még élhetne, ha ez a buzeráns nem áll le velük szórakozni, miközben ettől a fiúkiszállító akciótól becsavarodott az elhagyott, megcsalt fiúbarátnője. Ennek a mocsokhoz semmi köze nincs Pintár Sándor belügyminiszternek. Nekem kifejezetten tetszik a tárca visszafogottsága. Szívélyes üdvözlettel a történelem szemétdombján lévő polgártársaimnak.”
 • 435. őrgróf 2010. augusztus 07. 20:59
  „Ha valóban homokos volt a rendőr, az baj. Már csak az említettek miatt is ( kiszámíthatatlanság, zsarolhatóság) Nem véletlen, hogy az ilyeneket mindig távoltartották a fegyveres testületektől. És ha tényleg az volt, akkor javaslom még több homokos-menetet, még nagyobb utcabált tartatni nekik, sőt egyenesen toborzást javasolnék. ( A kötelezővé tételt még néhány évig elodáznám...)”
 • 434. szentgyuri 2010. augusztus 07. 09:45
  „Megnéztem a svájci lapot. A hírt tv híradójában azt mondják a rendőr többször járt svájcban a barátjánál.
  Most a kormányunk ilyen gyenge? Az újságírók ilyen gyengék? Mi vagyunk ennyire gyengék?
  Tehát ebben az országban csak tök hülye emberek vannak akiket kötelező félretájékoztatni?????
  Végül is Sintér Sándor cége újabb állami megrendelést kapott, a többi meg le van.......”
 • 433. catroot 2010. augusztus 07. 09:30
  „http://www.blick.ch/news/ausland/so-fuhr-der-basler-killer-in-die-ferien-152742

  Érdekes, hogy itt mutatják a felételezett elkövetőt, míg az áldozatok kivannak takarva... Ezen már meg sem lepődöm.”
 • 432. catroot 2010. augusztus 07. 09:05
  „Hibiszkusz 2010.08.07. 08:31

  Látnád a Bors cikkénél a hozzászólásokat! 60% arról szól, hogy rohadt b..zi, legalább egyel kevesebb! Ja, meg a rendőr tehet róla, hogy szegény fősulis srácot is megölték. Érted, jóformán a feltételezett gyilkost nem szídják, hanem (az ugyancsak feltételezett) homoszexuális rendőrt...

  Elgondolkodtató, hogy milyen emberek vesznek minket körbe.”
 • 431. Hibiszkusz 2010. augusztus 07. 08:53
  „Ez sztem soha nem fog kiderülni, hogy igaz-e? Ő már nem tud védekezni, tehát könnyű a támadás!”
 • 430. Nahát! 2010. augusztus 07. 08:33
  „A Délmagyar méltó régi nagy híréhez.
  A mocsok keveréséhez.

  Az, hogy nem lesz hősi halott az,
  akit a bármilyen nem identitású párja véletlenül éppen rendőri munka közben megöl?

  Becsületsértés lenne a valódi hősi halottakra nézve.”
 • 429. Hibiszkusz 2010. augusztus 07. 08:31
  „Gondolom mások is látták a tv-ben a polgármesternő nyilatkozatát ,miszerint a lelőtt rendőr kiválóan végezte a munkáját., rendes jóravaló ember volt. Nem értem mit kell rágódni a nemi identitásán? Szomorú, hogy ez nálunk igy működik.Nem a munkája után itélünk meg egy embert!?Szégyen a rendőrségre nézve,ha ezen hezitál! Egyébként meg éppen elég fájdalom a családjának ami történt, miért kell halála után megalázni?
  Őszinte részvétem a családjának!!!!!!!!!”
 • 428. CID 2010. augusztus 07. 08:22
  „Nem is azért lőtték le te szerencsés mert rendőr volt és dolgozott. Már ha igaz a buzis sztori :)”
447 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma találkozik egymással az új és a leköszönő államfő

Ma délután találkozik egymással Sólyom László leköszönő és Schmitt Pál megválasztott köztársasági… Tovább olvasom