Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Megállapodott a kormányfő a megyei önkormányzatok vezetőivel

Megállapodást kötött csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök a 19 megyei önkormányzat vezetőjével a jövőbeli feladatokról és a felelősségről- közölte a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ.)
A megállapodás szerint a MÖOSZ-nak, illetve a megyéknek a következő hónapokban kell elkészíteniük az ország területfejlesztési koncepcióját, a közép- és hosszú távú területi fejlesztés stratégiáját. Ennek összhangban kell lennie a megyéknek az újjászervezett önkormányzati rendszerben betöltött szerepével - olvasható a közleményben.

A közlemény szerint a kormányfő és az önkormányzati vezetők egyetértettek abban, hogy Magyarország megújítása csak úgy képzelhető el, ha a fejlesztéspolitikán belül a térségi- és a megyei területfejlesztést teljesen újjászervezik.

Az átszervezés elkerülhetetlen - az európai uniós támogatási rendszertől függetlenül is, de a 2014-ben kezdődő új uniós költségvetési időszakra való felkészülés is indokolja. Ezért olyan intézményrendszerre van szükség, amely hosszabb távon is garantálhatja a fejlesztési ráfordítások hatékony, gazdaságos és hatásos hasznosulását - zárul a közlemény.

Olvasóink írták

  • 1. hajnalka 2011. július 15. 09:44
    „A régió már nem létezik? Mi lett vele?
    Tudtommal az uniós fejlesztési támogatások régiók szerint igényelhetők.
    (Nagyobbat is tévedtem már...)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízbe fulladt egy férfi a nudista strandon

Vízbe fulladt egy 41 éves férfi a délegyházi nudista strandon csütörtök délután - közölte a Pest… Tovább olvasom