Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Megállapodtak a dinnyetermelők az Auchannal

Megállapodtak a dinnyetermelők az Auchannal. Az áruházlánc vezetői ígéretet tettek, hogy bruttó 30 forintos kilogrammonkénti ár alatt nem vesznek át dinnyét a beszállítóktól.
Péntektől azt is ellenőrizni fogják, hogy honnan származik az áru, vagyis papírok és permetezési napló nélkül senkitől nem veszik át a gyümölcsöket. Karsai József, az MSZP országgyűlési képviselője a Független Hírügynökségnek azt is elmondta: vizsgálatot kér azok ellen a szélhámos beszállítók ellen, akik az eddigi, termelőket érő károkért felelősek.

A megállapodás szerint pénteken lekerülnek az Auchan dinnye-akciót hirdető óriásplakátjai, vagyis megszűnik az akció. Az áruházlánc vezetői a piaci árhoz alkalmazkodva írják ki a dinnyékre az új árat - mondta el Karsai József. A szocialista honatya az egyeztetésről elmondta: a megállapodásban szereplő árhoz képest a termelőknek kilónként 2 forintos pluszt is fizet az Auchan. A termelők és a vállalat jövő héten újra találkoznak: együtt dolgozzák ki azt, hogy milyen mértékű árleszállításra van lehetőség. Az Auchan azt is megígérte: külföldi (francia, illetve lengyel) áruházaiban is elősegíti a magyar dinnyetermelők érvényesülését.

Karsai József ugyanakkor arról is beszámolt: megkeresik azokat a beszállítókat, akik a termelői ár alá ajánlottak, hiszen ők a felelősök a kialakult helyzetért. A politikus vizsgálatot kezdeményez ellenük.

Olvasóink írták

  • 1. SP 2008. július 18. 08:27
    „Az érem másik oldala: Az áruházlácok sokféle árut kínálnak.
    Jutna minden napra valami borogatás árfelhajtás céljából.
    Az áruházak a fizetőképes kereslethez igazodnak. A hétköznapi emberekhez.
    A vásárlónak ez infláció növelő, ami megtörténik. Miért teheti meg mégis K. úr? : -mert a magasabb eladási ár adóvonzata is nagyobb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakszervezet a Volán-privatizációról

Magyarország - A Volán-társaságok privatizációjával kapcsolatos híresztelések miatt a fenyegetettség… Tovább olvasom